Liga starších žáků

Počasí starší žáky nezastavilo

Tentokrát počasí starším žákům příliš nepřálo, ale i to nezabránilo odehrání dalších čtyř utkání. Autosklo „modří“ si poradili bez problémů se Sršni ze Svitav. Letohrad pokračuje v drtivých třetích třetinách, ale pouze v jednom případě to vedlo ke třem bodům a to proti Autosklu „bílí“.

Svítkov naopak o jediný gól atak ustál. Ježci z Heřmanova Městce nezvládli prostřední část zápasu a tak si plný počet připisují hosté z Hradce Králové.

HBC Autosklo HAK Pardubice „modří“ : TJ Sršni Svitavy 6:1 (3:0,2:0,1:1)

Pišček M. (Autosklo): „Modrý tým starších žáků dnes nastoupil k dalšímu domácímu zápasu, kdy hostil Sršně. Dá se hovořit o tom, že celý zápas probíhal dle našeho taktu. Dnešní pojetí hry se mi zamlouvalo. Nechyběl pohyb, nápad, nadšení, proměněné šance a také využitá přesilovka. Svou zápasovou premiéru u starších žáků má za sebou brankář mladších žáků Jan Kazda, kterému jsme ve třetí třetině dali příležitost, které se chopil velmi znamenitě. Přestože jsme v závěrečné třetině trošku upustili od naší hry, bereme zaslouženě tři body.“

Sestava (Autosklo): Pišček, od 30:01 Kazda - Kumpan, Rampír, Snížek, Lejsek, Mikulová, Kořínek, Mužík, Martan, Mikula, Vodvárka, Bečičková, Plecháček, Horák, Landsman

SK Hokejbal Letohrad : HBC Autosklo HAK Pardubice „bílí“ 7 : 6

SK Hokejbal Letohrad : HBC Svítkov Stars Pardubice 4 : 5

Janovský B. (Autosklo): „Do utkání jsme nastupovali s odhodláním poprat se o body. Na začátku utkání jsme však inkasovali dva góly. Mužstvo se však nepoložilo, zrychlilo hru a do konce druhé třetiny jsme se ujali vedení 6:3. Do poslední třetiny soupeř snížil počet střídaných hráčů. My jsme začali střídat pouze dvě pětky, ale to na ubránění vítězství bohužel nestačilo. Soupeř ve třetí třetině vstřelil čtyři branky, přičemž nám se i přes několik šancí branku vstřelit nepodařilo. Soupeři děkujeme za čistou hru a našim hráčům za předvedený výkon, který se zápas od zápasu zlepšuje.“

Janoušková I. (Letohrad): "Starší žáci Letohradu hráli netradičně po oba dny, v neděli totiž dohrávali odložený zápas ze začátku září se Svítkovem. V sobotním zápase hostili 'bílý' tým Pardubic a věděli, že je nečeká nic lehkého. Po dvou třetinách prohrávali 6:3, v té třetí ale Jeleni a Laňky zabojovali, vstřelili čtyři góly a nakonec vyhráli 7:6. I nedělní zápas byl velmi napínavý a i když Svítkovští hráči ty Letohradské převyšovali mnohdy i o hlavu, domácí jim nedarovali nic zadarmo. Po dvou třetinách Letohrad prohrával 1:5, v té třetí se opět pokusil o zvrat, Jeleni a Laňky se ale dokázali dotáhnout jen na jednogólové manko, na vyrovnávací gól bohužel nezbyl čas... Tým zaslouží pochvalu za bojovnost!"

Fotogalerie (P. Marková) >>

Ježci Heřmanův Městec : HBC Hradec Králové 1988 2 : 6 (2:1,0:4,0:1)

Mareček M. (Ježci): "Byl to zápas rozdílných třetin. První jsme odehrály ve velkém tempu a velmi dobře - nejlépe v sezóně - a proto jsme zaslouženě vedli. Druhá část utkání, jak to popsat, asi tak - někdo nás vypnul. Soupeř rychle vyrovnal a šel i do vedení. Poté nám nabídl přesilovku. Bylo tam mnoho šancí a dokonce trefená tyčka, ale štěstí nebylo na naší straně. Ještě do konce třetiny soupeř zabral a vsítil další dvě branky, i když nutno dodat, že dost šťastně. Ve třetím dějství jsme se zvedli a snažili se utkání ještě zkorigovat. Bohužel ani ty největší šance jsme nedokázali proměnit. To nás trápí od začátku sezóny. Při naší snaze s utkáním něco udělat chodil soupeř do nebezpečných brejků a na konci utkání se mu povedl jeden proměnit a ztvrdil tak své vítězství. Za první dějství je nutno hráče pochválit - tak to má vypadat - NASAZENÍ - RYCHLOST - MYŠLENKA. Mužstvo je ale mladé a udržet stejné tempo po celé utkání je pro něj dost těžké a hlavně se to musí naučit. My věříme, že to dokáže!"

Sestava (Ježci): Vašák P. - Sedlák J., Švadlenka J., Starý M., Licek O., Kachlík V., Málek J., Mareček M., Roztočil T., Vodehnal V., Louvar M., Novotný K.

HBC Svítkov Stars Pardubice : HBC Rangers Opočno – ODLOŽENO

Tabulka Liga starších žáků - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Ježci Heřmanův...
15 122:19 42
2.
HBC Pardubice -...
14 143:21 39
3.
HBC Hradec...
15 92:22 30
4.
HBC Svítkov Stars...
15 94:36 25
5.
SK Hokejbal Letohrad
15 89:72 25
6.
HBC Pardubice -...
16 58:84 18
7.
TJ Sršni Svitavy
14 61:69 16
8.
TJ Lokomotiva...
15 23:189 3
9.
HC Jestřábi...
15 25:195 3