Ostatní oznámení

Výkladové stanovisko k opatřením Vlády ČR (průběžně aktualizováno)

Od pondělí 5. října 2020 začne platit na území České republiky nouzový stav. O jeho vyhlášení rozhodla Vláda ČR ve středu 30. září 2020. Od pondělí zároveň začne platit i krizové opatření, kterým vláda omezuje volný pohyb osob, především pořádání hromadných akcí. Aktualizováno: 22. 10. 2020

Od čtvrtka vstoupí na území České republiky v platnost další, přísnější preventivní opatření proti šíření koronaviru SARS-CoV-2. Na základě nepříznivých čísel o vývoji nemoci covid-19 je po mimořádném jednání ve středu 21. října vyhlásila vláda Andreje Babiše. Připravili jsme pro vás odpovědi na základní otázky ohledně sportování.

JE MOŽNÉ – aby venkovní sportoviště byla v provozu ALE

NENÍ MOŽNÉ– aby byla venkovní sportoviště využívána amatérskými sportovci, jelikož pohyb je omezen tak, že není dovolena cesta do venkovního sportoviště

JE MOŽNÉ – sportovat v přírodě a parku (tedy také doprava do přírody a parku)

NENÍ MOŽNÉ – sportovat v přírodě nebo parku ve více než 2 osobách s výjimkou členů domácnosti

PROFESIONÁLNÍ SPORTOVCI

JE MOŽNÉ– cesta na venkovní sportoviště pokud se jedná o cestu do zaměstnání (profi sportovci) a jeho následné používání ve více než 2 osobách, pokud se jedná o zaměstnance stejného zaměstnavatele nebo osoby společně vykonávající podnikatelskou nebo jinou obdobnou činnost

NENÍ MOŽNÉ– využívat vnitřní sportoviště

ZÁVĚRY

  • Je stanoven úplný zákaz výkonu sportovní činnosti na vnitřních sportovištích, bez ohledu na charakter sportovní činnosti.
  • Výkon sportovní činnosti na venkovních sportovištích je umožněn pouze profesionálním sportovcům (bez vnitřního zázemí – šatny, sprcha apod.), a to bez omezení počtu osob.
  • Amatérští sportovci (organizovaní i neorganizovaní) mohou sportovat pouze v parcích a přírodě, a to maximálně v počtu 2 osob s výjimkou členů domácnosti.
  • Z povinnosti nosit ochranu dýchacích vyjmuti sportovci nebo cvičící osoby v době tréninku, cvičení, zápasu, soutěže apod.


zdroj: web NSA

Dokumenty ke stažení: