Pozvánky

Pozvánka na víkend

Hokejbalové soutěže čeká před nucenou herní přestávkou poslední hrací víkend, pokud se během pátečního dne ještě něco nezmění. Pojďme si projít přehled zápasů. Pozvánku pro vás zpracovali Petr Špaček, Lukáš Vajda a Filip Červinka.

SOBOTA

VČ Přebor přípravek

Na hřišti v Polabinách a v Přelouči začnou víkendový maratón zápasů týmy přípravek. Na turnaje je přihlášeno 15 celků. Turnaj se hraje systémem 3+1. Hrací doba je stanovena na 2x7 minut čistého času.

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ

Liga starších žáků nabídne další čtveřici zápasů. V 16:00 (pozor změna začátku utkání) startuje duel SK Hokejbal Letohrad - HBC Rangers Opočno. Ve stejný čas se utkají i hradečtí piráti se Sršni ze Svitav. Zápasový double si pak vychutnají v Polabinách, prvním zápasem ve 12:00 bude derby modrého týmu se Svítkovem a ve 14:00 na něj naváže souboj bílého týmu s Ježky.

EXTRALIGA JUNIORŮ

Tato soutěž nabídne v sobotu 2 duely a oba začnou ve 13 hodin, prvním bude regionální derby Hradce Králové s Ježky Heřmanův Městec . Ve Svítkově pak domácí Stars zkříží hokejky s třineckými borci.

2. LIGA

Lukáš Vajda zve na nejvyšší regionální soutěž:

Do konce první poloviny základní části chybí už jen dvě hrací kola. Kdo se s kým utká tento víkend?

Tentokrát to odstartuje zápas ve Svitavách

15:00 1. HBC Svitavy vs. TJ Lokomotiva Česká Třebová – Zimní stadion Svitavy

- Derby dvou měst kousek od sebe, to bude podívaná

- Svitavy doma porazily Hradec, překvapí i Třebovou?

- Lokomotiva musí bodovat, jinak by mohla ztratit kontakt s prvním místem

- Třebová je ovšem v tomto derby favoritem

O hodinu později se rozehraje střetnutí prvního s posledním

16:00 HBC Piráti Hradec Králové 1988 „B“ vs. SK Ježci Heřmanův Městec – Hradec Králové

- Piráti se zatím trápí, když nejprve doma o gól podlehli Chlumci a týden na to v prodloužení Svitavám

- Hradec má také prozatím druhou nejhorší obranu v lize a jejich konto vstřelených gólů je také zatím žalostné

- Ježčí série pokračuje, podaří se jim jí prodloužit i v Hradci??

- V Hradci se, ale budou muset obejít bez svého fanklubu, který zatím nechyběl ani na jednom zápase v novém ročníku

A jdeme do Přelouče

17:00 HC Jestřábi Přelouč vs. HBC Autosklo HAK Pardubice „C“ – Hřiště Přelouč

- Přelouč dva zápasy stála a na jejich herním projevu je to znát. Domácí zatím letos nevyhráli v zápase, kde se hrálo ani jednou v základní hrací době

- Svou bilanci však už tuto sobotu můžou napravit proti Autosklu.

- Pardubice se díky výsledku zatím drží průběžně na druhém místě, ale mají stejně bodů s Třebovou, která má zápas k dobru právě s Přeloučí

- Pardubice by tak v případě prohry mohly přijít o kontakt s čelem tabulky

Tradičně v neděli se bude vhazovat v Letohradě

11:00 SK Hokejbal Žamberk vs. HBC Chlumec nad Cidlinou

- Souboj dvou týmů, které dělí od sebe dva body

- Chlumec měl hrozivý start do ligy, ale dvě poslední utkání vyhrál a teď je čeká souboj o kontakt s třetím místem

- To Žamberk je zatím předposlední a v případě prohry by se mohl ocitnout na poslední příčce

- Minulé kolo navíc doma Kanci prohráli s Ježky a mají tak pouze čtyři body

- Bude to Žamberk, nebo Chlumec, kdo nakonec bude veselejší?

Toto kolo bude první, které musí být bez divácké kulisy. Čekají nás velmi zajímavé zápasy a to napříč regionem. Máte favorita?


Pozvánku na první ligu a extraligu dorostu si připravil Filip Červinka:

Autoskláři míří do Prachatic, Kometa doma přivítá plzeňské mládežníky a Svítkov čeká asfaltová mise

Další duely 1. Ligy nás čekají hned tento víkend. Již v sobotu 10. října se můžeme těšit na souboj Prachatic s pardubickým Autosklem. Navážou Horalové na skvělý výkon z Poličky? Nebo budou na dravé pardubické mládí krátcí? Polička po smolné prohře doma přivítá plzeňské juniory, kteří předvádějí suprovou hru, ale na první body v sezóně stále čekají! Svítkov bude čekat těžký zápas na hřišti Malenovic, které stále nastupují na asfaltovém povrchu a na domácí půdě dokáží přehrát leckterého favorita. Podaří se Svítkovu uzmout druhé vítězství v sezóně, nebo po Brnu ztratí další body?

EXTRALIGA DOROSTU

Ježci se těší na východočeské derby, pardubické týmy s Přeloučí míří ke svým soupeřům

Již tuto neděli 11.10. se do akce vrátí všech 5 východočeských celků bojujících o body v Extralize dorostu. Divize Východ nabídne zajímavé regionální derby, v němž Ježci doma v Heřmanově Městci přivítají svitavské Sršně. Ti ve třech zápasech nezískali ani jeden bod, obdrželi 14 branek a jen 3 vstřelili, takže se do role favoritů pasují heřmanoměstečtí talenti. Dosud neporažený Svítkov míří na půdu Karviné, která odehrála zatím jen 2 zápasy a vždy vyhrála za 3 body! Kdo si udrží neporazitelnost? A zvládne Svítkov náročný duel na půdě Karviné?

Přelouč se v neděli vydá do Kyjova, který ze 3 zápasů posbíral 3 body, stejně jako Jestřábi, kteří ale odehráli o zápas méně. Pardubické Autosklo nastoupí v Hodoníně, kde budou hájit roli favoritů, vždyť Autoskláři ze 3 odehraných duelů získali 6 bodů, vstřelili 8 gólů, 5 jich obdrželi, za to Hodonín se těší „jen“ z 3 bodů a obdržel již 13 gólů. Jak to vše dopadne? To se dozvíme již v neděli po poledni!

REGIONÁLNÍ LIGA:

Na závěr tradičně přichází Regionální liga, ve které se pomalu formuje tabulka.

Prvním zápasem bude souboj béčka České Třebové s dosud neporaženým celkem, kterým je Delta Pardubice, utkání startuje v 11 hodin.

Dalším neporaženým celkem tohoto ročníku jsou Prachovice, které ve 14 hodin budou hostit pardubické Déčko, které má výkony jako na houpačce, očekávat se dá peprný zápas.

Heřmanův Městec uvidí od 17:00duel se Sršni a pokud domácí vytáhnout ze zálohy trumfů můžeme i zde vidět litý boj o body, navíc obě mužstva od sebe v tabulce dělí jediný bod, bude se tedy hrát de facto o šest bodů.

A nakonec Opatovice, ty v minulém kole dostaly nepříjemný příděl a budou to chtít napravit, proti nim ale bude stát soupeř nepříjemný a velmi ofenzivní, Chrudim. Utkání začíná na hřišti Pod parkem v 17:00.

Bohužel všechny zápasy se budou hrát bez diváků, podle nařízení vlády ČR, a tak i těm nejlepším zápasům bude chybět divácká kulisa, která je na některých hřištích tak typická.