Regionální ligy

Opatovice za 3 body, dvě těsné výhry domácích a Prachovice na čele tabulky

Regionální liga je před nucenou pauzou zhruba v polovině podzimní části. Na čele se po víkendu osamostatnily Prachovice, které stíhá Delta, která však v neděli klopýtla na půdě Třebové. Tři body a posun v tabulce patřil Ježkům a o senzaci se postaraly Opatovice v duelu s Chrudimí.

Skalp favorita získaly Opatovice

Opatovice již dávno nejsou otloukánkem soutěže, a i když se jim občas nezadaří, stále častěji ukazují, že body z jejich konta nejsou snadná kořist, o čemž se naposledy přesvědčila Chrudim.

HBC Opatovice nad Labem - HBC Jokerit Chrudim 4:2

„Na zápas se nám sešly 3 dobré lajny a v podstatě to nejlepší co máme. Vytvářeli jsme si spoustu šancí (což je i vidět v kolonce počtu střel na branku) a měli jsme, troufám si říct, i lepší pohyb. Ze stavu 1:2 jsme dokázali otočit na 3:2 a zápas se poté, vzhledem k vyšším trestům na straně hostů, pouze dohrával. Po zápase si s námi podali ruku asi jen čtyři hráči hostů. Čest výjimkám. Víc takové chování nebudu komentovat. Našim klukům děkuju za neskutečnou bojovnost a touhu urvat 3 body proti favoritovi.“ uvedl k zápasu opatovický kapitán Filip Kopa.


Ježci konečně bodovali a přeskočili Sršně v tabulce

Ježci naposledy boali v prvním kole, zatím co Sršňům se to povedlo v kole minulém. A tak na góly bohatý duel nakonec rozhodla jedna branka navíc pro domácí.

Ježci Heřmanův Městec B - TJ Sršni Svitavy 7:6

„Svitavy nám pořádně zatopily už od začátku zápasu a než se náš Ondra Kučera vůbec rozkoukal, už jsme prohrávali o dvě branky. Celý tým opět zaspal start zápasu a mohla to být tragédie. Naštěstí jsme postupně díky zvučným jménům v sestavě zápas obrátili na svou stranu a soupeře už k vedení v zápase nepustili. Ten, díky brejkům, držel s námi kontakt, co se týče branek. Škoda těch našich neproměněných šancí. Soupeři děkujeme za skvělý zápas.“ zaznělo z kabiny Ježků.

„Letos jsme neměli jediný zápas, ve které bychom vyhráli či prohráli o víc jak jeden gól. Přestřelka v H. Městci byla pokračováním této série. Začali jsme aktivněji a zanedlouho vedli 2:0. Soupeř hru zpřesnil a skóre srovnal. Bohužel jsme se nechali strhnout soupeřovou hrou a následovala série vyloučení, po kterých šel soupeř do vedení, a my dotahovali. Rozhodující náskok získal soupeř paradoxně v naší přesilovce. Konec zápasu jsme zdramatizovali snížením z 7:4 na 7:6, více jsme toho už nestihli.“ smutně dodal svitavský Zdeněk Beneš.

Sestava Sršňů: O. Hoch, J. Serbousek - V. Karlík, J. Šimek, P. Bílý, T. Řezníček - J. Dvořák, Z. Beneš, J. Zavoral, P. Vodvárka, V. Dvořáček, K. Petrík

Autosklo trápí sestava, Prachovice toho využili

Mohl to být zápas kola a úžasný souboj, největší souboj ale zažívá Autosklo se sestavou, k venkovním zápasům jezdí torza sestav a na výsledcích to pak je znát.

SK Prachovice - HBC Autosklo - H.A.K. Pardubice D 5:2

Jan Vondra (Autosklo): "Prachovice nás ničili v přesilovkách. Stalo to strašně moc sil. Každopádně se určitě nemáme za co stydět. Odvedli jsme velice slušný výkon, na to v jaké sestavě jsme hráli."

Sestava Autoskla: Vondra – Podařil, Kropáčková, Špaček M. – Velecký, Veselík, Cacek, Král, Lankašová

Delta poprvé padla, stopku jí vystavila Třebová

Pardubická Delta patřila před víkendem do dvojice týmů, které nepoznali v tomto ročníku hořkost porážky, Kohouti ale ve vyrovnaném boji nakonec uhájili všechny body.

TJ Lokomotiva Česká Třebová B – Delta Pardubice 4:3

Jaroslav Badzik (Č. Třebová): „Na závěr sezóny výhra, takže jsme spokojeni, ale rádi bychom raději dál hráli. No co se dá dělat, uvidíme, co bude dál a snad se nám podaří navázat na dobré výsledky. Hodně zdraví všem a snad se nám ještě podaří z této sezóny něco uhrát. Díky všem a našemu týmu za dosavadní výsledky.“

Marcel Filip (Delta): „Zápas v Třebové se od začátku dobře nevyvíjel. Ospala první třetina a asfaltový povrch na který si hráči už odvykli, přinesli dva góly do naší sítě. Ve druhé třetině jsme srovnali hru a vyrovnali skóre. Bohužel kupením chyb zejména v obranné třetině vygradovalo v další gól domácích. Dlouho jsme se nemohli prosadit, ale nakonec po krásné kombinaci skóroval Skalický. Bylo vyrovnáno a vypadalo to, že takto skončí třetina. Bohužel několik vteřin před koncem zápasu, jsme si nepohlídali před brankou hráče, který měl jednoduchou práci. Na obrat už nebyl čas a tak z Třebové jedeme na prázdno."


Tabulka Regionální ligy: