Ostatní oznámení

Dorostenci Ježků úspěšně válčí na dvou mládežnických frontách! Základem je bojovná hra, má jasno tahoun Šmíd

Tým dorostenců heřmanoměsteckých Ježků bojuje nejenom v Extralize dané věkové kategorie, ale i ve vyšší Extralize juniorů. Tam Ježci zanechávají výborný dojem, když například srazili na kolena Hradec Králové, Brno a potrápili Letohrad! Co na to říká jeden z tahounů obou týmů Vojtěch Šmíd?

Postupně jsme se zvedali a kvalitu hokejbalu zvyšovali

Je před námi minimálně další dva týdny vynucená pauza sezóny. Ježkům z Heřmanova Městce se v Extralize dorostu docela daří, aktuálně se nachází na 5. místě tabulky divize Východ se 6 body po 4 odehraných zápasech. Mezi výrazné postavy týmu hlavního trenéra Jiřího Kozla je Vojtěch Šmíd, jenž kvituje spokojenost s dosavadním průběhem sezóny. „S výkony spokojeni být můžeme. Na začátek sezóny jsme dostali silné soupeře a bohužel se nám nepodařilo zápasy v závěru vyrovnat,“ zamýšlí se Šmíd na ztrátou bodů proti silným oponentům. „Myslím si, že jsme se postupně zvedali a kvalitu hokejbalu zvyšovali,“ je však přesvědčený Vojtěch Šmíd.

Dorostenci Ježků nedávno sehráli vyrovnanou partii v derby se Svítkovem. Heřmanův Městec nad ním vedl 2:0, ale nakonec domácí utkání prohrál 3:4. „Prohra nás určitě mrzí, soutěž má spoustu vyrovnaných týmů a každý bod bude velmi důležitý,“ upozorňuje Vojtěch Šmíd. „Bohužel po první třetině Svítkov přidal a my jeho tempo nedokázali zachytit,“ má jasno o příčinách svítkovského obratu. Zápasy se Svítkovem jsou jak pro Ježky, tak pro hráče Stars zajisté vždy o něco speciálnější. „Ano, zcela určitě jsou. Je mezi námi zdravá rivalita,“ má jasno Šmíd.

Osobně se považuji spíše za tvůrce akcí

Talentovaný útočník Ježků z Heřmanova Městce aktuálně stanul na čele kanadského bodování Extraligy dorostu divize Východ se ziskem 10 bodů za 5 gólů a stejný počet asistencí, které vytěžil ze 4 odehraných duelů! Jak to pro Vojtu asi zní? „Poslouchá se to samozřejmě skvěle, ale je to zásluha celého týmu,“ upozorňuje skromně Šmíd. „Osobně se považuji spíše za tvůrce akcí,“ zamýšlí se nad otázkou, zdali se spíše považuje za snajpra či předfinálního tvůrce gólových akcí.

Šmíd současně nastupuje i za statečně bojující juniory. Ježci mají opravdu hodně mladý tým, ale v posledním kole porazili Hradec Králové 3:2 po nájezdech a předtím prohráli se silným Letohradem jen 2:1! „Zásluhou krásných výsledků je bojovná hra, kterou předvádíme, ale také výkony brankáře, který nás několikrát podržel,“ má jasno. „Jsme v juniorech prvním rokem a náš cíl je posbírat co nejvíce zkušeností,“ nehledá v tom vědu Vojtěch Šmíd.


Reprezentace? I v nucené pauze na sobě budu pracovat!

Cíle Ježků v Extralize dorostu a v Extralize juniorů jsou logicky rozdílné. „V dorostu si klademe ty nejvyšší cíle, což v juniorce tak není,“ přiznává Šmíd, který věkem patří do reprezentační kategorie hráčů do 16, respektive nově 17 let. Jeho velkým snem a cílem tak musí být probojování se na červencový Světový pohár v Žilině. „Určitě je to mým velkým snem,“ přiznává. „I v nucené pauze na sobě budu pracovat, abych se udržel v dobré kondici a mohl obléknout reprezentační dres,“ slibuje odhodlaně Vojtěch Šmíd.

Talentovaný hokejbalista Ježků se každoročně účastní campu talentované mládeže. Pomáhá mu letní dril k neustálému zlepšování? „Na campu jsem byl už po několikáté a každý rok se tam rád vracím,“ nezastírá Vojtěch Šmíd. „Je tam skvělá práce realizačního týmu a každý rok si odvážím nové zkušenosti. Účast bych doporučil hráčům, kteří se chtějí v hokejbale zlepšovat,“ má Šmíd jasné sdělení pro všechny ostatní mladé nadané hráče, jenž na sobě chtějí pracovat.