Ostatní oznámení

Tahoun druholigové Lokomotivy Dominik Řehák o Extralize: Hra je více taktická a o dost přesnější, vypočítává

V 2. Lize vládne tabulce duo Heřmanův Měštec a Česká Třebová. Na druhém místě se snaží Lokomotiva Česká Třebová nahánět vedoucí Ježky. Velkým tahounem Lokomotivy je i dvacetiletý Dominik Řehák, který letos stihl vstřelit i první extraligovou branku v dresu Letohradu!

Talentovaný českotřebovský hokejbalista Dominik Řehák se v loňské anulované sezóně prezentoval nejen v druholigové Lokomotivě, ale také v týmu juniorů Letohradu, s nímž vyhrál červnovou náhradní soutěž v podobě BEKO poháru juniorů. Pozvolna pak přešel do extraligového A týmu Jelenů a v utkání proti Hradci Králové vstřelil premiérový gól v nejvyšší mužské soutěži! V 2. Lize na východě Čech pak stabilně patří mezi největší útočné opory České Třebové.

Jak se tento talentovaný útočník udržuje ve formě v době vynucené pauzy, jak hodnotí podzimní část, a spoustu dalšího se dozvíte v krátkém rozhovoru, který nám forvard České Třebové poskytl.

Start se nám povedl

Českotřebovská Lokomovitva stanula před vynucenou říjnovou pauzou na průběžném druhém místě 2. Ligy. Hokejbalisté s Lokomotivou na hrudi stihli odehrát pět zápasů, čtyřikrát se radovali z plného bodového zisku a pouze jednou prohráli, za to dost vysokým rozdílem v souboji o průběžné první místo s dominantními Ježky z Heřmanova Městce. „S druhým místem jsme spokojení. Nadále se snažíme dostat co nejvýše, než začne play off,“ hlásí Dominik Řehák.

Lokomotiva může hodnotit pozastavenou podzimní část kladně, ze hry vypadla jen v jednom utkání a v plánované jarní části se tak stále může ucházet o příčky nejvyšší. „Mrzí mě, že podzimní sezóna skončila tak brzy,“ nezastírá Řehák. „Myslím si, že vstup do nového ročníku se nám povedl a doufám, že tak to bude pokračovat i na jaře,“ přeje si talentovaný útočník.

Cílem jsou extraligové zápasy

Dominik Řehák si těsně před vynucenou pauzou připsal premiérový start v Extralize hokejbalu, když se v neděli 27. září podílel na vítězství Letohradu v derby na půdě Hradce Králové 5:4 po nájezdech. Řehák navíc hned ve svém prvním startu v základní sestavě Jelenů vstřelil důležitý gól! Rozdíl mezi nejvyšší východočeskou soutěží a Extraligou musel být ale citelný. „Největší rozdíl vidím v rychlosti a síle jednotlivců,“ má jasno. „Hra je více taktická a o dost přesnější,“ nepochybuje Řehák.

Sotva se vládní opatření v listopadu mírně rozvolnila, je na všechny sportovce před koncem roku uvalena další restrikce. Jak se s tím vypořádával, či stále vypořádává Dominik Řehák? „Vadí mi, že nemůžeme trénovat na hřišti s týmem a odehrát veškeré zápasy,“ mrzí ho. „Speciálně se nějak nepřipravuji, ale snažím se neztratit kondici a udržet se v tempu,“ slibuje Dominik Řehák, který je stále členem širšího výběru národního týmu juniorů do 20, respektive 21 let připravujícího se na mistrovství světa ve Švýcarsku, které by se mělo uskutečnit v červnu nadcházejícího roku 2021. „V nejbližší době bych si rád zahrál ještě několik zápasů v Extralize,“ dívá se však Řehák do bližší budoucnosti. Doufejme…