Ostatní oznámení

PF 2021 předsedy RSHb Lukáše Diviše: Nepodléhejte tomu, co se děje. Všem přeji hlavně pevné zdraví!

„Doba covidová“ se dotkla snad všech odvětví, včetně našeho milovaného hokejbalu. Nezbývá nám než věřit v lepší zítřky a rok 2021. Nejen o tom se v předvánočním rozhovoru rozpovídal předseda RSHb Čechy Východ Lukáš Diviš.

Za celý regionální svaz a redakci webu vám přejeme krásné, poklidné prožití vánočních svátku a kupu zdraví do nového roku.

Velkou radost mi dělá zájem lidí kolem mládežnických družstev!

Pane předsedo, je tu konec roku 2020, nastává vánoční čas, co říct z hokejbalového pohledu předsedy RSHb Čechy Východ ke komplikovanému roku 2020? Bylo vůbec něco, co se v rámci regionu povedlo, nebo nastalo více těch negativních věcí?

Řešit tento „komplikovaný rok 2020“ asi nemá cenu a nezbývá nic jiného než to přijmout tak, jak je. Bohužel tento stav ještě chvíli potrvá a jedinou neznámou je, že nikdo neví, jak dlouho. Je to vyčerpávající a demotivující stav, ale věřím, že se s tím všichni popereme a bude líp. V rámci regionu jsme měli obrovskou radost z toho, že se podařil rozběhnout ročník sezóny 2020/21 a odehrát alespoň pár podzimních utkání, a turnajů.

Nejen hokejbal dostal značnou ránu, sezóna 2019/20 byla anulována, ta letošní přerušena již na začátku října, jak moc to komplikuje případné dohrání jarní části? Už jste se nad tím společně s ligovou komisí regionu zamýšleli?

Tato otázka, jak s jarní částí, je samozřejmě řešena. Jsou připraveny a zpracovány návrhy, Ligová komise našeho regionu spolupracuje se svazovou na tom, aby v případě rozvolnění a možností návratu na hřiště se dohrál ročník, byť třeba i ve zkrácené verzi. Naším přáním je, aby si kluby užily finálové mače play off v maximální míře a sehrálo se co nejvíce mládežnických turnajů.

Věříte pro rok 2021 v lepší zítřky? Region Východ dlouhodobě patří mezi nesilnější nejen mládežnické, ale i mužské základny hokejbalu. Čím si to vysvětlujete, že je na východě Čech o hokejbal tak velký zájem?

ANO, věřím. Vše špatné jednou skončí. Proč je na východě Čech velký zájem o hokejbal? Protože se tomuto sportu věnuje spousta nadšených a obětavých lidí, kteří tomu dávají poměrnou část svého volného času a za to jim patří obrovské uznání a díky. Zejména mně velkou radost dělá zájem lidí kolem mládežnických družstev, kteří se svou aktivitou k tomu jakýmkoliv způsobem připojují.

Hokejbal se strašně posunul, neustále se vyvíjí, zdokonaluje

Jistě si vzpomínáte na památné mistrovství světa v Pardubicích v roce 2017, které bylo v době vynucené pauzy redakcí webu hokejbal.cz dost připomínám. Byl to vrchol posledních let na východě Čech, nebo se od toho roku do letoška povedly a nesmazatelně zapsaly i jiné akce konané na východě Čech?

O MS Pardubice 2017 se toho napsalo a řeklo již hodně – byla to nezapomenutelná akce v našem regionu. Od té doby proběhla i další významná akce – Světový pohár juniorů 2019, který se uskutečnil v červnu 2019 na ZS v České Třebové a Litomyšli. O tento pohár byl velký zájem a dle mého názoru se vydařil se na jedničku. V letošním roce měl proběhnout turnaj krajských výběrů kategorie U13 „O pohár hejtmana Pardubického kraje“, kterému bohužel covidová pandemie vystavila stopku. Hned jak se situace zlepší, bude čas i prostor k pořádání dalších hokejbalových akcí nejen v našem regionu, ale i v celé naši zemi.

Co by dle vašeho názoru nejvíce posunulo kupředu hokejbal, jako takový? Je to třeba i cesta sdílených hal, jako v případě Svitav, které mají nádherné zázemí multifunkčního krytého hřiště?

Hokejbal se strašně posunul, neustále se vyvíjí, zdokonaluje, je o něj zájem, což je vidět nejvíce na mládežnických kategoriích. Znovu bych chtěl pochválit a poděkovat všem trenérům, vedoucím družstev a v neposlední řadě i rodičům, kteří své ratolesti k hokejbalu přivedli. Nově vybudované zázemí krytého hřiště Svitav je krásné prostředí a věřím, že kluci svitavského hokejbalu s tím naloží tak, aby se u nich hokejbal i nadále rozvíjel. Již jsem měl možnost účasti na dvou turnajích v této hale a toto zázemí je jedním slovem paráda.

Je na čase přestat vnímat veškeré negativní informace

Jak se těšíte na vánoční svátky a s nimi spojený klid a pohoda?

Svátky jsou letos jiné, „covidová doba“ se na nich nesmazatelně podepsala. I přesto věřím, že si je dokážeme všichni nějakým způsobem užít, odpočinout si, věnovat čas rodině a svým blízkým. Je na čase přestat vnímat veškeré negativní informace, kterými jsme téměř celý rok z medií a tisku zasypáváni.

Co byste všem hokejbalistům, funkcionářům, ale i rodičům a fanouškům východočeského hokejbalu popřál do nového roku 2021?

Přeji všem hlavně pevné zdraví, štěstí a rodinné pohody do nového roku 2021. Nepodléhejte tomu, co se děje, bude líp. Hokejbal se na svá hřiště brzy vrátí!!!