Vyšší ligy

Kariéru ukončím v Letohradě. Snad to bude na hřišti, doufá kapitán Letohradu Miroslav Věchet

Kapitán východočeského souboru, Miroslav Věchet, je věrný Jelenům z Letohradu. Tento tým táhne již mnoho ročníků, ale největší úspěchem bylo zatím 3. místo v Extralize z roku 2018. Nepomýšlí ještě na vyšší příčky? Jak zatím svému celku věří? A jak se do Letohradu tento borec ze Zlína vůbec dostal?

Hlavně mě mrzí prohra v závěru utkání v Mostě

Miroslave, jak moc složité hraní to pro Vás na podzim bylo? Váš tým musel několikrát do karantény, nebylo to až moc hektické?

Myslím, že to bylo hektické pro všechny týmy, pořád se nějaké zápasy odkládaly. Nikdo nevěděl, jestli se bude hrát nebo ne.

Mělo to nějaký dopad na výkonnost vašeho týmu? Jste vůbec s výsledky spokojený?

Určitě trochu ano, ale nechtěl bych se na to vymlouvat. Výsledky mohly být lepší… Hlavně mě mrzí prohra v závěru utkání v Mostě a domácí nepovedené utkání s KOVEM.

Pokud se rozběhne jarní část, myslíte si, že přijdou nějaká speciální opatření pro amatérský sport? Jako například povinné testování hráčů?

Opatření jsou prakticky ve všem, tak si myslím, že by byla i v hokejbale.


Miroslav Věchet (vpravo) si v 5 zápasech pozastavené podzimní části připsal 3 kanadské body. V 41 letech super číslo. Autor fotky: Iva Janoušková ml.

Skvělé zázemí, výborní lidé a celkově příjemné prostředí

Vraťme se trošku do minulosti. Jak jste se vůbec do Letohradu dostal a proč jste si tento tým tak oblíbil? Vždyť pocházíte ze Zlína.

Do Letohradu jsem se dostal v průběhu sezóny 2008/09, když mě oslovil trenér Motyčka. Proč jsem si oblíbil Letohrad? (smích) Skvělé zázemí, výborní lidé a celkově příjemné prostředí pro hokejbal.

Čeho byste chtěl s Letohradem ještě dokázat? Pomýšlíte někdy na finále Extraligy?

S Letohradem se chci dostat do play off a pokusit se udělat nějaký výsledek. Myslím, že každý hráč by chtěl zažít atmosféru finálových bojů.


Miroslav Věchet má za sebou i sudoměřickou minulost, kde zažil stříbrné extraligové časy. Autor fotky: Iva Janoušková ml.

Ve svém věku si užívám každý zápas, snad se brzy začne

Který zápas jste si na podzim nejvíce užil? Jak moc už Vám hraní chybí?

Já osobně ve svém věku si užívám každý zápas. Nikdy nevíte, který bude poslední. Hraní mi chybí hodně moc, tak doufám, že se brzy začne.

Jaký moment jste si v Letohradě zatím nejvíce užil? Plánujete ve své kariéře ještě změnit působiště?

Tak jednoznačně medailová sezóna byla super. Ale těch momentů je určitě více a doufám, že ještě nějaké další přijdou. Změnu působiště už určitě neplánuji. Kariéru ukončím v Letohradě. Snad to bude na hřišti a neukončí ji tato situace, co nyní panuje.


Letohrad si v roce 2018 došel až pro bronzové medaile. Tím vyrovnal více než 10 let starý rekord klubu v Extralize. Autor fotky: Iva Janošková ml.


Zdroj článku: hokejbal.cz