Ostatní oznámení

Nejvíce mě motivuje ctižádost mladých hráčů, říká svitavský sršeň Míra Kloupar

Tentokrát jsme pro rozhovor zavítali na pomezí našeho kraje – za celkem TJ Sršni Svitavy. A kdo jiný, než předseda Zdeněk Beneš a jeho místopředseda Miroslav Kloupar by nám měli říci, jak se klubu vede.

Zdeněk Beneš (TJ Sršni Svitavy)

"V této sezóně jsme se vrátili do kategorie dorostu což hodnotím pozitivně"


První otázka která mě napadá - jak jste spokojeni s novým zázemím, kterého se Vám vloni dostalo?

Hala je jednoduše SUPER. Po několikaletém „boji“ o dotace jsme se dočkali a proběhlé akce se setkali s pozitivními ohlasy. Samozřejmě, že tento prototyp zastřešení přinesl nová řešení a některé dílčí úpravy, plynoucí z provozu v hale, byly potřeba. Díky přístupu projektanta a firem realizujících stavbu se daří postupně naše připomínky realizovat, uvidíte při dalších akcích.

Hokejbalová hala ve Svitavách - zdroj: Facebook TJ Sršni Svitavy

Jak hodnotíš dosavadní sezónu, z pohledu předsedy klubu?

Popravdě není moc co hodnotit. Těšili jsme se na halu, dali jsme dohromady tým mužů, ale bohužel jsme zatím nedohráli žádnou sezónu. V této sezóně jsme se vrátili do kategorie dorostu což hodnotím pozitivně. Velkou radost nám na podzim dělali žáci, jak starší, tak především mladší. Potěšením je i nárůst nových hráčů v nejmladší kategorii.

Váš klub již čítá poměrně velikou základnu hráčů, hráček, funkcionářů. Jak Vám funguje vzájemná výpomoc a soudržnost jednotlivých vedoucích funkciónařů?

Myslím, že náš klub ještě není tak veliký, aby každý vedoucí/trenér nevěděl z 90% o všem, co se v oddílu děje. Pravidelná setkání všech funkcionářů, jsou vždy iniciátorem nějakých akcí, vylepšení a hlavně motorem k další činnosti.

Prozradíš nám, jaké máte v klubu výhledové plány a cíle?

Aktuálně řešíme nastavení a implementaci klubového informačního systému. Co se týče sportovních cílů, stabilizovat všechny současné kategorie, nábory nejmenších a v budoucnu tým žen pro 5+1.


Míra Kloupar (TJ Sršni Svitavy)


"Všechny hráče a hráčky, které znám, hrají, protože je to baví a dávají do toho své srdíčko."

Zaznamenali jsme, že na prvním turnaji VČ přeboru mikropřípravek začátkem října loňského roku byl Váš tým, co nám k tomu bližšího prozradíš?

Ano, byli jsme na turnaji, který se odehrál v Hradci Králové. Pro Naše nové hráče to byla první zkušenost. V sezóně 19/20 se postupně naše nejmenší kategorie rozrostla. Momentálně v této kategorii máme 10 hráčů a hráček. Pevně věřím, že se brzy všichni uvidíme a budeme moci vyrazit na další turnaj.

zdroj: Facebook TJ Sršni Svitavy


Myslíš si, že lze i zájem z řad nejmenších dětí spatřit ve Vašem nově vybudovaném zázemí? Jaký ty z toho máš pocit?

Dle mého názoru, zájem je. Jen si nejsem jistý, že takhle malé děti vnímají nové zázemí a jeho výhody. To že můžeme trénovat za jakéhokoliv počasí, vnímají spíše rodiče. Samozřejmě, že areál je opravdu pěkný a nové šatny pro domácí hráče to stvrzují. Tohle děti vnímají velmi pozitivně.

Účastníš se pravidelných campů mládeže, lze tyto akce považovat za vydařené? Jaká je tam motivace mladých hráčů?

Campy mládeže jsou velice specifické. Je kladen důraz nejen na kvalitu tréninkových jednotek, ale také na hráče jako jedince. Na těchto campech se snažíme ukázat hráčům jak být lepší a to se nám daří. Práce s hráči je i přes vyšší počet jednodušší. Je to dle mě dáno právě jejich motivací být lepšími hráči. Campy s mládeží budou pro mne vždy vydařené.

Prozraď nám, co tě nejvíce motivuje a naplňuje při práci s hokejbalovou mládeží?

Nejvíce mě motivuje ctižádost mladých hráčů. Všechny hráče a hráčky, které znám, hrají, protože je to baví a dávají do toho své srdíčko. Ty pocity při turnajích a zápasech ze střídačky se ničemu nevyrovnají. Možná to bude znít zvláštně, ale svým způsobem je tato práce relaxací a dobijí baterky.