Regionální ligy

Rozhovor s Marcelem Filipem z Delty Pardubice

Delta Pardubice, hokejbalový celek, který má spousta titulů v Regionální (dříve Krajské) hokejbalové lize, nespočet bouřlivých fanoušků a široký kádr hráčské základny vstupuje do další sezóny Regionální ligy. Otázky dostal jeden z pilířů týmu - Marcel Filip.

Marceli, krátce a výstižně – jak se těšíš zpátky mezi mantinely?

Nevím, jestli slovo „těším“ je úplně to pravé, pauza byla dlouhá, tělo si odvyklo na pravidelný sportovní režim a člověk takříkajíc „zfotrovatěl“, takže krátce a výstižně – ani ne :).

Jako celek jste po delší dobu známí tím, že ve Vašem týmu „zakotví“ nejeden hráč, který ve své hokejbalové kariéře odehrál spousta zápasů ve vyšších soutěžích - Extralize, 1.lize… bude tomu i letos?

Ono to není úplně zakotvení, ale spíš se většina našich hráčů postupně vracela z působení ve vyšších ligách, kde byli na SS nebo přestup. Letos hráče zase pouštíme, Lukáš Vlasák má opět hostování v Alfě a Petr Smekal jde na přestup do Přelouče, aby mohl chytat i extraligu za Alfu. Ze Svítkova si za nás plácne David Černický, jinak nikdo nový není.

Proběhla u Vás v Deltě nějaká předsezónní příprava a změna v kádru?

teď jsi mě rozesmál..předsezónní příprava proběhla na tradičním Rumballu, ale to o hokejbale rozhodně nebylo změny v kádru jsou hlavně ty, že skončilo docela dost hráčů, ale jsem rád, že se podařilo kádr udržet, abychom mohli nastoupit do tohoto ročníku.

Jaké máte cíle v letošní sezóně? Bude to opět útok na titul mistra Regionální ligy RSHb Čechy Východ?

První a nejdůležitější cíl jsme už splnili, dali jsme dohromady tým a přihlásili se do soutěže. Jednu chvíli to totiž vypadalo, že nás bude málo a nedáme ani tři pětky. Útok na titul bychom určitě rádi, ale uvidíme, jak se celá sezóna bude vyvíjet, zda bude kompletní a zda naši hráči shodí kila, která nabrali během té dlouhé pauzy.

Poslední otázka – co Fanklub Delty Pardubice? Nerozpadl se? Bude slyšet a vidět i letos?

Fanklub Delty se nerozpadl, věřím, že bude opět viděn i slyšen a opět bude velmi žíznivý, takže prosím všechny stánkaře..připravte si dost rumu :).