Pozvánky

Rozdavají se karty do nové sezóny, ta startuje v sobotu

Pozvánka – V sobotu odstartuje další ročník soutěží hokejbalu v regionu Čechy – východ. Po dvou neúplných sezónách se letos, doufejme, dočkáme sezóny v plné délce. Pojďme si představit zápasy úvodních kol soutěží.

2. liga

Šestice týmu se pustí do soubojů v 2. lize, a utkají se ve čtyřkolovém systému.

2 úvodní duely se odehrají v sobotu, pardubické Céčko se od 15 hodin představí doma proti kohoutům z České Třebové. V 17:00 začne souboj Přelouče s hradeckým Béčkem a první kolo zakončí v nedělní souboj Žamberka s Chlumcem v 11 hodin.

Liga starších žáků

Sobotní program doplní Liga starších žáků, která čítá devítičlennou tabulku účastníků.

Shodně v 9:30 odstartují duely Sršňů s Ježky na zimním stadionu ve Svitavách, Letohradu s bílým týmem HBC Pardubice a modrý tým Pardubic se utká s kohouty z České Třebové. Posledním duelem bude od 13 hodin souboj Svítkova s Opočnem. Přeloučští Jestřábi mají v tomto kole volno.

Přípravky

Sobotní program na východě Čech doplní turnaj přípravek, ten se uskuteční ve Svítkově. Dle dohody jde o turnaj před startem přeboru. Na turnaj je přihlášeno 5 celků a hraje se systémem 3+1. Hrací doba je stanovena na 2x7 minut čistého času.

Regionální liga

Regionální liga letos čítá 8 účastníků, po dlouhých letech se do soutěže nepřihlásila Chrudim. Dvoukolově hraná soutěž se po základní části rozdělí do nadstavbové části před následujícím play-off.

Úvodní čtveřice zápasů vypadá takto: Ve 14 hodin bude vhozeno úvodní buly v Prachovicích, kam zavítá Česká Třebová B, domácí budou chtít uspět, ale kdo ví, s jakou sestavou nastoupí kohouti do letošní sezóny. Přeloučské „B“ uvitá v derby Opatovické dravce, a tak se dá očekávat jiskrná bitva, začátek je plánován na 15:00. Delta Pardubice je ostřílený matador soutěže a na úvod si na svítkovské domácí hřiště pozvala Sršně ze Svitav, skončí zápas překvapením? Zápas startuje v 16:30!

Poslední dvojicí je HBC Pardubice a Ježci Heřmanův Městec B, i tento souboj může ukázat vítěze na kterékoliv straně zápisu, sledovat utkání můžete v Polabinách od 17:00!

Přebor Mladších žáků

Neděle bude mít i žákovský potenciál, turnaje přeboru mladších žáků se plánují do Přelouče a Hradce Králové. „Startovní pole“ přeboru ukazuje 9 týmů mladších žáků.


Přijďte fandit svým favoritům, ale nezapomeňte však na dodržování všech platných hygienických nařízení!