2. liga

Dva jasné výsledky a drama v Hradci v 2. lize, k tomu čtyři jasné výhry v regionální lize

Mužské soutěže regionu nabídly dvě kompletní kola, která přinesla zajímavé výsledky. Někteří si po prvním kole spravili chuť, jiní museli polknout hořké porážky.

2. LIGA

Dvě vysoké výhry domácích týmu přineslo druhé kolo 2. ligy. Třetí duel Hradce a Chlumce byl podstatně vyrovnanější.


Lokomotiva si zlepšila chuť po minulém víkendu

Pachuť vysoké prohry v Polabinách spláchla Lokomotiva tentokrát chutnou jedenáctkou. Ta ale pěkně zhořkla hostujícím kancům ze Žamberku, kteří jistě ještě chvíli nezapomenou na třebovskou dvojici Zeman a Škeřík, kteří v zápase udělali hattrick.

TJ Lokomotiva Česká Třebová – SK Hokejbal Žamberk 11:2 (5:0, 3:1, 3:1)

KARTA ZÁPASU


Jestřábi devětkrát zatnuli svoje spáry

Pardubické Céčko po povedeném první kole tentokrát krutě narazilo na sestavu Jestřábů. Ti si s chutí zastříleli.

HC Jestřábi Přelouč - HBC Pardubice C 9:0 (1:0, 3:0, 5:0)

branky: Šmíd (Stoklasa), Spáčil (Pospíšil), Vorba (Slanina, Stoklasa), Vorba (Slanina, Svoboda), Kazimír M., Pospíšil (Spáčil), Slanina (Vorba, Šmíd), Spáčil (Svoboda, Pospíšil), Horák (Příhoda, Kajda).

střely: 68:22, vyloučení: 0:3, diváci: 50

sestava Přelouče: Smekal (Motyčka) - Stoklasa, Svoboda, Šmíd, Menc - Spáčil, Pospíšil, Kazimír M., Vorba, Štefanský D., Slanina, Kajda, Příhoda, Horák.
Trenér: Štefanský R.

„Hosté podali sympatický výkon a bojovali až do konce. Nicméně jsme byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli.“ popsal stručně zápas Martin Šmíd.


V Hradci se hrálo jako za starých časů - rychle, než bude tma

Kromě soupeře se v Hradci museli vypořádat ještě technickou poruchou světel. Na regulérnost zápasu to ale naštěstí nemělo vliv. Utkání ale bylo napínavé až do poslední minuty.

„Před zápasem jsme dostali jasné pokyny od soupeře a rozhodčích – Zápas se musí odehrát co nejrychleji, nefungují světla. Ok, takže rychle naložit 3 body do aut a honem zpátky do Chlumce. Ačkoliv byl Hradec celou první třetinu nebezpečnější, vše vyřešil spolehlivý Havlíček v brance a mohli jsme jít zásluhou Kraloviče ve druhé třetině do vedení. Domácí sice rychle vyrovnali, ale Doležal od modré překlopil vedení opět na správnou stranu. Na konci zápasu se domácí tlačili za vyrovnáním a minutu a půl před koncem srovnali stav zápasu. Ale protože na nějaké prodloužení nebyl čas, rozhodl minutu před koncem Černý a připravil domácí o iluze o dělbě bodů. Do prázdné jistil Erben a mohli jsme spokojeně pádit do Chlumce na pivo.“ okomentoval duel za chlumecké Jan Skřivánek.

HBC Hradec Králové 1988 B – HBC Chlumec nad Cidlinou 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)

KARTA ZÁPASU


Dvakrát sedm, dvakrát osm, výsledky Regionální ligy byly jednoznačné


Kohouti s Deltou neměli slitovaní

Asi nejpřekvapivější výsledek celého kola dorazil z Třebové. Delta rozhodně do Třebové nepřijela nijak výrazně oslabena, přesto musela skousnout osm branek ve své síti.

Jan Nekvinda (Č. Třebová): „Do utkání jsme vstoupili výborně, naše aktivní hra a dobrý pohyb brzy přinesly branky, což znamenalo vedení 3:0 v deváté minutě. Do konce první třetiny jsme přidali další dva góly a spokojeně odešli do kabiny. Druhou třetinu jsme pokračovali v dobrém výkonu a přidali další dvě branky. Následná vyloučení soupeře nám spíše uškodila, když jsme si mysleli, že to půjde samo a naopak jsme v našich přesilovkách dvakrát inkasovali. Tím jsme se dostali do útlumu a soupeř přidal třetí branku. Naštěstí se nám podařilo před koncem druhé třetiny skórovat a do šaten se šlo za stavu 8:3. Ve třetí třetině jsme hru zklidnili, ale i přes další naše šance gól nepadl a utkání skončilo poměrem 8:3.“

TJ Lokomotiva Česká Třebová B – Delta Pardubice 8:3 (5:0, 3:3, 0:0)

KARTA ZÁPASU


D-tým Pardubic přijel pomstít Céčko, vyšlo to

Pardubice přijely do Přelouče plné očekávání a nejistoty jaký tým proti nim nastoupí. Mladá krev Přelouče doplněna o zkušené bardy však ztroskotala.

Libor Komůrka (Přelouč): "Výsledek je jednoznačný a jde hodně na vrub našemu nedůrazu před vlastní brankou, kde jsme často nechávali gólmana na holičkách. Na druhou stranu musím vyzvednout snahu našich kluků hrát. Přiznám se, že jsem měl strach, že zápasy budou hodně jen o hře na naší bránu, takže mě potěšilo, že tomu zase tak není. Kvituji zájem hlavně mladých o tréninky, ty je budou posouvat dál. Bereme na vědomí, že letos budeme sčítat hlavně porážky, ale chceme, aby to byly porážky s hlavou nahoře!!! Tato sezóna bude těžká, věřím, že těch několik" starých", co s mladými kluky nastupují, přijmou roli Guru a vytrvají. Po čase vyplněném tréninky a zájmem o hokejbal bude určitě líp...alespoň já tomu věřím...“

Petr Špaček (Pardubice): „Do Přelouče jsme jeli s obavou, co nás vlastně čeká a nechtěli jsme nic podcenit. První třetina byla nejvyrovnanější částí zápasu, i přesto jsme v ní měli více ze hry a tlačili se do branky, kde šance domácích držel Michal Křemenák se svou kouzelnou lapačkou. Když se nám ale podařilo odskočit v druhé části o víc jak jednu branku, dostavil se na naše hokejky klid a měli jsme zápas pod kontrolou, což dokládá i několik branek v oslabení a nula na našem kontě. Přesto bych soupeři chtěl poděkovat, že v utkání nesložili zbraně a hrálo se až do konce utkání tak nějak na plno.“

HC Jestřábi Přelouč B - HBC Pardubice D 0:8 (0:1, 0:5, 0:2)

střely: 20:46, vyloučení: 8:5, využití: 0:2, v oslabení: 0:2, diváci: 30

sestavy:

Křemenák - Pavlíček, Lauryn Ji., Moravec M., Medek, Hohenberger - Opasek, Zděnek, Kratochvíl, Merta, Šurkala, Mrkvička, Říha, Moravec F., Lauryn Jo.

Trenér: Moravec M.

Špaček P. (Vondra) – Kopáč, Váňa, Špaček M., Kropáčková – Mašík J., Velecký, Dyntar – Škoda, Cacek, Král, Homolka


Opatovice se drží na vítězné vlně, tentokrát smetli sršně

Povedený vstup do sezóny zažívají Opatovice, na první výhru navázali sedmigólovou kanonádou proti Svitavám.

„Do zápasu se Sršni jsme šli s tím, že chceme potvrdit výhru z minulého týdne. 1. třetina se nám povedla, jelikož po brankách Spáčila, Ventury a Mlynáře jsme vedli už 3:0! Ale ani to soupeře nezlomilo a šlapal do nás dál. Naštěstí nám se dařilo přežít častá oslabení a postupně další góly jsme přidali, zvlášť když se během necelé půl minuty nejdřív gólově prosadil Filip Kopa a poté i nestárnoucí "dědek" David Kopa. Ještě bych rád vyzdvihl výkon našeho brankáře Poledna, který kryl 30 z celkových 32 střeleckých pokusů soupeře. Soupeři děkujeme za dobrý zápas a přejeme hodně štěstí do dalších bojů.“ poznamenal k zápasu Michal Motyčka z Opatovic.

HBC Opatovice nad Labem – TJ Sršni Svitavy 7:2 ( -:-, -:-,-:- )


Střelecká forma se drží Prachovic, sedmičku dostali Ježci

Ježci se zrejmě minulý týden v Polabinách namlsali a tak je Prachovice sedmi brankami sestřelili z hrušky.
„V neděli jsme doma přivítali kluky z Prachovic. Zápas začal rychlým tempem obou týmů, bohužel my jsme se nedostávali vůbec do zakončení a Prachovičákům vyšlo několik dobrých střel. Ve druhé třetině se tempo rozvolnilo ale naše hra se moc nezměnila, ale dokázali jsme dát gól. Ve třetí třetině ačkoli jsme již prohrávali o dost branek, jsme zvýšili tempo hry a začali jsme hrát i více v útočné třetině a dostali se k několika zakončením, která bohužel nepřešla brankovou čáru soupeře. Prohráli jsme tak stejným skóre jako jsme minulý víkend vyhráli v Pardubicích“
konstatovala po zápase Péťa Hovorková.

Ježci Heřmanův Městec B – Sk Prachovice 1:7 (0:1, 1:4, 0:2)

KARTA ZÁPASU

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HbC Chlumec nad...
0 0:0 0
2.
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
3.
HC Jestřábi...
0 0:0 0
4.
SK Hokejbal...
0 0:0 0
5.
TJ Sršni Svitavy
0 0:0 0