2. liga

600. zápas „Lambyho“ v Přelouči, oslavili Jestřábi výhrou. Prachovice se usadily na čele Regionální ligy

Čelo tabulky 2. ligy hájí zatím neporažení Jestřábi, další vysokou výhru si do statistik zapsalo pardubické Céčko a na první body stále čeká Hradec Králové. Regionální ligu po jasné výhře opanovaly Prachovice, následovány trochu nečekaně opatovickou družinou. Dvacet ran schytala Přelouč B.

2. liga

Přelouč zůstává nepřemožena, vítězstvím oslavila „Lambyho šestistovku“

Libor Komůrka (Přelouč): „Bojovné a herně vyrovnané utkání začali domácí brankou z úhlu, kdy hostujícího brankáře nachytal Kajda. Ve druhé části jsme přežili několik oslabení, dokonce i dvojnásobných a po jejich skončení poslal svůj narozeninový podzrav do šibenice Horák - 2:0. O chvíli později jsme hráli přesilovku a Svobodova střela původně mířící na Nasavrky, se šťastně otočila od Doležalovy hole na Čáslav a zapadla za bezmocného gólmana. Zápas pak kouskovala vyloučení na obou stranách. Z jednoho rychlého kontru pak udeřili i hosté a vykřesali naději. Před koncem pak svůj důraz na brankovišti prezentoval Kazimír s Čapkem a stanovili konečné skóre. Zatím nejtěžší utkání podzimu jsme zvládli a zůstáváme bez ztráty. Velkou zajímavostí je účast Lambyho Šmída, který, ač přes nedoléčené zranění, nastoupil v našem dresu do soutěžního utkání č. 600! Při pohledu na toto číslo nemusíme ve Wikipedii hledat význam slova klubismus! Pokud bychom spočítali i zápasy, kdy si Lamby "odskočil" do Extraligy, přibydou nám další dvě stovky....o přátelských a pohárových utkáních ani nemluvě.....oddanost hokejbalu, která zaslouží čepici do ruky....!!!“

HC Jestřábi Přelouč - HBC Chlumec nad Cidlinou 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

KARTA ZÁPASU


Hradec i přes početnou sestavu na body nedosáhl

Jakub Ježek (Hradec Králové): "Až překvapivě jsme se na utkání sešli v hojném počtu. V průběhu zápasu se ukázalo, že ani to není cesta k úspěchu. I přesto, že jsme v některých částech byli vyrovnaným někdy i lepším týmem, jsme prohráli velkým rozdílem. Třebová hrála výborně a potvrdili kvalitu. Jednalo se o velmi slušně odehrané utkání, které nabídlo i pohledné akce."

HBC Hradec Králové 1988 B – TJ Lokomotiva Česká Třebová 2:7 (1:2, 0:3, 1:2)

KARTA ZÁPASU


Pardubice drží střídavou vlnu

Céčko zatím střídá výkony jako na houpačce, zatím co Žamberku se poslední 3 kola vůbec nedaří.

HBC Pardubice C – SK Hokejbal Žamberk 9:1 (5:0, 3:0, 1:1)

KARTA ZÁPASU


Regionální liga

Delta rozstřílela nemilosrdně Jestřáby

Na nekompletní sestavu mladých Jestřábů si vyšlápla Delta, 5 gólů nasázel Hrnčíř, další 4 přidal Skalický.

„Naše béčko, složené především z mládí, bylo bohužel v okleštěné sestavě, ale do poloviny zápasu statečně bojovalo o dobrý výsledek proti zkušenému soupeři. Bohužel pak musel do branky pro zranění gólmana hráč z pole a sil již mnoho nebylo. Výsledek ale není vůbec důležitý, je chvályhodné, že kluci hráli i přes narůstající skóre, až do konce. Budeme pokračovat v trénincích a postupně se zlepšovat!“ zaznělo po zápase z kabiny Přelouče.

HC Jestřábi Přelouč B – Delta Pardubice 2:20 (0:3, 2:6, 0:11)

KARTA ZÁPASU


Ježci nestačili na Sršně

Dvoubrankový náskok Sršňů ještě Ježci dovedli dotáhnout, pak ale ve vlastních přesilových hrách dvakrát inkasovali. Snížení ještě přišlo z hole Böhma, finální skóre však stanovili ještě jednou trefou hosté.

Ježci Heřmanův Městec – TJ Sršni Svitavy 3:5 (0:2, 2:1, 1:2)

KARTA ZÁPASU


Pardubice vyšly střelecky na prázdno a Prachovice drží neporazitelnost

V Polabinách se hrálo o čelo tabulky, domácí ale neodehráli zápas v dobré kondici, absentovala jim hlavně řada obránců.

Petr Špaček (Pardubice): „Nedá se mluvit o povedeném zápase, nic nám nevycházelo a chyběl nám klid na hokejkách. Soupeř nás navíc úspěšně uběhal. Nutno ale říct, že jsme se snažili bojovat, a dlouho jsme drželi naděje na hratelný zápas. Měli jsme i několik vážných šancí, zvonili tyče, ale do souvislého tlaku jsme se nedostávali."

HBC Pardubice D – SK Prachovice 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

KARTA ZÁPASU


Opatovice zažívají nejúspěšnější start soutěže a jsou na druhém místě

Michal Motyčka (Opatovice): „Do nedělního utkání jsme šli s cílem odčinit minulou prohru v Pardubicích. Bohužel, od začátku utkání se nám vůbec nic nedařilo a Kohoutům se dařilo nás trestat. Ve druhé třetině už jsme se začínali dostávat do zápasu, ale stále jsme dotahovali gólový náskok soupeře. V poslední třetině se nám v úvodu podařilo srovnat a poté nakonec i obrátit zápas na naší stranu. Velkou měrou se na vítězství podílel 4 gólový střelec Ventura! Klukům děkuji za bojovný výkon až do konce zápasu a soupeři přeji hodně štěstí do dalších bojů!“

Jan Nekvinda (Česká Třebová): „Sestava na dnešní utkání se nerodila lehce, z důvodu spousty omluvenek z důvodu nemoci, zranění, pracovních nebo rodinných povinností a hlavně termínové kolizi zápasu A-týmu v Hradci Králové. Tak jsme utkání zahajovali v 7 borcích v poli. I přes to jsme se v přesilové hře dostali do vedení, bohužel soupeř krátce poté srovnal. Pak nás doplnili borci kteří nastoupili v Hradci za A-tým. Poté co se nám je podařilo zapracovat do sestavy se naše hra zlepšila a dostali jsme se do vedení o dvě branky. Což nám dlouho nevydrželo a soupeři se podařilo srovnat skóre. V poslední minutě druhé třetiny jsme zase šli do vedení a do kabin se odcházelo za stavu 3:4. Bohužel nám ve třetí třetině došly síly a utkání skončilo 7:4.“

HBC Opatovice nad Labem – TJ Lokomotiva Česká Třebová B 7:4 (1:2, 2:2, 4:0)

KARTA ZÁPASU

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hradec...
14 71:42 30
2.
HBC Pardubice B
13 56:51 24
3.
HC Jestřábi...
13 48:42 23
4.
Ježci Heřmanův...
13 54:53 23
5.
SK Prachovice
13 56:53 21
6.
HbC Chlumec nad...
13 44:50 18
7.
SK Hokejbal...
14 50:54 17
8.
HBC Svítkov Stars...
14 46:61 14
9.
TJ Sršni Svitavy
13 46:65 10