2. liga

Těsné výsledky v druhé lize, dvě vysoké výhry a dvě nuly v regionální lize.

Kolo plné vyrovnaných výsledků přinesla 2. liga. Všechny zápasy skončili rozdílem jedné branky a jeden se rozhodoval až v samostatných stříleních. Regionální liga zase přinesla výsledky jako na houpačce a již skoro obvyklou kanonádu z hokejek Delty.

2. liga


Přelouč uhájila neporazitelnost v České Třebové

Martin Šmíd (Přelouč): „Zcela vyrovnané utkání přineslo zřejmě zaslouženou dělbu bodů. V nájezdech uspěl pouze jediný střelec Štefanský, a tak jsme si udrželi neporazitelnost. Domácí předvedli kvalitní výkon, my měli pro změnu několik samostatných nájezdů. Brankáři pochytali to, co měli a oba i něco navíc. Proto se z utkání nestala přestřelka. Úvodní čtvrtina soutěže nám vyšla na výbornou. S pokorou jedeme dál...“

TJ Lokomotiva Česká Třebová - HC Jestřábi Přelouč 1:2ss (0:0, 1:0, 0:1)

branky: Kříž (Švec, Škeřík) - Příhoda (Kazimír M., Svoboda), Štefanský

KARTA ZÁPASU


Chlumec dominoval v první třetině, Veselík vykřesal naději na body

První třetina zápasu Chlumce a Pardubic znamenala vedení 3:1, které si domácí udrželi až do 42. minuty, kdy jiskřičku naděje na vyrovnání vykřesal Veselík, domácí ale těsný náskok udrželi.

Jakub Merta (Pardubice): "Do Chlumce jsme vyrazili v poslepované sestavě. Bohužel nám utekl začátek zápasu, kdy nás Chlumec dostal pod tlak a dostali jsme z toho dva góly. Postupem času jsme ale hru vyrovnali a ke konci zápasu jsme sahali alespoň po vyrovnání. Šance jsme ale nevyužili. Za týden z Třebové budeme chtít přivézt první body z venku!"

HBC Chlumec nad Cidlinou - HBC Pardubice C – 3:2 (3:1,0:0,0:1)

KARTA ZÁPASU


Přetahovaná o skóre nakonec vyšla lépe Žamberku

Stále bez bodů zůstává Hradecké béčko, ačkoliv to v zápase s Žamberkem vypadalo na první možný zisk bodů. Hradečtí v zápase dvakrát vedli o branku, náskok však neudrželi a odjeli bez bodů.

SK Hokejbal Žamberk – HBC Hradec Králové 1988 B 4:3 (2:3,1:0,1:0)

KARTA ZÁPASU


Regionální liga

Sršni zdolali Jestřáby i díky oslabení

Jasná výhra Svitav nad Přeloučí má zajímavý statistický podtext. Z osmi branek domácích padly jen tři při plném počtu hráčů na ploše. Dvě využité přesilovky, ale hlavně tři „využitá“ oslabení z toho navíc dvě branky v rozmezí 6 vteřin, to je vskutku husarský kousek.

"Celý zápas se odvíjel o našeho souboje s velkou plochou Svitavského hřiště, až moc volného prostoru dostávali soupeřovi hráči a mohli tak v klidu tvořit svou hru a nám tak motat hlavu, až moc často stáli, tváří v tvář našemu gólmanovi a mohli tak v klidu skórovat. Žádný zázrak se nekonal a my, pokud nezlepšíme náš pohyb a hru zpět, nemůžeme pomýšlet na nějaké přijatelné výsledky. Máme co zlepšovat a věřím, že se naše hra pomalu zvedne." popsal zápas ze svého pohledu Michal Křemenák z Přelouče.

TJ Sršni Svitavy – HC Jestřábi Přelouč B 8:0 (2:0,2:0,4:0)

KARTA ZÁPASU


Očekáváná přetahovaná o špici se nekonala, Prachovice jasně opanovaly zápas

Stále neporažen zůstává tým Prachovic a panuje regionální lize, navíc se zápasem k dobru.

„Zápas o čelo tabulky se nám absolutně nepovedl. Domácí na nás hned od úvodu vlétli a než jsme se stačili rozkoukat, bylo to už 3:0. Ke konci třetiny se nám ještě podařilo zareagovat a snížit na 3:1. Bohužel v druhé části nastal stejný scénář a rázem bylo konec všem nadějím na bodový zisk. Zbytek zápasu jsme dohrávali jen o čest a výsledek. Domácí nás posadili zpátky na zem a my máme rázem o čem přemýšlet. Soupeři gratulujeme k výhře.“ Konstatoval opatovický Michal Motyčka.

SK Prachovice – HBC Opatovice nad Labem 10:2 (3:1,4:0,3:1)

KARTA ZÁPASU


Lokomotiva zavřela bránu, Ježci do ní marně bušili

Jan Nekvinda (Č. Třebová): "Do utkání jsme vstoupili aktivně, bohužel se nám nepodařilo v první třetině územní převahu přetavit v gól. Ve druhé třetině jsme již přidali na důrazu v před brankovém prostoru a tři šance využili. Ve třetí třetině jsme měli ještě několik šancí ke skórování, ale žádnou jsme nevyužili. Na konci utkání jsme ubránili dlouhé oslabení, po zkratu jednoho z našich mladých hráčů a jsem rád, že se nám podařilo dohrát utkání bez inkasované branky."

TJ Lokomotiva Českýá Třebová B – Ježci Heřmanův Městec 3:0 (0:0,3:0,0:0)

KARTA ZÁPASU


Další střelecký den Delty, Hrnčíř v TOP formě

Nejvyšší výsledek tohoto kola opět patří Deltě, ta si na domácím hřišti poradila s Déčkem Pardubic. Rozhodla druhá třetina po změnách v sestavě Pardubic. Osm branek v druhém dějství rozčíslo zápas ve prospěch Delty, která poskočila tabulkou na druhé místo.

Delta Padubice - HBC Pardubice D 13:4 (3:2,8:0,2:2)

KARTA ZÁPASU

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hradec...
13 67:39 27
2.
HC Jestřábi...
13 48:42 23
3.
HBC Pardubice B
12 52:48 22
4.
Ježci Heřmanův...
12 51:49 22
5.
SK Prachovice
12 48:53 18
6.
SK Hokejbal...
13 45:48 17
7.
HbC Chlumec nad...
12 38:45 15
8.
HBC Svítkov Stars...
13 43:57 14
9.
TJ Sršni Svitavy
12 46:57 10