2. liga

Nepodařený víkend pro Přelouč, přestřelka Pardubic se Žamberkem a další jasná výhra Prachovic

Tento hrací víkend vyloženě nesednul přeloučským Jestřábů, oba jejich mužské týmy jednoznačně padli na hřištích soupeřů. Zajímavý duel se odehrál na hřišti Žamberku. Upevnit si druhou pozici v tabulce se zase povedlo Svitavám, které jsou asi největším překvapením letošního podzimu...

...spolu s nezastavitelnými Prachovicemi. Výsledkový servis z mužských soutěží je připraven!

2 . liga

Jestřábi i přes prohru v Chlumci zůstali na špici tabulky

„K poslednímu letošnímu domácímu utkání jsme nastoupili téměř v plné sestavě a proti oslabené Přelouči to bylo znát. V první třetině jsme byli výrazně lepší a skóre 2:0 bylo odpovídající. Ve druhé třetině se ovšem karta otočila a Přelouč dostala možnost vrátit se do zápasu. Naštěstí nedokázali žádnou ze svých šancí proměnit a dvěma tresty v poslední minutě nám dali možnost jejich odpor nadobro zlomit. To se stalo hned na začátku třetí třetiny ve dvojnásobné výhodě a od té doby bylo o vítězi jasno.“ vyhodnotil po zápase Honza Skřivánek z týmu Chlumce.

Martin Šmíd (Přelouč): „V utkání jsme podali dobrý výkon pouze ve druhé třetině, a to na víc nestačilo. Prostě nebyly síly...
K událostem okolo: Musím to zmínit. Ve čtvrtek před 14h jsme požádali o odložení z důvodu marodky. Nebylo nám vyhověno, bereme na vědomí. A tak nemocní vstali z postele, gólman dorazil s horečkou a jeli jsme se zúčastnit, abychom kontumací domácím nezkazili hezké sobotní odpoledne. Dále nemáme potřebu to komentovat“

HBC Chlumec nad Cidlinou - HC Jestřábi Přelouč 6:1 (2:0, 0:0, 4:1)

KARTA ZÁPASU


Třebová si vyšlápla na Hradec, ten tak stále čeká na body

Úvod zápasu mohl být příslibem, že by si hradečtí po dlouhém čekání konečně mohli sáhnout na body, na první gól domácího Válka odpověděl bleskově Šimek, jenže hned na to strh vedení na domácí stranu Čapek. Do kabin se ale šlo za stavu 2:2, po trefě Šimůnka z 11. minuty. V druhé třetině se pak naklonili blíže vítězství domácí jednou trefou, a v posledním dějství přetavili naději v jistotu, a zvítězili 5:2.

TJ Lokomotiva Česká Třebová – HBC Hradec Kralové 1988 B 5:2 (2:2, 1:0, 2:0)

KARTA ZÁPASU


Hattrick Korela přinesl body Pardubicím, v druhé třetině se strhla přestřelka

Žamberk čeká na výhru už čtyři týdny a jeho čekání se minimálně o týden posune. Ačkoliv v utkání s Pardubicemi domácí kanci třikrát vedli, a dvakrát dovedli srovnat skóre, nakonec se museli obejít bez bodů. Na trefu Korela z 35. minuty totiž už nenašli odpověď, a tak utkání skončilo rozdílem jediné branky ve prospěch hostů.

Viktor Doležal (Pardubice): “V neděli se projevil náš týmový duch. Zahráli jsme skvělý týmový výkon a odvezli si 3 body. Navíc náš brankář předvedl sérii výborných zákroků, které nás udržely v zápase a pomohly nám k vítězství."

SK Hokejbal Žamberk – HBC Pardubice C 5:6 (1:0, 4:5, 0:1)

KARTA ZÁPASU


Regionální liga

Opatovicím tekly nervy, díky výhře se Sršni drží na druhém místě tabulky

Zdeněk Beneš (Sršni): „Muži potvrdili druhé místo jednoznačným vítězstvím nad Opatovicemi. I přes početnou marodku se podařilo doplnit tým do potřebného počtu. Poučeni z prvního kola, s tímto soupeřem, jsme do zápasu nastoupili s větším nasazením a soupeře od prvních minut přehrávali. Naše parádní disciplína oslabení, otevřela skóre zápasu a vzápětí přidal druhý gól T. Petr, již při hře 5/5. Oddechový čas ve čtvrté minutě zápasu, soupeře srovnal a hra se na čas vyrovnala. Na využití první přesilovky nám stačilo 9 vteřin, od modré pálil D. Tesař. Do kabin jsme odcházeli s vedením 3:1, a výhody přesilové hry, kterou jsme po změně stran využili. Druhou třetinu jsme vyhráli 2:1 a hattrick zkompletoval Z. Beneš. Do třetí třetiny jsme nastupovali s vědomím, že soupeř zápas zkusí zlomit. To, co předváděli někteří hráči Opatovic, nemá se sportem nic společného. Zápas si Opatovice rozhodli sami, svou nedisciplinovaností, nechali tak vyniknou dobře fungující dvojici, V. Daněk / Z. Beneš, která dvakrát dohrála akci až do prázdné brány. Svůj druhý gól v zápase přidal ještě D. Tesař. Výsledek 8:2 a poměr střel 41:18, je odpovídající průběhu zápasu a předvedené hře."

Filip Kopa (Opatovice): „V zápase nám nešlo nic a díky zbytečným faulům jsme hráli skoro polovinu zápasu v oslabení. Místo toho abychom se soustředili na sebe, většina týmu řešila fauly a co je a není fér. Takhle se hokejbal nehraje. Svitavy nás naprosto zaslouženě přejeli a zcela právem tento zápas vyhráli. Po zápase jsem se ještě omluvil kapitánovi domácích za chování některých našich hráčů. Mrzí mě to. Tohle už nechci nikdy zažít! Nikdy! Hokejbalem by se člověk měl bavit a nedělat to, co jsme předvedli my. Chce to sklopit hlavy, soustředit se na sebe a makat. S pokorou.“

TJ Sršni Svitavy – HBC Opatovice nad Labem 8:2 (3:1,2:1,3:0)

KARTA ZÁPASU

FOTOGALERIE >>


Ježci si odvezli z Prachovic bohatou nadílku

V případě Ježků se opakovala historie ze začátku podzimní části, kdy po jednoznačné výhře nad Pardubicemi museli v následném kole s Prachovickou družinou zkousnout vysokou porážku.

„V neděli jsme odehráli zápas proti Ježkům z Heřmanova Městce.
Pro nás 1.třetina nezačala moc dobře. Už ve 2. minutě jsme hráli ve třech. O „pár“ minut déle byl opět vyloučen náš hráč. Hra byla pět na čtyři. Vhazovalo se u nás, náš obránce míček vyhodil, aktivní Lukáš Menšík míček doběhl a zakončil - 1:0. Netrvalo dlouho a Lukáš Hubáček ukázal, jak je šikovný na hokejce - 2:0. Ve 14.minutě první třetiny Ježci snížili na 2:1.
Ve druhé třetině se vyrovnávalo v 6. minutě a tím se uzavřela prachovická branka skvělým Jirkou Pardovským. V 8. minutě se dostal do „brejku“ Radek Bureš a ukázal, kam míček patří. Prachovice se radovali i za minutu, Lukáš Menšík od modré vystřelil na brankáře, kterému míček doslova proletěl mezi nohama - 4:2 .Ve dvanácté minutě, přibližně na stejném místě pálil Jan Kosina a šikovný Václav Dvořák připravil svou hokejku, tím zvednul míček a skóre na 5:2. Necelých 30 vteřin před koncem 2.třetiny se ukázal Ondřej Katrušin a zvýšil na 6:2.
Třetí třetina už byla jen naše. V 6. minutě se zase ukázal Radek Bureš. V osmé minutě třetí třetiny ukázal Václav Dvořák, že i míček ve vzduchu je pro něj hratelný, zakončil a zvyšoval na 8:2. Standa Korel si v deváté minutě připsal další bod a naše skóre zvednul na 9:2. Jedenáctá minuta patřila Petrovi Dolejšovi, který „ránou, jako z děla“ navyšoval na 10:2. Třicet vteřin před koncem utkání se ukázalo excelentní trio (Korel, Bureš, Jirák) ve kterém ,po rozebrání heřmaňáckého brankáře, zavěsil Standa Korel a zápas uzavřel skórem 11:2.“
rozebral detailně utkání z pohledu Prachovic Martin Kolář.

SK Prachovice – Ježci Heřmanův Městec B 11:2 (2:1,4:1,5:0)

KARTA ZÁPASU


Delta bez větších obtíží porazila torzo třebovské Lokomotivy

„Zápas se nesl v poklidném duchu, soupeř přijel s osmi hráči do pole, avšak dokázal hrát velmi chytře a v zápase nás několikrát potrápil. Postupně jsme navyšovali skóre a ve třetí třetině dvěma rychlými góly rozhodli utkání. V zápase se blýskl hattrickem výborně hrající Skalický.“ uvedl Marcel Filip z pardubické Delty.

Delta Pardubice – TJ Lokomotiva Česká Třebová B 6:2 (2:1,1:0,3:1)

KARTA ZÁPASU


Pardubice roztočili 16-ti brankový kolotoč s Přeloučí

Déčko Pardubic dlouho čekalo na bodový přísun, po trápeních se sestavou a rozsáhlou marodkou v minulých kolech, se konečně na domácím hřišti sešel D-tým na kompletní 3 lajny a dobrou formu zejména první pardubické formace odnesla Přelouč.

„Toto není potřeba komentovat....“ uvedl stručně trenér Přelouče Michal Křemenák.
„Věříme, že objektivní komentář si přečteme ze strany domácích od redaktora pana Špačka“ doplnil za klub Martin Šmíd.

Petr Špaček (Pardubice): "Přelouč si odvezla vysokou prohru, a mělo to dva hlavní důvody. Prvním byl fakt, že se nám vrátila naše první útočná formace Jiří Mašík – Kuba Velecký – Radek Mašík, která se po herní pauze neuvěřitelně rozstřílela (celkem 9 branek). Druhým faktem bylo, že nám vyšlo všechno, na co jsme sáhli. Přelouč ale nebyla rozhodně odevzdaným soupeřem a až do samého konce se hosté snažili alespoň o čestný zásah, a ač to podle oficiálního zápisu tak nevypadá, dovedli několikrát zahrozit v našem pásmu. Přelouč má velmi mladý tým, který z velké části teprve sbírá zkušenosti v mužské soutěži, ale věřím, že s postupem času se z něj stane nepříjemný soupeř. Výsledek utkání je, myslím, pro hosty až příliš krutý.“

HBC Pardubice D - HC Jestřábi Přelouč B 16:0 (5:0, 6:0, 5:0)

KARTA ZÁPASU


Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hradec...
15 77:45 33
2.
Ježci Heřmanův...
15 63:57 29
3.
SK Prachovice
15 68:58 26
4.
HBC Pardubice B
15 61:58 26
5.
HC Jestřábi...
15 51:53 23
6.
HbC Chlumec nad...
15 54:57 21
7.
SK Hokejbal...
16 60:61 20
8.
HBC Svítkov Stars...
15 47:68 14
9.
TJ Sršni Svitavy
15 50:74 12