Vyšší ligy

Dostat se do mužské reprezentace byl můj největší osobní cíl, hlásí talent Pardubic Nicolas Langr

V 1. Lize můžeme sledovat spoustu hráčů, kteří naskakují i v Extralize, ale málokdo z nich září v obou nejvyšších soutěžích. Nicolas Langr z Pardubic si podmaňuje obě soutěže a v 1. Lize ve skupině Východ kraluje kanadskému bodování a odměna? První pozvánka na kemp reprezentace mužů!

Nicolas Langr v Extralize nasbíral 11 kanadských bodů za 7 branek a 4 asistence. V druhé nejvyšší tuzemské soutěži jeho bilance zní 5+9!

Konkurence a kvalita 1. Ligy se zvýšila

Nicolasi, jak se Vám líbí současný model 1. Ligy hraný stylem Západ – Východ?

Tento model se mi líbí více, než ten z minulého roku. Hraje více týmů, takže konkurence a kvalita 1. Ligy se tím určitě zvýšila.

Po uplynulém víkendu jste s „béčkem“ Pardubic na druhém místě tabulky, panuje zatím s výsledky spokojenost?

Podle mého názoru můžeme být spokojeni s body v tabulce, ale s naší hrou úplně ne. Máme tam ještě nějaké mezery, hlavně v obraně, které musíme dopilovat a začít hrát lépe.

Pardubice B si zatím v 1. Lize vedou více než skvěle!

Nejlepší start v kariéře!

Dali jste si nějaké konkrétní cíle do 1. Ligy?

Tím hlavním cílem je určitě dostat se do play off, nejlépe z prvních dvou pozic ve skupině, abychom měli výhodu domácího prostředí. V play off pak samozřejmě dojít co nejdál.

Vám osobně se daří jak v Extralize, tak v 1. Lize, cítíte se v dobré formě?

Pro mě to je zatím asi nejlepší start do sezóny v kariéře a jsem rád, že se mi daří za oba týmy. Stále je to ale jenom začátek, takže o tom nechci moc přemýšlet a musím se snažit, aby se mi takto dařilo i nadále.

Nicolas Langr vyrůstá mezi top hráči nejen napříč Českou republikou a pro Pardubice to nese své ovoce. Autor fotky: Josef Česák st.

V reprezentaci se chci dostat co nejdál

V play off pak může dojít k situaci, že se budou krýt zápasy. Víte už, za koho byste nastoupil, když patříte mezi nejproduktivnější hráče v obou týmech?

Rád hraji za „áčko“ i „béčko“ a v play off bych chtěl pomoci oběma. Pokud to ale situace nedovolí, mojí prioritou bude určitě Extraliga.

Vaše výkony Vám vynesly pozvánku do reprezentace, co na to říkáte?

Dostat se do mužské reprezentace byl můj největší osobní cíl. Takže za nominaci jsem velice vděčný a budu se snažit udělat vše pro to, abych se dostal co nejdál.

Na reprezentační kemp se dostalo více hráčů z východních Čech!