2. liga

Hradec konečně bodoval v 2. lize, neporažené Prachovice a šťavnatý duel Opatovic s Pardubicemi

Regionální liga nabídla svoje poslední podzimní kolo, sedmnáct branek bylo k viděni v Ježkárně a celkem 30 branek padlo v obou nedělích utkáních v Přelouči. V druhé lize se podařilo Hradci ukončit sérii bez bodů. Chlumec jednoznačně smetl Pardubice a Přelouč si těsnou výhrou udržela pozici lídra.

2. liga


Stále na vrcholu tabulky, Jestřábi se dál drží

"Výborný soupeř, který byl celý zápas na nohou! S naším věkovým průměrem mužstva musíme prodávat spíše hlavu a ruce, než nohy. Když se nám to daří, máme navrch, v opačném případě máme problémy. Zápas měl říz, oba gólmani ukázali dost ze svého umění, třígólová duchna, kterou jsme si vypracovali, se ukázala nakonec jako dostačující na to, abychom si vzali důležité body do tabulky." napsal k utkání přeloučský Libor Komůrka.

HC Jestřábi Přelouč - TJ Lokomotiva Česká Třebová 3:2 (1.0, 1:0, 2:1)

KARTA ZÁPASU


Chlumec opět vysypal ostré náboje do soupeře

Pardubický Jan Barva po utkání s Chlumcem jen s nadsázkou konstatoval: „Výsledek snad ani nepotřebuje komentář.“

Zatím, co Jan Skřivánek byl sdílnější: „Večerní zápas v Pardubicích proběhl konečně dle našich představ. Téměř bez vyloučení a s postupným navyšování vedení. Chtěli jsme mnohem víc, než soupeř, vyhrávat souboje a první góly jsme dali z tlaku kolem branky. Na začátku druhé třetiny jsme ubránili oslabení ve třech a z vlastní přesilovky zlomili odhodlání Pardubic. Nakonec z toho bylo 7 gólů a po dlouhé době jednoznačný výsledek proti tomuto soupeři.“

HBC Pardubice C – HBC Chlumec nad Cidlinou 1:7 (0:2,1:3,0:2)

KARTA ZÁPASU


První letošní body pro Hradec, čekání skončilo po 8 zápasech

Hráči Hradce Králové letos poprvé bodovali, povedlo se jim to hned za 3 body proti svému sousedovi z tabulky – Žamberku. Ani ten nezažívá nijak zářivou sezónu a tak oba týmy dělí rozdíl jediného bodu.

HBC Hradec Králové 1988 - SK Hokejbal Žamberk 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

KARTA ZÁPASU


Regionální liga

Sršni po další výhře s klidem přezimují na druhém místě

Jan Nekvinda (Česká Třebová): „Do utkání jsme vstoupili aktivně a první třetinu odehráli celkem dobře. Bohužel po vstřelení branky necháme soupeře srovnat, což nás srazilo psychicky dolu a poznamenalo celou druhou třetinu, která se nám herně vůbec nepovedla. Ve třetí třetině se naše hra zlepšila, ale proměnit šance se nám nepovedlo.“

Zdeněk Beneš (Svitavy): „I poslední zápas podzimu zvládli muži v sychravé České Třebové vítězně. Marodka se od minulého týdne ještě rozšířila a tak do bojů zasáhly zálohy týmu. V první třetině se hráči seznamovali s asfaltovým povrchem a vývoj mohu zkopírovat z minulých zápasů, prohráváme, oslabení, srovnáno. Třebová se svými rychlíky dělala problém při rozehrávce, ale trpělivostí a zjednodušením hry získáváme více ze hry. Druhá třetina rozhoduje a tady to platilo na 100%. V závěru se soupeř pokusil o power play, ale do tlaku jsme ho již nepustili, tudíž přezimujeme na druhém místě."

TJ Lokomotiva Česká Třebová B – TJ Sršni Svitavy 2:4 (1:1, 1:3, 0:0)

KARTA ZÁPASU

Rozparáděné Prachovice rozstřílely Jestřáby

Libor Komůrka (Přelouč): „Jestli někdo chválil náš zápal v zápasech, kdy jsme sice prohrávali, ale bojovali až do konce, tak tento komentář určitě nebude ve stejném stylu. Pominu-li fakt, že hrajeme proti soupeři, který by měl být zcela určitě o soutěž výš (což je určitě k zamyšlení na jiných místech, jelikož jde o problém celorepublikový a nikdo s tím nic nedělá!!), především v útoku mě dnes mladí zklamali. Většina neměla snahu se pohnout, nepomohla přetížené obraně, nepomohla gólmanovi, který sice obdržel ze začátku laciné branky, ale stále jej omlouvá, že chytal teprve svůj čtvrtý zápas v životě, přičemž v dalším průběhu vytáhl dost zákroků hodných potlesku. Zkrátka v kabině po zápase podaly důkaz o nasazení jednotlivců jejich vlasy. Z mladých snad jen Kratochvíl a Pavlíček potřebovali na jejich vysušení ručník...ostatní se nejspíše zrovna vrátili z kosmetického salónu....“

Martin Kolář (Prachovice): „Poslední zápas tohoto roku na nás čekal v Přelouči. V první třetině, během první minuty, padly dvě branky, a to v 28. vteřině, o kterou se postaral Radek Bureš (1:0). O 29.vteřin po něm skóroval Lukáš Hubáček (2:0). 5.minuta přinesla další branku, Ondřej Hruban vystřelil a Lukáš Hubáček tečoval (3:0). O minutu déle „vymetl pavučinu“ Radek Bureš a zvyšoval na 4:0. V 7.minutě se o zvýšení skóre postaral šikovný Petr Dolejš (5:0). V 11.minutě Martin Hájek šikovně vybojoval míček, který si hlídal. Po jeho následné nahrávce otevřel branku pro Antonína Nováka, který jednoduše a zkušeně míček vstřelil do branky (6:0). Ondřej Katrušin si vzal na triko další zvýšení stavu (7:0) ve 12.minutě. Václav Dvořák uzavřel první třetinu brankou na 8:0.
Ve druhé třetině se soupeř dostal na naši vlnu a bylo vidět, že chtějí hrát náš hokejbal. Ve 3.minutě druhé třetiny si vykličkoval Ondřej Hruban asistenci, kdy připravil branku pro zkušeného Lukáše Hubáčka, který míček uklidil do branky domácích a připsal si hattrick. (9:0). Pátá minuta přinesla další změnu stavu, kterou zajistil Václav Dvořák (10:0).
Třetí třetina pro nás začala zase brankou, a to ve 4. minutě, kterou zaopatřil Ondřej Kosina (11:0). V jedenácté minutě se zvyšovalo na 12:0, toto zajistil Václav Dvořák, který si připsal hattrick a udělal si krásný dárek k narozeninám (12:0). Jan Kosina si připisoval další bod, ve 14.minutě vystřelil mezi kruhy a zvyšoval (13:0). 30 vteřin před koncem zápasu se ještě ukázal skvělý Ondřej Hruban - 14:0. Ondřej Kosina, 6 vteřin před koncem zápasu uzavřel na 15:0.
Chtěl bych vypíchnout, že Jestřábi mají mladší obsazení týmu a pevně věřím, že až si kluci sednou a sehrají se, budou dost nepříjemným soupeřem a v naší tabulce budou na vrchních příčkách. Všem přejeme hodně úspěchů a uvidíme se v příštím roce na hřišti.“

HC Jestřábi Přelouč B – SK Prachovice 0:15 (0:8, 0:2, 0:5)

KARTA ZÁPASU


Delta si výhrou nad Ježky pojistila zimní spánek na 3. příčce

„Zápas měl od začátku velmi rychlé tempo, úvodní pětiminutovka patřila nám, kdy se podařilo vstřelit tři branky. Soupeř však dokázal velmi rychle odpovědět, až se nakonec z první třetiny stala přestřelka, kdy padlo devět gólů. Na góly chudší druhá třetina však nabídla stejné tempo, soupeř se pomalu dotáhnul na rozdíl jedné branky. Gólem „do šatny“ jsme minutu před koncem zakončili druhou třetinu se stavem 5:7. Třetí třetina už byla v naší režii, kdy jsme po dvou rychlých gólech ve čtvrté a páté minutě uskočili na rozdíl čtyř branek. Skóre se poté ještě navyšovalo, ale zápas byl již rozhodnut z kraje třetí třetiny.“ Popsal průběh utkání Marcel Filip z Delty.

Ježci Heřmanův Městec B – Delta Pardubice 5:12 (3:6, 2:1, 0:5)

KARTA ZÁPASU


Utkaní jako v play-off, snížení v poslední vteřině a náhlá smrt v nájezdech

V posledním kole se sehrál nevyhrocenější zápas jednoznačně mezi Opatovicemi a Pardubicemi. Utkání mělo od začátku náboj, tak jak je v tomhle duelu vlastně vždy zvykem. Napjatá atmosféra vygradovala v poslední vteřině, kdy domácí dovedli vyrovnat na 7:7.

Filip Kopa (Opatovice): „V neděli jsme doma v Přelouči přivítali Autosklo D. Věděli jsme, že pro nás je to takový malý souboj o Play Off jelikož hosté byli za námi o 3 body. Chtěli jsme se sejít v co možná nejlepší sestavě ale bohužel přišlo dost omluvenek. Ještě horší situace nastala během první třetiny, kdy se nám zranil jeden z nejlepších hráčů Ventura. V podstatě jsme tedy zápas hráli jen na 2 lajny. Divácky atraktivní duel “nahoru dolů” jsme nezačali dobře a po první třetině svítilo skóre na tabuli 2:4. Zkusili jsme vystřídat brankáře, aby mužstvo dostalo nový impuls a povedlo se.
Jsem hrozně hrdý na tým. Od druhé třetiny jsme bojovali o každý centimetr hřiště a každý tam nechal to nejlepší co v něm je. Ke konci zápasu jsme z přesilové hry snížili na 6:7 a asi 3 minuty před koncem jsme dohrávali zápas bez brankáře. Obrovský tlak přinesl své ovoce a to v čase 44:59, kdy domácí Spáčil vyrovnal. Bláznivý zápas došel až do nájezdů, kde rozhodlo bratrské duo Mašíků.
Za sebe a za celý tým chci poděkovat dvojici Machek - Svatuška, kteří celý zápas perfektně odkoučovali. Obrovskou pochvalu zaslouží i celý mančaft za bojovnost. Spáčil a Mojdl si v tomto zápase zapsali Hattrick, což taky stojí za zmínku.“

Petr Špaček (Pardubice): "Zápas snů a hrůzy v jednom, takhle bych to popsal ve zkratce. Předně musím smeknout před soupeřem, jejich houževnatost a chuť do zápasu je neuvěřitelná a leckdo by si z toho mohl vzít příklad. Několikrát jsme v zápase vedli ale domácí jsme nedovedli definitivně zlomit, a tak se stalo, že zlomili oni nás, dvakrát dovedli srovnat gólové manko, a ač se nám povedlo po vyrovnání na 5:5 zase rychle odskočit o dvě branky, soustavný tlakem se jim podařilo snížit a následně v nejzazším možném čase i vyrovnat, čemuž ale dopomohla i řada vyloučení na naší straně, která nás dost vyčerpala. Prodloužení a nájezdy pak přinesli nervy drásající podívanou, jako kdyby se hrál rozhodující zápas play-off. Tohle utkání mělo pro diváka úplně všechno a emoce stříkali z obou střídaček."

HBC Opatovice nad Labem - HBC Pardubice D 7:8ss (2:4, 2:1, 3:2)
KARTA ZÁPASU

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hradec...
15 77:45 33
2.
Ježci Heřmanův...
15 63:57 29
3.
SK Prachovice
15 68:58 26
4.
HBC Pardubice B
15 61:58 26
5.
HC Jestřábi...
15 51:53 23
6.
HbC Chlumec nad...
15 54:57 21
7.
SK Hokejbal...
16 60:61 20
8.
HBC Svítkov Stars...
15 47:68 14
9.
TJ Sršni Svitavy
15 50:74 12