Vyšší ligy

Reprezentace juniorů do 18 let se setká v Plzni! Co bude chtít ukázat pardubický Jan Kuryviál?

Juniorská reprezentace kategorie U18 se chystají na soustředění, které proběhne 11. a 12. prosince v plzeňské Košutce. Trenérský štáb tohoto výběru bude mít v hledáčku mnoho hráčů. Nominovaným je i pardubický junior, Adam Bolek. Co tento borec na kempu předvede a jak se na něj bude připravovat?

Nominace mě mile překvapila

Jane, jste nominován na juniorské soustředění hráčů do 18 let. Jak Vás nominace překvapila?

V hlavě jsem tak nějak doufal, že by mohla přijít pozvánka a šance porvat se o místo v reprezentaci pro nadcházející mistrovství světa a zažít něco nového. Určitě jsem s tím ale nepočítal a nominace mě mile překvapila a potěšila.

Kemp bude rozdělen na dva dny, ve kterých se hráči prostřídají. Bude to dostatek času, abyste ukázal to, co ve Vás je?

Rozhodně to nebude nic jednoduchého se předvést a říct si o místo v reprezentaci, jelikož tam je spousta dobrých gólmanů, kteří se budou chtít také ukázat, ale já věřím, že bude ten jeden den stačit k tomu, abych se ukázal a dal o sobě trenérům vědět.

Co od soustředění očekáváte? Na co se bude zaměřovat? A jak si ho budete chtít užít?

Myslím si, že to bude velice náročný kemp, který bude mít za úkol ukázat, kdo jak na tom je a s kým mohou trenéři nadále počítat. Osobně se budu chtít zaměřit na to, abych předvedl kvalitní výkon a udělal tím dobrý první dojem na trenéry, který je vždycky důležitý. Kemp si budu chtít užít a věřím, ze mi pomůže v dalším rozvoji v kariéře.

Foto: Jana Nekolová. Jak si na kempu U18 povede Jan Kuryviál?

Tenhle půlrok mi dal mně i klukům hrozně moc

V Extralize juniorů se Vám i Pardubicím nedaří. Zatím jste na předposledním místě. To je u Vás nezvyklé. Co se děje?

Hlavně je to tím, že máme velice mladý tým, který teprve sbírá zkušenosti. Kolikrát hrajeme zápas se staršími žáky nebo dorostenci, a to je neuvěřitelně znát. Osobně mi to ale hodně pomáhá, protože si hodně zachytám a řekl bych, že i přes to, že jsme vlastně sedmí, tak mně i klukům tenhle půlrok dal hrozně moc. Navíc si myslím, že mě obrovsky zvednul a posunul dál, co se chytání týče.

Jaké by to pro Vás bylo dostat se do užší nominace této reprezentační kategorie? Bude to Váš cíl?

Rozhodně to můj cíl je. Už jsem absolvoval dvakrát světový pohár, ale mistrovství světa, to je úplně jiný level pro mě. Už od začátku sezony to mám v hlavě a snažím se dělat vše proto, aby se mi tento sen splnil.

Myslíte si, že kemp bude náročnější než Extraliga juniorů? Budete se na něj nějak speciálně připravovat, když kemp proběhne 3 týdny po ukončení podzimní části?

Myslím si, že náročnější bude hlavně po psychické stránce, přeci jen rozhodně jeden den o tom, jestli budeme v reprezentaci pokračovat, nebo vypadneme a mistrovství světa bude pro nás pasé. Z té dlouhé pauzy jsem měl asi největší obavy, protože jsem z klasické sezony zvyklý na každodenní trénink ve výstroji, který mi dává hodně. Naštěstí ale přišla od Ondry Almašiho nabídka na reprezentační kemp gólmanů týden před srazem, takže věřím, že mi tento kemp pomůže v závěrečné přípravě před srazem. Jinak se ale nijak speciálně připravovat nechystám.