2. liga

Chlumec nad Cidlinou přezimuje na vrcholu 2. Ligy! Jak výkony svého týmu hodnotí Jan Skřivánek?

2. Liga už zná pořadí, ve kterém jednotlivé týmy přezimují. Nejlépe na tom nakonec skončil Chlumec nad Cidlinou, který se zabydlel na 1. místě tabulky. Je s výkony a výsledky spokojen trenér a hráč Chlumce Jan Skřivánek? Jak u borců z Chlumce bude probíhat letní příprava a jaké jsou cíle na jaro?

Podzimní částí se celá soutěž nevyhrává

Jane, podzimní část soutěží je u konce. Vy se můžete pyšnit tím, že přes zimu zůstanete na 1. místě tabulky. Máte z toho radost?

Průběžné pořadí samozřejmě vypadá lichotivě, ale dobrou podzimní částí se celá soutěž nevyhrává. Jsme rádi, že doma jsme neztratili žádné body. K venkovním zápasům jsme často vyrazili v okleštěné sestavě a tam je velký prostor pro zlepšení.

Jak byste celkově zhodnotil Vaše výkony a výsledky. Jste na prvním místě zaslouženě?

Výkony mají stále rezervy, ale ve většině zápasů jsme obdrželi maximálně 2 branky a pak je povinností takové zápasy vyhrát, což se nám daří. 2 prohry z 11 zápasů je dobrá bilance, takže úplně nezasloužené to první místo nejspíš nebude.

Z tabulky lze vyčíst, že Přelouč, se kterou bojujete o prvenství, má zápas k dobru. Udržet se na vrcholu bude asi těžké, že?

Nepochybně to bude těžké a tabulka se může ještě zamotat mezi první čtveřicí týmů. Každopádně budeme chtít udělat maximum pro udržení prvního místa vzhledem k domácímu prostředí pro play off.

Foto: HBC Pardubice. Jan Skřivánek (vpravo) hodnotí podzimní část pozitivně. Jak se tomu borci bude dařit na jaře?

Tým celkově stárne a moc možností na titul už nás nečeká

Abyste začali stejně dobře, tak jako jste skončili, bude nutná zimní příprava. Jak u Vás budou tréninky probíhat?

Nutná je vždy, ale realita pak dokáže být hodně krutá. Pár otužilců se pořád pravidelně schází na středeční fotbálky a od nového roku se přesuneme do tělocvičny. Fyzická příprava se řeší individuálně a společně se začneme sházet o víkendech na hřišti, jakmile nám to počasí dovolí.

Možná přemýšlíte nad titulem ve 2. Lize, je to tak? Jaké jsou Vaše cíle?

Tým celkově stárne a moc možností na titul už nás nečeká, takže jiný cíl být letos nemůže. Všechna čest Přelouči a jejich dlouhověkosti, tam se té předchozí větě musí smát, tak by si mohli třeba ještě rok počkat. Anebo v play off jako každý rok nastoupí Třebová a pak to bude velký boj. Kdokoliv z těchto tří týmů může soutěž vyhrát, takže se těším, jak se o to v květnu a červnu popereme.

Před pár lety jste hrávali 1. Ligu. Neláká Vás se do vyšší soutěže vrátit?

Tuhle kapitolu už máme za sebou. Nemáme bohužel žádný mládežnický tým, aby se zvyšovala konkurence, a navíc nám silně nevyhovují hrací dny v neděli. 2. Liga je pro nás strop a umožňuje nám hrát hokejbal na těchto základních principech – kolektiv, vášeň pro hru a žízeň.


Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hradec...
14 71:42 30
2.
HBC Pardubice B
13 56:51 24
3.
HC Jestřábi...
13 48:42 23
4.
Ježci Heřmanův...
13 54:53 23
5.
SK Prachovice
13 56:53 21
6.
HbC Chlumec nad...
13 44:50 18
7.
SK Hokejbal...
14 50:54 17
8.
HBC Svítkov Stars...
14 46:61 14
9.
TJ Sršni Svitavy
13 46:65 10