Český pohár

Jak dopadlo 3. kolo Českého poháru pro východočeské týmy?

Do dalšího kola Českého poháru se podívalo několik zástupců z východních Čech. Někteří hokejbalisté z těchto celků se dokonce probojovali do 4. kola tohoto celorepublikového poháru! Jak dopadly jednotlivé zápasy? To najdete níže v reportáži!

Kometa vyzrála na extraligový Hradec Králové!

SK Kometa Polička – HBC Hradec Králové 1988 6:2 (2:1,2:1,2:0)

Branky a nahrávky: 2. Kantor (Nespěšný), 15. Štefka M. (Šmíd), 25. Smutný (Štefka M.), 27. Štefka M. (Smutný), 36. Kantor (Šupík), 37. Hejtmánek (Štefka F.) – 15. Ježek (Fanderlík), 21. Šimůnek (Bílek)

Jak prvoligová Polička, tak extraligoví Piráti nevstoupili do zápasu v plných sestavách. Oba celky se potýkali s menší marodkou. Zápas ale patřil produktivnější Poličce, která šla brzy do vedení. Na konci první periody však Hradec Králové vyrovnal. Deset vteřin před první sirénou Poličce těsné vedení navrátil Matěj Štefka. Ve druhé třetině se hradečtí hokejbalisté dočkali vyrovnaní z hole Šimůnka. Spolupráce Matěje Štefky a Zdeňka Smutného však zafungovalo v prostřední části zápasu skvěle, což Poličce vyneslo dvě branky a stav 4:2. V poslední třetině Kometa přidala pojišťující dvě branky, které utvrdily její postup.

Jeleni neměli problém s Jaselskou Opavou!

SK IHC Jaselská Opava – SK Hokejbal Letohrad 1:6 (0:3,0:2,1:1)

Branky a nahrávky: 41. Palcer (Holeš, Málik) – 4. Hradil O. (Levý, Cvejn), 8. Bogdány (Halbrštát, Anýž), 13. Halbrštát (Bogdány), 28. Dostál (Cvejn, Macháček), 30. Forman (Bogdány, Dostál), 37. Anýž (Bogdány, Lyer)

Jasným favoritem tohoto duelu byli letohradští Jeleni, kteří nenechali svůj osud náhodě. Po první třetině extraligoví borci z východu Čech vedli 3:0. V prostřední periodě Letohrad přidal další dvě branky a ve 37. minutě to bylo z pohledu Jelenů 0:6. Jednoznačnou záležitost kosmeticky upravil opavský Palcer. Nejvíce se blýsknul Vojtěch Bogdány 3 asistencemi a jedním gólem.

Foto: SK Hokejbal Letohrad. Jak si povedou Jeleni ve 4. kole Českého poháru?

HBC Pardubice vyprášily Jihlavu 17 góly!

SK Jihlava – HBC Pardubice 0:17 (0:3,0:7,0:7)

Branky a nahrávky: 13. Česák (Strouhal, Filip), 13. Janeček (Strouhal, Filip), 13. Langr (Kubeš), 16. Janeček (Novotný, Strouhal), 19. Bílý (Langr, Kubeš), 22. Novotný (Kubeš, Langr), 25. Langr (Zajíček, Filip), 27. Zajíček (Langr, Kubeš), 29. Langr (Bílý, Zajíček), 29. Kohoutek (Licek, Geisler), 32. Kubeš (Filip, Langr), 34. Kohoutek (Langr, Janeček), 36. Geisler (Novotný, Kohoutek), 38. Janeček (Strouhal), 40. Zajíček (Kubeš, Bílý), 42. Česák (Strouhal, Zajíček), 45. Janeček (Česák, Strouhal)

Velmi povedený zápas zažily extraligové Pardubice, které si v Českém poháru pohrály s jihlavskými hokejbalisty, kteří nastupují ve 2. Lize. Pardubičtí Koně, tak měli možnost si vyzkoušet veškeré herní situace. Celkem Jihlavě naložili 17 branek. Mezi střelce se někteří hrči zapsali více než dvakrát. K tomuto duelu není potřeba více dodávat.

Svítkov si nepohlídal bratry Lhotovi a z poháru vypadl!

HBC Svítkov Stars Pardubice – HBC Tygři Mladá Boleslav 5:6 (1:2,0:2,4:2)

Branky a nahrávky: 12. Král, 32. Malý (Kábrt), 33. Jugra (Jankura), 38. Kábrt (Malý), 45. Král – 4. Lhota T. (Lhota L.), 13. Lhota L., 22. Lhota L. (Lhota T.), 24. Lhota L., 33. Malina (Míšek), 44. Lhota L.

Velmi povedené utkání odehráli Tygři z Mladé Boleslavi, kteří zavzpomínali na účasti v 1. Lize, když nastoupili proti pardubickému Svítkovu. Nejdůležitějšími postavami zápasu byli Tomáš a Lukáš Lhotovi. Toto bratrské duo zařídilo vesměs všechny góly Středočechů. Po 1. části duelu Tygři vedli po zásluze těchto dvou 1:2. Ve druhé periodě Lukáš Lhota zpečetil svůj hattrick a také poslal Tygry do vedení 1:4. Mladá Boleslav si ale vybrala deficit v poslední patnáctiminutovce, kdy si nechala vstřelit 4 branky! To naštěstí vyžehlil Marcel Malina a Lukáš Lhota, který ve 44. minutě přidal šestý uklidňující gól, na který Svítkov již nezareagoval.

Foto: HBC Svítkov Stars Pardubice. Hvězdy nestačily na druholigové Tygry.

Ježci z Heřmanova Městce svůj zápas neodehráli!

Ježci Heřmanův Městec – TJ KOVO Praha (řeší LK)

Ježci z Heřmanova Městce svůj zápas proti pražskému KOVU bohužel neodehráli. Je odložen naneurčito a řeší ho ligová komise.