Vyšší ligy

Východočeským týmům se v Extralize a 1. Lize daří! Jak na tom po podzimu jsou?

V Extralize je náš region zastoupen 3 východočeskými hokejbalovými celky a to Pardubicemi, Hradcem Králové a Letohradem. V 1. lize zápolí Ježci Heřmanův Městec, svítkovské Hvězdy, Kometa Polička a rezervní celek Pardubic. Jaké je postavení těchto týmů a jaké mají vyhlídky na jaro?

Foto: SK Hokejbal Letohrad. Letohradští Jeleni zažili povedený podzim!

HBC Pardubice se před koncem podzimu vyhouply do čela! Letohrad zažil povedený podzim, Piráti naopak!

Východočeské týmy se v Extralize nikdy neztratily! Je tomu tak i letos. Po podzimní části sezóny se na první příčce nejvyšší soutěže v Česku umístil tým trenéra Mašíka, který posbíral ze 14 zápasů 30 bodů! Hokejbalisté z Polabin navíc nastříleli nejvíce branek a to 63. Na 6. místě se pohybují letohradští Jeleni, kterým se velmi daří! Letohrad si vyšlápl například na Kert Park či na HBC Kladno. Zatím má na svém kontě 21 bodů, což je více než v předchozích sezónách. Je pouze otázkou, jak si tuto formu Jeleni udrží i na jaře. Svou pohodové rozložení hledají hradečtí Piráti, kteří jsou neočekávaně až na 10. místě tabulky. Hradec Králové vždy patřil do vyšších části tabulky, ale letos mu to na podzim nevyšlo. Dostane se vůbec do play-off?

Foto: Ježci Heřmanův Městec. Navrátilec z Heřmanova Městce v 1. Lize nezaostává!

Rezerva Pardubic překvapila ve svém druhém ročníku 1. Ligy! Ježci a Svítkov nezaostávají!

Velkým překvapením v 1. Lize je umístění B týmu Pardubic, který je s 19 body na druhém místě za brněnskými Buldoky. Pardubičtí „junioři“ nasbírali v loňské sezóně dostatečné zkušenosti, z nichž čerpají letos. Doufejme, že jim tato forma vydrží až do play-off. Pohlednou hrou se na podzim prezentovali Ježci z Heřmanova Městce, kteří se navrátili do druhé nejvyšší soutěže a vůbec se neztratili. To jim zatím vyneslo 16 bodů a 3. místo. V závěsu za nimi je pardubickým Svítkov s 15 body. Nejhůře z východočeských celků v 1. Lize na tom je poličská Kometa, jenž stihla odehrát pouze 8 duelů. Po těchto zápasech má Polička 11 bodů, což jí stačí pouze na 5. místo. Jaké by to bylo, kdyby se Kometa nedostala do play-off?