Mládež

Dorostencům Svítkova se na podzim dařilo více než dost! Jak to vidí tahoun Pardubic Daniel Martínek?

HBC Svítkov Stars Pardubice vychovávají nadějné mladé hokejbalisty ve všech kategoriích. To ukazují hlavně dorostenci ze Svítkova. Dorostenec Daniel Martínek navíc vede produktivitu Extraligy dorostu. Kde tento borec našel takovou formu a jak si ji hodlá udržet přes zimu? Co jsou cíle jeho týmu?

Spolupráce zkušených dorostenců doplněná o starší žáky, funguje skvěle

Danieli, ve východní divizi Extraligy dorostu se Vám se Svítkovem daří maximálně. 8 zápasů se rovná 8 výher. Sešel se u Vás letos silný ročník?

Řekl bych, že ano. Spolupráce zkušených dorostenců doplněná o starší žáky funguje skvěle, na hřišti si dokážeme vyhovět i se zastoupit. Gólmani také celý podzim předváděli skvělé výkony. Zatím to vše dobře fungovalo.

Jaké jsou Vaše letošní cíle? Pomýšlíte na celkový titul? S jakou konkurencí se pravděpodobně potkáte z druhé divize?

V první řadě navázat na výkony z podzimní části a udržet se v čele východní divize. Titul si samozřejmě přeje každý včetně mě. To si ale musí vše sednout, jak má. Hlavně minimum zranění a nemocí v týmu. Na možné soupeře moc nekoukám, když chcete titul, musíte dokázat porazit každého.

Vy jste chytl formu jako hrom a vedete produktivitu východní divize s 18 body. Nastřílel jste 13 branek, což je také nejvíce. Jak se Vám to daří?

Hokejbal mě prostě baví, mám skvělé spoluhráče a to že se mi daří je odrazem celého týmu včetně všech trenérů, kteří mi dávají šanci sbírat cenné zkušenosti i ve vyšších kategoriích.

Foto: HBC Svítkov Stars Pardubice. Daniel Martínek zatím vládne statistikám celé Extraligy dorostu.

Trenér nám připravil pestré tréninky

Určitě budete chtít těmito výkony oslnit i na jaře. Jak se budete Vy a Váš tým udržovat přes zimní období?

Rád bych a udělám pro to vše. V prosinci jsme měli volněji, ale teď začínáme s tréninky naplno. Určitě budeme všichni makat, abychom navázali na výkony podzimu. Trenér nám připravil pestré tréninky - hřiště, běh i tělocvičnu. Tak věřím, že budeme připraveni dobře.

Prý se věnujete i hokeji. Čemu dáváte větší prostor? Sázíte na kariéru hokejisty, nebo se chcete více věnovat hokejbalu?

Oba sporty mě strašně baví, ale skloubit je dohromady i se školou bylo hodně náročné. Proto jsem si musel vybrat a od jara se věnuji hokejbalu na 100 %.