Liga starších žáků

Vojtěch Voženílek drží starší žáky pardubických Polabin na výši! Jak se těší na jarní část sezóny?

Starší žáci Pardubic z Polabin disponují dvěma týmy starších žáků. Za Modrý tým chytá talentovaný Vojtěch Voženílek, který si drží úspěšnost zákroků na 96 %! Jak se tento maskovaný hráč těší na jarní část sezóny? Bude jeho tým stíhat starší žáky Svítkova, jenž okupují 1. místo?

Chceme Svítkov v tabulce předskočit a postoupit přímo na finálový turnaj

Vojtěchu, jak jste si užil podzimní část sezóny? Docela se Vám dařilo. Jak se Vám hrálo?

Podzimní část sezony jsem si celkem užil. V létě jsem byl na kempech, které pořádá hokejbalový svaz, na to mi pak navazovala brankářská hokejbalová škola a naposled jsem se zúčastnil turnaje Míchačka, který se mi velmi líbil, i přestože jsme skončili poslední. V soutěžní části podzimu nastupuji jak za mladší, tak i za starší žáky, kde se střídáme v brance s Petrem Bečičkou.

Jste na druhém místě a ztrácíte bod na soupeře ze Svítkova. Bude Vaším jarním cíle předskočit Vašeho soupeře z Pardubic?

Ano, chceme Svítkov v tabulce přeskočit a postoupit přímo na finálový turnaj SŽ.

Vy jste základním stavebním kamenem svého celku. Máte v brance úspěšnost 96 %. Máte nějaké speciální tréninky?

Jak jsem psal výše, ve SŽ se v brance pravidelně střídám s Béčou. Věkově patřím do kategorie MŽ. Po celou sezonu se snažím na sobě pracovat. Chodím na tréninky SŽ, využívám dostupné kempy pro brankáře, když to časově vyjde, tak mám 1x týdně individuální trénink s Michalem Křemenákem a jsem přihlášen do svazového brankářského projektu Neurotracker, kde cvičím svou koncentraci a pozornost.

Foto: Hokejbal tým. Vojtěch Voženílek na sobě pracuje tvrdě! Dokonce se zúčastnil kempu talentované mládeže, odkud byla pořízena tato fotografie.

Velkou motivací jsou pro mě výběrové kempy mládežnických kategorií

Jak si připravujete na pokračování sezóny přes zimní přestávku? Na co se jako brankář zaměřujete nejvíce?

Kromě výše uvedené chodím pravidelně hrát basketbal za SŠB Studánka, který mě baví a pro brankáře je to dobrý doplňkový sport. V zimní sezoně se hlavně zaměřuji na zlepšování souhry ruka/oko, k čemuž mi basket pomáhá.

Proč jste se stal právě brankářem? Neláká Vás někdy vyrazit do útoku či obrany?

Když jsem začal hrát hokejbal, tak jsem hrál v poli, ale zajímalo mě, jaké to je v bráně. Na několika trénincích jsem si to zkusil a začalo mě to bavit. Občas si zahraji za MŽ i v obraně. Bohužel jsem ještě nedal ani jeden gól, takže mám poslední polovinu sezony na to, abych to dohnal.

Jaký je Váš největší hokejbalový sen a cíl? Kam to chcete jednou dotáhnout?

Mým hlavním cílem je dostat se do A týmu mužů, ale tam je ještě dlouhá cesta. Velkou motivací jsou pro mě výběrové kempy mládežnických kategorií. I zde bych chtěl uspět ale jak v regionálních, tak i v celorepublikových výběrech je velká konkurence.


Tabulka Liga starších žáků - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Pardubice -...
15 159:23 42
2.
Ježci Heřmanův...
16 124:22 42
3.
HBC Hradec...
16 102:23 33
4.
HBC Svítkov Stars...
16 97:38 28
5.
SK Hokejbal Letohrad
16 90:82 25
6.
HBC Pardubice -...
16 58:84 18
7.
TJ Sršni Svitavy
15 63:85 16
8.
TJ Lokomotiva...
15 23:189 3
9.
HC Jestřábi...
15 25:195 3