Pozvánky

Startuje play-off extraligy!

Tahákem tohoto víkendu bude jistě start play-off v extralize, bojovat se bude v posledním kole 1. ligy o lepší postavení do play-off, a poslední kolo nadstavby před play-off se bude hrát též v Regionální lize. Navíc nás čekají zápasy mládeže i druhá liga.

SOBOTA

VČ přebor přípravek

Další turnaje přeboru se budou hrát v sobotu v Přelouči a ve Svítkově. Na turnaje je přihlášeno 13 celků. Mezi nimi jsou tradiční celky z regionu ale i tým Eagles Brno a tým Jokerit Chrudim, kde mládežnický hokejbal zažívá nový začátek.

Rozdělení celků je koncipováno tak, že polovina týmů z březnových turnajů je doplněna druhou polovinu celků z jiného hracího místa. Turnaj se hraje systémem 3+1. Hrací doba je stanovena na 2x7 minut čistého času.

Liga starších žáků

Starší žáci v sobotu nabídnou trojici zápasů, od půl 10 se současně představí Opočno proti Sršňům ze Svitav a na půdu Letohradu se vypraví Svítkov Stars. V 11:00 pak vyzvou domácí Ježci bílý tým pardubického HBC.

Extraliga juniorů

Svítkov ve své elitní skupině přivítá hosty z Třince, sousedé v tabulce se přímo utkají o 3 místo, na které má Svítkov nyní náskok 2 body na svého soka. Úvodní buly bude vhozeno ve 14 hodin.

Skupina východ pak nabídne dva zápasy, v Brně se představí Hradec Králové, na domácí půdě se pak od 13:30 předvedou Pardubice proti Malenovicím.

1. liga

V Poličce si užijí prvoligový hokejbalový víkend, neboť v sobotu bude domácí kometa hostit hráče Hodonína. Prvoligová tabulka je na prvních 4 místech velice vyrovnaná a Polička bude hrát o šanci, dostat se na její vrchol. Utkání začíná v 15 hodin.

EXTRALIGA – Čtvrtfinále

V sobotu odstartují v nejvyšší soutěži čtvrtfinálové série, a jedna se bude odehrávat výhradně na území našeho regionu. Narazí na sebe totiž Pardubice s rivalem z Letohradu.

Pardubice skončily po základní části třetí, a tak jsou papírově favorité, navíc v soutěži Letohrad dvakrát pokořili. Play-off je ale úplně jiná soutěž a Jeleni rozhodně nebudou chtít dát svojí trofej lacino. První utkání začne v sobotu v pardubické aréně v 17:00. Nedělní souboj obou celků je pak naplánován na 14:30.

2. liga

Sobotní odpoledne nabídne kompletní kolo 2. ligy, která se pomalu také blíží do finiše základní části. Jasně ohraničená čtveřice týmu se už připravuje na play-off a ladí formu.

Hradec a Pardubice se po týdnu opět setkají na hřišti, tentokrát v Hradci Králové, kde ve 13 hodin zkříží na buly hráči obou týmu své hokejky.

O hodinu později začne v České Třebové zápas domácí Lokomotivy s hosty z Chlumce nad Cidlinou, oba celky spolu sousedí v tabulce, a dělí je pouhé 4 body, udrží Třebová kontakt s Chlumcem?

V Přelouči se utká lídr soutěže s Žamberkem, který letos zůstává na poslední příčce, ale v Přelouči vědí, že kanci nedávají body zadarmo, a ještě dovedou potrápit, jak se oba celky mezi sebou popasují můžete sledovat od 15 hodin.

NEDĚLE

Přebor mladších žáků

Mladší žáci si tradičně zahraji v neděli, první zápas je plánován v 8:30 v Letohradu, posledním zápasem celého hracího dne je pak od 14:00 zápas Opočna s Hradcem Králové. Celkem se za neděli odehraje 15 utkání.

Extraliga dorostu

V 10:00 s rozduní mantinely v Polabinách, kam se k utkání s domácím HBC dostaví tým Kyjova. V 11 hodin navážou utkáním pod bílou věží piráti proti brněnským Eagles. Stejně tak v 11 hodin začne zápas v Heřmanově Městci, kde Ježci vystrčí své bodliny na hráče Hodonína. Poslední zápas se odehraje až v daleké Karviné, kam se projedou na zápas svitavští Sršni, očekáváni budou ve 13 hodin.

1. liga

Poslední kolo základní části se sehraje v neděli v první lize. A bude o co hrát, první a čtvrtý tým tabulky dělí před víkendem pouhé 2 body, a tak se nám první čtveřice může ještě pořádně zamíchat. Shodně od 15 hodin se odehrají všechny zápasy, které zpovzdálí bude sledovat Svítkov, který zatím drží první pozici. Brno vyzve Pardubice, oba celky dělí v tabulce jeden bod a případná výhra by mohla Pardubice vynést i na čelo tabulky. Zaleží však jak se zadaří Poličce nejprve v sobotu, a následně v neděli s Ježky. Podle tabulky je však téměř jisté, že už sobotní duel může určit vítěze základní části.

Regionální liga

Tabulky hovoří jasně a nekompromisně. První šestice je stanovena. Delta bude na dálku hrát se Sršni o 2. místo, a zároveň má poslední šanci v základní části porazit Prachovice. Zápas v Prachovicích bude šlágrem posledního kola, jeho začátek je naplánován na tradičních 14:00.

Poslední šanci na bodový zisk budou mít také domácí Jestřábi B, jenž přivítají rozjetou Lokomotivu, i tenhle duel možná nabídne zajímavý hokejbal. Start je ve 14 hodin.

Svitavy a Sršni se potkají v 17 hodin ve svitavské hale, body pro domácí mohou přinést jistotu 2. místa a tím přímý postup do semifinále. Pro hosty však utkání nemá bodový význam, přesto ale nebudou chtít body jen tak odevzdat.

Posledním duelem bude třaskavé miniderby Pardubic a Opatovic. Tyhle dva týmy jsou jako bratři, kteří si neustále dokazují, kdo má větší sílu. Letošní sezóna se povedla více Opatovicím, vzájemnou bilanci mají ale lepší pardubičtí. Ti budou hrát zejména o svoji čest a o důstojný konec sezóny. Opatovice však v minulém kole ukázaly, že umí obstát před těžšími soupeři a tak se dá očekávat klasický boj s velkým počtem branek. Začátek zápasu bude v 17:00 v Polabinách.