Mládež

Krajský turnaj hráčů do 15 let opanoval výběr Prahy!

V půlce dubna se uskutečnil turnaj talentované mládeže do 15 let z přihlášených krajů. Nejvíce se turnaj povedl hokejbalistům z Prahy, Pardubického a Královehradeckého kraje. Turnaj proběhl na pražské Hostivaři, kde se ho zúčastnilo celkem 6 krajských týmů. Více o zápasech se dočtete v reportáži.

Účastníky turnaje byl výběr Prahy, Plzeňského a Královehradeckého kraje, kteří tvořili jednu skupinu. Druhá skupina byla tvořena Jihomoravským, Pardubickým a Středočeským celkem. Hrací doba zápasů byla 2x12 minut čistého času. Každý z týmů postupoval do play-off, přičemž výherci skupin si zajistili přímý postup do semifinále. Druhé a třetí týmy si postup musely vybojovat ve čtvrtfinále.

Základní část

Přímý postup do play-off si zajistila Praha a Středočeský kraj


První duel se odehrál mezi hokejbalisty z Prahy a Plzeňského kraje, ve kterém se lépe vedlo právě hráčům z hlavního města, jež vyhráli jasně 4:0. Poté k zápasu nastoupili hokejbalisté Pardubického kraje proti Středočechům. Tento duel byl velmi vyrovnaný, přičemž ho lépe zvládli hráči Středočeského kraje po nájezdech. Praha ve své skupině dominovala, což ukázal zápas proti královehradeckým hráčům, kteří na Prahu nestačili v nájezdech. Středočeši ukázali sílu proti Moravanům a Královehradecký výběr nečekaně padl s plzeňskými hokejbalisty v poměru 4:2. Základní část uzavřel zápas Jihomoravského kraje s týmem Pardubického kraje. Pardubičtí hráči podruhé ve skupině prohráli po nájezdech.

Pavouk play-off

Pardubický a Královehradecký kraj vytěžili z minima maximum!

Zdroj fotky: hokejbal.cz. Královehradečtí hokejbalisté proti hráčům z Prahy v semifinále neuspěli.

Do semifinálových bojů postoupili přímo „domácí“ hráči z Prahy společně s hokejbalisty ze středních Čech. Tyto výběry musely čekat na svého soupeře ze čtvrtfinálových bojů. V prvním z nich se utkal Plzeňský kraj s Pardubickým krajem. Hráči z východu Čech ukázali svůj nezměrný chtíč k vítězství a nečekaně porazili plzeňské hráče 0:3. Královehradecký kraj ve druhé čtvrtfinále zaskočil Jihomoravany. V semifinále si to rozdali Středočeši s hráči z Pardubického kraje, kteří favorizovaný Středočeský kraj přehráli 0:2. Na královehradecký tým čekal silný oříšek z Prahy, který potvrdil roli favorita a postoupil do finále jasně 7:1. V duelu o třetí místo si Královehradecký kraj zajistil bronzové medaile po nájezdech a Praha suverénně přehrála Pardubický kraj.

Zdroj fotky: hokejbal.cz. Stříbrný výběr hráčů z Pardubického kraje.

Naši zástupci si tak suverénně došli pro stříbrné (Pardubický kraj) a bronzové (Královehradecký kraj) mediale.

Foto galerie zde.

Zdroj fotky: hokejbal.cz. Bronzový výběr hráčů z Královehradeckého kraje.