Pozvánky

Pozvánka na víkend

Poslední kolo 2. ligy definitivně rozhodne o dvojících do play-off. Poslední kolo se de facto odehraje i v soutěži Starších žáků. Čtvrtfinálové série jsou rozehrané v první lize. V regionální lize a mužské extralize odstartují semifinálové souboje. Čekají nás dny nabité hokejbalem!

SOBOTA


Liga starších žáků

Soutěž starších žáků čeká defacto poslední kolo. Karty v tabulce jsou již rozdány a ani poslední kolo nemůže již na prvních příčkách nic změnit. Shodně od 9:30 začnou všechny 3 zápasy. Modrý tým Pardubic přivítá Opočno, do Letohradu zamíří Lokomotiva a svitavskou arénu se pokusí dobít bílý tým Pardubic. Soutěž pak definitivně zakončí poslední zápas příští víkend.

2. LIGA

Druhá liga finišuje posledním kolem a nikdo z první trojice nemá jistou pozici pro playoff. Sobota nabídne 3 zápasy, které se odehrají shodně od 15:00.

Pro Hradec a Žamberk tímto kolem končí jejich pouť 2. Ligou. Více než symbolicky, se právě tyto dva týmy rozloučí s letošním ročníkem vzájemným soubojem, které se odehraje na půdě Hradce Králové.

V dalším utkání, se potkají celky Pardubic a Chlumce. Chlumecké vrtačky stále mohou pomýšlet na konečné 1. místo v tabulce a tím i lepší výchozí pozici, pro nadcházející playoff souboje. Pardubice už se tabulkou posunout nemohou, ale i tak se budou chtít vítězně naladit na playoff. Zajímavou podívanou slibuje toto utkání, které se odehraje v Pardubicích.

I třetí utkání slibuje velkou bitvu. Jestřábi v posledním utkání podlehli Chlumci, ale i nadále vévodí tabulce. Do cesty se jim postaví českotřebovská lokomotiva, která v případě zaváhání Chlumce v Pardubicích a bodovému zisku v Přelouči, může poskočit na konečné druhé místo. Jistě napínavé utkání se odehraje na hřišti Jestřábů.

15:00 HBC Pardubice C vs. HBC Chlumec nad Cidlinou

15:00 HBC Hradec Králové 1988 B vs. SK Hokejbal Žamberk

15:00 HC Jestřábi Přelouč vs. TJ Lokomotiva Česká Třebová

1. LIGA

Druhá nejvyšší soutěž má rozjeté čtvrtfinálové série v plném proudu a co se týče regionálních zástupců má každý z nich jinou pozici po prvním hracím víkendu.


Vlčí smečka Ustí nad Labem – HBC Pardubice B 2:0

Pardubice dvakrát prohrály na území Vlčí smečky a budou v sobotu na domácím hřišti odvracet konec sezóny. Start tohoto utkání je naplánován na 18:00. V případě úspěchu domácích se pak oba celky střetnou i v neděli ve 13 hodin.


SK Suchodol nad Lužnicí – HBC Svítkov Stars Pardubice 1:1

Svítkovský tým Stars je na tom o něco lépe, ze Suchodla nad Lužnicí přivezli pardubičtí hráči stav 1:1 a tak je jisté, že hokejbalový svátek se u Bylanka protáhne na dva dny. Sobotní bitva začne v 16:00. Nedělní duel odstartuje ve 13 hodin.


SK Kometa Polička – HBC Ještěři Ústí nad Labem 2:0

Nejlepší výchozí pozici před víkendem mají buldoci z Poličky, možná i proto, že začínali sérii na domácím hřišti. Na víkend se vydají na cestu do Ústí nad Labem, kde budou chtít skoncovat s Ještěry. Sobotní duel začne v 15:00, případný nedělní by se pak hrál o hodinu dříve.


EXTRALIGA

Že bude mít náš region v semifinále zástupce bylo nad slunce jasné, a po prvním herním víkendu byli postupu velmi nakloněni hráči Letohradu, svůj matchball ale nedokázali ani jednou proměnit a Pardubice senzačně otočily sérii ve svůj prospěch a budou to oni, kdo se v semifinále postaví kladenskému Alpiqu. Pardubice vyběhnou do kladenské arény v sobotu v 16 hodin a v neděli se bude úvodní buly vhazovat v 15:00.

Oba celky se z play-off dobře znají, potkali se v něm několikrát, naposledy to ale bylo ve finále až v roce 2016, kdy Pardubice slavily titul. V roce 2015 to bylo taktéž v semifinále a tam slavili jednoznačný postup kladenští. Ještě o rok dříve se potkali oba týmy také ve finále a i zde slavilo úspěch Kladno. Celková bilance z play-off nahrává více Středočechům, Pardubice však v posledních letech patří k favoritům soutěže, a tak je možné, že se opět dočkáme dlouhé série.


REGIONÁLNÍ LIGA

V regionální lize už jsou známy semifinálové dvojice. Neporažené Prachovice vyzvou Ježčí rezervu, která si celkem hladce poradila s Opatovicemi. Ve druhé dvojici se potkají Sršni, proti kterým se postaví zkušený tým Delty.

Prachovice jsou po základní části celkem jasně pasovány do role favorita na zisk titulu Regionální ligy! Jak všichni dobře víme, boje play-off jsou ale úplně jiná soutěž. Do cesty se jim postaví Ježci, kteří suverénně smetli Opatovice a pokud se jim podaří zopakovat výkony z čtvrtfinále, tak mohou být obstojným soupeřem. Rozhodně se bude v této sérii na co těšit. Semifinále začíná v sobotu a neděli na hřišti v Prachovicích.

SOBOTA 10:00 SK PRACHOVICE vs. JEŽCI HEŘMANŮV MĚSTEC B
NEDĚLE 14:00 SK PRACHOVICE vs. JEŽCI HEŘMANŮV MĚSTEC B

V druhé semifinálové dvojici se představí překvapení soutěže Svitavy, které si v nadstavbové části uhájili své postavení v tabulce před Deltou. Jejich soupeř proto musel projít náročným dvojzápasem. Ten se pro ně ze začátku nevyvíjel moc dobře, ale nakonec ukázali svoji sílu a po odvetném utkání hráči Delty mohli slavit postup. V této semifinálové bitvě se dají očekávat velmi vyrovnané duely a asi by i nebylo překvapením, kdyby se tato série natáhla až do pátého zápasu. Série začíná v sobotu a neděli na hřišti ve Svitavách.

SOBOTA 17:00 TJ SRŠNI SVITAVY vs. DELTA PARDUBICE
NEDĚLE 17:00 TJ SRŠNI SVITAVY vs. DELTA PARDUBICE


NEDĚLE

VČ přebor mikropřípravek

V neděli se uskuteční další turnaj VČ přeboru mikropřípravek ve formátu 3+0, který se bude hrát na hřišti ve Svítkově. Na turnaj je přihlášeno 11 celků, dva týmy přihlásili HBC Pardubice, Svítkov Stars a hosté - Tygři Mladá Boleslav. Dalšími účastníky pak jsou Ježci, Letohrad, Jokerit Chrudim a dva pražské celky Kert Park a Rebel Praha.

Přebor mladších žáků

Zimní stadion v Opočně a hřiště v Přelouči uvítá v neděli další zápasy z přeboru mladších žáků. Turnaje startují v 8:30 a poslední zápasy se odehrají ve 12:45.

Extraliga dorostu

Dvě derby s regionálními celky se odehrají v dorostenecké extralize. Pardubické derby se bude hrát v Polabinách od 10:00. Pardubice by se mohly bodově dotáhnout právě na svého soupeře ze Svítkova. Ježci z Heřmanova Městce přivítají doma hosty ze Svitav, a start tohoto utkání bude v 11:00.