2. liga

Co velí přeloučský David Štefanský před play-off?

David Štefanský je nejproduktivnějším hráčem přeloučských Jestřábů. Tým z Přelouče zatím míří k vítězství v základní části 2. Ligy. Udrží si však tuto startovací pozici pro play-off? Co na to říká tento matador? Jak se těší na play-off? S jakým týmem by si to chtěl rozdat a pomýšlí na finále?

Vidím to tak 50 na 50

Davide, zatím jste s Přeloučí na 1. pozici. Jste spokojen s výkony a výsledky?

Tak pokud budu mluvit sám za sebe, vidím to tak 50 na 50. S výsledky všeobecně spokojeni všichni jsme, ale s předvedenou hrou v některých zápasech, a hlavně v některých pasážích zápasů už to tak slavné nebylo. Myslím, že na to jak jsme zkušené a „staré“ mužstvo, bychom si měli poradit s těmito okamžiky s trochu větší bravurou a hlavně větším klidem na hokejkách.

Na záda vám však dýchá Chlumec a Lokomotiva. Jak těžké to bude, abyste se na 1. příčce udrželi?

Těžké, netěžké... S oběma mužstvy ještě hrajeme, takže máme vše ve vlastních rukách. Dobře, prohrou v Chlumci se nám to trochu zkomplikovalo, protože už jsme chtěli mít v posledním kole doma trochu toho klidu, ale to bychom prostě nebyli jinak my.

Autor fotky: Miroslav Pěch. David Štefanský dříve nastupoval za pražský Kert Park Praha!

Celou sezónu jdeme zápas od zápasu

Blíží se vyřazovací část sezóny. Berete aktuální duely jako takovou malou přípravu na play off?

Spíše ne, celou sezónu jdeme zápas od zápasu a snažíme se pořád zlepšovat jako tým, aby to právě v takových zápasech, ve kterých o něco již půjde bylo alespoň trochu znát. Uvidíme, jak se nám to nakonec bude dařit.

S kým byste si to chtěli v 1. kole play-off rozdat? Pomýšlíte na finále?

My si soupeře nevybíráme. Logika věci velí zůstat co nejvýše, kvůli domácímu prostředí a cestování, to je jasné, ale kdo na nás vyjde, je mi popravdě úplně jedno. Přeji si jen dobrý, férový hokejbal s úspěšným koncem pro nás. A jestli pomýšlíme na finále? Ano, pomýšlíme. Proto jsme se přeci celou sezónu scházeli, trénovali a makali na zápasech.

Jak se stále držíte ve formě? Jste nejproduktivnějším hráčem Jestřábů. Jak těžké to je se ve 2. Lize prosadit?

Je to asi paradox, ale mně hodně pomohla a nakopla ta covidová „přestávka“. Už jsem si totiž tak nějak potřeboval od toho kolotoče, ve kterém se pohybuji skoro 20 let odpočinout, takže tam vidím ten zásadní moment. Navíc jsem během ní chodil téměř každý den běhat a cvičit a to přineslo svoje ovoce, které teď v tomto duchu už jenom udržuji. A dále, co jsem změnil, je také nastavení v myšlení. Dnes už se chodím hokejbalem opravdu pouze a jenom bavit a myslím, že je to také i vidět a znát. A jak je těžké se prosadit? Se vší úctou k soupeřům, a hlavně je to myšleno ze srandy. Těžké to není, protože to bych jinak tolik bodů neměl. (smích)

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HbC Chlumec nad...
0 0:0 0
2.
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
3.
HC Jestřábi...
0 0:0 0
4.
SK Hokejbal Letohrad
0 0:0 0
5.
TJ Sršni Svitavy
0 0:0 0