2. liga

Skončila základní část druhé ligy, známe dvojice do play-off. Překvapení v semifinále regionální ligy.

Druhá liga zakončila o víkendu svojí dlouhodobou část, která určila, které týmy se spolu potkají v navazujícím play-off mužské regionální soutěže. V Regionální lize je play-off v plném proudu a semifinálové boje přinesly překvapení.

2. LIGA

Je konec základní části, poslední kolo určilo vítěze základní části, i dvojičky týmů do semifinále.

Jestřábi v posledním kole potvrdili svou pozici na čele tabulky

Vítězem základní části se stali HC Jestřábi Přelouč, kteří nasbírali 44 bodů. A v play-off narazí na C-tým Pardubic. Pro absolutní jistotu potřebovali vyhrát proti České Třebové a to se jim podařilo.

V zápase se domácí s hosty dvě třetiny přetahovali o skóre, ale vstup do posledního dějství patřil Jestřábům, když si vytvořili dvoubrankový náskok. Před koncem sice ještě hosté korigovali skóre, ale o body nakonec Jestřáby nebrali.

„Jsme spokojeni, že jsme dokázali udržet vedení v tabulce a vyhrát základní část soutěže. Nicméně, teď je potřeba na vše zapomenout a vrhnout se poctivě a s pokorou do play-off.“ zaznělo po zápase z kabiny Jestřábů.

HC Jestřábi Přelouč – TJ Lokomotiva Česká Třebová 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)

KARTA ZÁPASU


Chlumec padl těsně v Pardubicích, na tabulku to nakonec nemělo vliv

Hráči Chlumce mohli ještě v posledním kole zaútočit na vítězství v základní části, potřebovali ale nutně vyhrát, a kromě toho by musela padnout Přelouč, leč anj jedno z výše uvedeného se nestalo, Chlumec v Pardubicích na body těsně nedosáhl.

Jindřich Kunc
(Pardubice): „Zápas s Chlumcem byl nepříjemný, jako tomu tak obvykle bývá. Tento zápas provázel spoustu osobních soubojů a hrálo se nahoru dolu.
Musím říct, že zápasy s Chlumcem patří mezi mé méně oblíbené. Téměř až do konce zápasu se jednalo o velmi vyrovnané utkání, které jsme nakonec dotáhli do našeho zdárného konce a naladili se tak na začínající play-off, kde nás čeká Přelouč, která nakonec obsadila první příčku po základní části.“

HBC Pardubice C – HBC Chlumec nad Cidlinou 3:2 (0:0, 2:2, 1:0)

KARTA ZÁPASU


Poslední vystoupení Hradce a Žamberka v tomto soutěžním ročníku

K poslednímu zápasu sezóny se postavili na domácím hřišti piráti proti kancům ze Žamberka.

Jakub Ježek (Hradec Králové): „Poslední utkání základní částí a zároveň i sezóny, jsme odehráli na domácím hřišti proti Žamberku. Sešli jsme se v kvalitní sestavě a prakticky po celý zápas hru kontrolovali. Na druhou stranu se soupeř prezentoval bojovným výkonem a mnohdy nám dokázal v obranném pásmu zatopit. Zápase se paradoxně zlomil při přesilovce soupeře, kde se nám podařilo vstřelit dvě branky. V rámci třetí třetiny už jsme polevili a soupeř jí dokázal vyhrát 2:1. Celkově se zápas odehrál v poklidu, protože ani jednomu týmu už o nic nešlo.“

HBC Hradec Králové 1988 B – SK Hokejbal Žamberk 8:2 (4:0, 3:0, 1:2)

KARTA ZÁPASU


Dvojice pro semifinále play-off 2 ligy:

HC Jestřábi Přelouč (1) – HBC Pardbuice C (4)

HBC Chlumec nad Cidlinou (2) – TJ Lokomotiva Česká Třebová (3)



Regionální liga – semifinále

O víkendu se naplno rozhořely boje v semifinále Regionální ligy. Největším překvapením jsou dvě porážky Prachovic, které doma nestačili ani jednou na Ježky. Vyrovnaná partie se hrála ve Svitavách, kam přijela Delta.

Neporazitelný poražen, Prachovice jsou na pokraji vyřazení

Play-off je jiná soutěž a své o tom už vědí v Prachovicích. Ty se musely dvakrát sklonit před soupeřem z Heřmanova Městce, to co se nikomu nepovedlo celou sezónu zvládli Ježci hned dvakrát za sebou. Příčiny porážek ale můžeme jen odhadovat.

1. SF: SK Prachovice – Ježci Heřmanův Městec B 3:7 (2:4, 0:2, 1:1)

KARTA ZÁPASU

FOTOGALERIE>> (Rajče: Roman Nedbal)


2. SF: SK Prachovice – Ježci Heřmanův Městec B 3:6 (0:0,2:2,1:4)

KARTA ZÁPASU

Stav série: 0:2


Vyrovnaná série Sršňů s Deltou! Čeká nás dlouhá série?

V úvodním duelu o jedinou branku zvítězila Delta, v neděli se Sršňům povedlo odpovědět, když si po vyrovnané základní hrací době vystřelili vítezství pro sebe v prodloužení.

1.SF: TJ Sršni Svitavy – Delta Pardubice 2:3 (1:0,1:1,0:2)

KARTA ZÁPASU

Zdeněk Beneš (Svitavy): „Muži zahájili první seniorské play-off našeho klubu, v sobotu rovnou semifinálovou sérií proti těžkému soupeři Deltě Pardubice. Při sobotním utkání byla na nás znát určitá nervozita. Přesto jsme v první třetině soupeře přehrávali. Gólově se prosadil sváteční střelec Petr Bílý. Ve druhé třetině zvyšuje Zdeněk Beneš na 2:0. Zkušený soupeř využívá nabídnuté přesilovky a snižuje na 2:1. Poslední třetinu jsme se víc než na sebe, soustředili na výkony sudího. To by nebyla Delta, aby nabídku přesilovky nevyužila a srovnává na 2:2. Letitá zkušenost soupeře se projevila v závěru utkání, kde důrazem rozhoduje o zisku prvního utkání 2:3.“


2.SF: TJ Sršni Svitavy – Delta Pardubice 3:2p (0:1,2:1,0:0 – 1:0)

KARTA ZÁPASU

Zdeněk Beneš (Svitavy): „Druhý zápas zahajujeme v pozměněné sestavě a na projevu hry je to znát. Bohužel naší nekázní darujeme soupeři přesilovku, kterou Delta opět využívá 0:1. V kabině jsme si potvrdili, že budeme pokračovat v nastoleném stylu a zápas srovnáme. Krátce po přestávce plní dohodu Kuba Ilich, kdy po pasu Vojty Karlíka srovnává na 1:1. Ve 27. minutě se soupeř opět ujal vedení po našem propadnutí ve středním pásmu. Nyní už na vyrovnání stačilo pouze 7 sekund. Z buly skvěle Tomáš Petr posunuje na Vojtu Hlouška, který nedal gólmanovi šanci a do prázdné brány srovnává 2:2. Hodně vyrovnané utkání pokračuje prodloužením, které začínáme oslabením 4:5 a vzápětí 3:5. Skvěle a obětavě odbráněné nás vrací do 4:5. Z. Beneš po návratu z trestné lavice zachytil přihrávku soupeřových beků a posílá do úniku Vojtu Daňka, který rozhoduje o osudu druhého zápasu, jak jinak než v oslabení 3:2.
V obou zápasech skvěle zachytali oba gólmani jak v sobotu Ondra Hoch tak v neděli Milan Beneš.“

Stav série: 1:1

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hradec...
15 77:45 33
2.
Ježci Heřmanův...
15 63:57 29
3.
SK Prachovice
15 68:58 26
4.
HBC Pardubice B
15 61:58 26
5.
HC Jestřábi...
15 51:53 23
6.
HbC Chlumec nad...
15 54:57 21
7.
SK Hokejbal...
16 60:61 20
8.
HBC Svítkov Stars...
15 47:68 14
9.
TJ Sršni Svitavy
15 50:74 12