Vyšší ligy

Semifinále Extraligy započalo! Kladno vyrovnalo v čase 44:06, Pardubicím utekla výhra o chlup

V sobotu 7. května odstartovaly semifinálové série play off Extraligy hokejbalu. Kladno zvládlo na domácí půdě před fantastickou diváckou kulisou drama s Pardubicemi. Ty ještě 55 vteřin před koncem 3. třetiny vedly 1:2, ale Kladno utkání otočilo!

1. zápas semifinále:

HBC Kladno vs. HBC Pardubice 3:2 pp (0:0, 1:1, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 30. Soukup (Kubík), 45. Špaček (Kubík, Schnaubelt), 48. Špaček (Pražák, Kubík) – 29. Kvapil (Förstl), 40. Langr.

Střely: 35:31, vyloučení: 1:4, přesilovky: 4:1, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 255.

V úvodní části byly k vidění hned tři přesilové hry. Jednu nevyužily Pardubice, dvě domácí Kladno a poprvé se otevřelo skóre v lítém boji o každý kousek plastového hřiště těsně před koncem druhé periody, kdy se po střele radoval Jakub Kvapil – 0:1. Radost Pardubicím nevydržela moc dlouho, protože se vzápětí prosadil Radek Soukup – 1:1. Třetí třetina nabídla drama jako hrom. Vyrovnanou bitvu rozčísl necelých 6 minut před koncem utkání Nicolas Langr a už už to vypadlo, že si Východočeši jdou pro těsné vítězství – 1:2.

V samotném závěru ve hře bez brankáře ale rozproudil zaplněnou kladenskou arénu kapitán Rysů Martin Špaček, který dorážel balónek za záda bezmocně se natahujícího Stárka po střele z pravé strany Kubíka. Ta nejdříve orazítkovala tyč, ale odrazila se před branku, kde stál nikým nehlídaný Špaček a vyrovnal 54 vteřin před závěrečnou sirénou na 2:2. Následovalo prodloužení, v němž se po důrazu před brankou opět prosadil Martin Špaček – 3:2.

Kladno tak oslavilo obrat značky last minute. Rozhodně mu pomohla i výrazná posila v podobě Adama Kubíka. Profesionální extraligový hokejista Rytířů Kladno a hokejbalový juniorský mistr světa hráčů do 20 let z roku 2018 byl povolán v reakci na četná zranění kladenského celku a podílel se třemi nahrávkami na všech třech gólech svého týmu!