Regionální ligy

Semifinále Regionální ligy je v plném proudu! Delta je velmi kvalitní soupeř, se kterým jsme vždy hráli velmi vyrovnaná utkání, ví svitavský Vojtěch Karlík

TJ Sršni Svitavy postoupili přímo do semifinále Regionální ligy, v němž narazili na zkušenou pardubickou Deltu. Svitavy v prvním duelu zaváhali, ale ve druhém dokázali sérii vyrovnat na 1:1. Jak zápasy hodnotí svitavský obránce Vojtěch Karlík? Jak se budou Sršni připravovat na zápasy v Pardubicích?

Po vedení 2:0 jsme se přestali úplně věnovat svojí hře

Vojtěchu, vy jste přímo postoupili do semifinále Regionální ligy. Měli jste tedy menší volno. Bylo to spíše ke škodě či užitku?

Rozhodne si myslím, že slovo volno je u na silné slovo, protože jsme byli neustále v plném nasazení a makali jsme na sobě. Pečlivě jsme se připravovali na semifinále.

Do semifinále jste chytli pardubickou Deltu, která je velmi zkušená. Co jste od tohoto soupeře před sérií očekávali?

Rozhodně jsme nechtěli nikoho podceňovat. Delta je velmi kvalitní soupeř, se kterým jsme vždy hráli velmi vyrovnaná utkání. Věděli jsme, že to lehký soupeř nebude, avšak šli jsme do toho s čistým svědomím, že jsme do přípravy k tomu je porazit, dali všechno. Nad prohrou jsme ani neuvažovali.

Teď je stav série 1:1, protože jste první zápas na svém hřišti prohráli, i když jste vedli 2:0. Kde se to zvrtlo? Přeci jenom Pardubice využily dvě přesilové hry.

Myslím, že nemluvím teď jen za sebe, ale i za celý náš tým, že nás nejvíce položilo oslabení a zbytečná diskutování s rozhodčím. Po vedení 2:0 jsme se přestali úplně věnovat svojí hře a soupeř toho hned využil.

Foto: TJ Sršni Svitavy. Mají Sršni na to, aby přešli do finále přes zkušenou Deltu? Vojtěch Karlík hlásí, že ano!

Za každou cenu jsme chtěli sérii vyrovnat

Druhý zápas jste však zvládli v prodloužení. Co se změnilo od sobotního duelu?

Jak jsem již zmínil v předchozí odpovědi. Do nedělního zápasu jsme šli s tím, že jsme si s klukama vše vyříkali a do zápasu jsme šli s tím, že se v sobotu nic nestalo. Nechtěli jsme jim věnovat další výhru na našem bojišti a za každou cenu jsme chtěli sérii vyrovnat. To byl asi takový nás hnací motor vpřed.

Teď budete o postup bojovat na venkovním hřišti. Jak se na zápasy budete připravovat a čemu se budete muset vyvarovat, abyste uspěli?

Budeme hrát na menším hřišti a na hře to bude jasně znát. Bude to rychlejší a více v tempu. Ale myslím si, že nás to nezlomí. Delta bude sice doma a bude tam mít velikou výhodu v opoře místních fanoušků, avšak my půjdeme do dalších zápasu s tím, že jsme jasní kandidáti na vítěze.