Vyšší ligy

Letohrad srdnatě bojoval o postup do semifinále! Brány se však zavřely v 5. duelu! Jak to mrzí střelce Michala Macháčka?

SK Jeleni Letohrad na konci základní části našli skvělou formu. Podařilo se jim dvakrát zvítězit v Karviné, což jim zajistilo účast v poslední čtyřce Českého poháru, a navíc také dobré startovací místo pro play off. V něm Jeleni bojovali proti Pardubicím. Jak tuto sérii hodnotí Michal Macháček?

Play-off jsme měli skvěle rozehrané

Michale, vy jste s Letohradem chytli na konci základní velkou formu. Jste ve Final four Českého poháru, což jste si zajistili po vítězství v Karviné. Jak Vás těší tento postup, jenž jste vybojovali v oslabené sestavě?

Ano, postup nás těšil velmi. Cely tým si to přál a po fantastickém výkonu už v předešlém dni jsme to dokázali dotáhnout i k postupu.

Také jste bojovali ve čtvrtfinále Extraligy, kde jste začali výborně. Po dvou vítězstvích v Pardubicích jste měli nakročeno k postupu. Vy jste byl hodně vidět, kde jste nabral takovou formu před play off?

Play-off jsme měli skvěle rozehrané, ale bohužel to nevyšlo. Myslím si, že náš tým předváděl výkony, které by si postup zasloužily, ale bohužel to zkrátka nedopadlo. Myslím si, že mi hodně pomohl zápas v Karviné, kde se zadařilo a od toho jsem se odrazil.

Na domácím hřišti jste se snažili sérii ukončit. Byli jste lepší než pardubický celek, ale ani v jednom duelu jste neuspěli. Kde se podle Vás stala chyba?

Bohužel na rozdíl od prvních dvou utkání nás hodně trápila produktivita. V tom bych viděl hlavní problém.

Autor fotky: Iva Janoušková. Michal Macháček se v play off proti Pardubicím rozjel. Co ukáže on a Jeleni na Českém poháru? Turnaj se bude konat právě v Letohradě!

V play-off jsme předvedli, že jsme silným houževnatým týmem

Šli jste tak do 5. duelu, ve kterém jste neuspěli. Rychle jste prohrávali a snažili se dotahovat. To se nepodařilo. Jak hodně Vás nepostup mrzí? Jak byste zhodnotil vaše výkony v Extralize?

To že jsme nepostoupili je momentálně zklamání. Před koncem základní části jsme bojovali o postup do play-off a nakonec jsme to dokázali. V play-off jsme předvedli, že jsme silným houževnatým týmem, který umí překvapit. Beru to jako výborné odražení do dalších sezón.

Český pohár se odehraje na vašem hřišti v Letohradě. S jakými cíli do „turnaje“ půjdete? V semifinále narazíte na Kladno. Věříte si na něj?

Na domácí turnaj se těšíme. Turnaj budeme chtít pro domácí fanoušky vyhrát. Kladno bude extrémně těžký soupeř, ale myslím, že Tomáš Friml má recept na vítězství připraven.