Vyšší ligy

Pardubice nedokázaly na Kladně urvat ani jeden bod! Co před důležitým víkendem velí kapitán Tomáš Zajíček?

HBC Pardubice v Extralize mužů postoupily přes těžké čtvrtfinále. V dalším kole narazily na silné Kladno, se kterým neodehrály špatné duely, ale nestačilo to ani na jednu výhru. Co za tím vidí kapitán Pardubic Tomáš Zajíček? A na co si budou muset dát Východočeši pozor v dalším zápase?

Osobně únavu necítím a myslím, že ani ostatní kluci ne

Tomáši, vy jste jako jediní hráli čtvrtfinále na 5 duelů, což vás nejspíše stálo pár sil. Vidíte na sobě větší únavu? Jaká vůbec byla série proti Letohradu?

Měli jsme dobrou zimní přípravu a i tréninky na hřišti byly náročné, takže fyzickou přípravu máme kvalitní. Osobně únavu necítím a myslím, že ani ostatní kluci ne. Série to byla náročná. Domácí zápasy jsme nezvládli podle představ. Neplnili jsme pokyny trenérů a měli špatnou produktivitu. V dalších zápasech jsme vše změnili a možná se trochu projevila i naše zkušenost. I tak je potřeba poděkovat Letohradu za hezkou sérii.

Čtvrtfinále proti Jelenům jste parádně otočili. Teď je otázkou, jak to bude teď? Věříte ve stejný kousek i proti Kladnu?

Když se to povedlo jednou, proč ne znovu. Myslím, že oba zápasy se daly vyhrát a série je tak stále otevřená. Budeme muset opět nějaké věci změnit a nechat o víkendu na hřišti vše.

Zápasy Kladně z Vaší strany nebyly špatné. V prvním jste do konce vedli, ale v poslední minutě přišlo vyrovnání. Kde se tento zápas zlomil?

Až rozhodující gól v prodloužení byl klíčový. I přes obdrženou branku minutu před koncem jsme stále věřili ve vítězství. Bohužel soupeř dokázal dát branku a první bod uzmul pro sebe.

Autor fotky: Josef Česák st. Co pardubický kapitán Zajíček a spol. vymyslí proti Kladnu již tento víkend? Vráti sérii zpět na Kladno?

V play-off je oslabení na 5 minut hrozně moc

Ve druhém zase přišlo hrubé vyloučení Pavla Kubeše a vy jste se museli bránit, ale v oslabení jste inkasovali. Nemrzí vás to, že jste neurvali ani jeden bod?

V play-off je oslabení na 5 minut hrozně moc a Kladno zkušeně potrestalo tuto chybu dvěma góly. Poté už bylo těžší a těžší se zápasem cokoliv udělat. Samozřejmě, že nás obě prohry mrzí, ale zároveň víme, že výkon v obou zápasech nebyl špatný a můžeme na něj navázat, pokud se poučíme z chyb.

Teď vás čeká duel na vašem hřišti. Čeho se budete muset vyvarovat, abyste uspěli? Určitě chcete vyrovnat.

Musíme se vyvarovat zbytečných vyloučení a hrát poctivě z obrany. Poté bude důležité zlepšit produktivitu, protože si sice vytváříme šance, ale nedáváme góly. Pokud dodržíme taktické pokyny a poučíme se z minulého víkendu, tak věřím, že sérii můžeme vyrovnat.

Vy jste získal v jednom zápasu na Kladně cenu za nejlepšího pardubického hráče. Co jste dostal? A jak vás to těší? Byla z toho nějaká pokuta do kabiny?

Dostal jsem bábovku se zázvorovou příchutí. Tuhle příchuť jsem nikdy neměl, ale musím říct, že byla vynikající. Samozřejmě. (smích) Nejenomže jsem byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu na hřišti, ale posléze i v kabině, takže dvojnásobná pokuta mě nemine. (smích)