Turnaje

Královehradecký kraj dosáhl na turnaji v Hostivaři velkého úspěchu! Jak výkony svého mužstva hodnotí trenéři Aleš Pospíšil a Mojmír Martinec?

Královehradecký výběr na krajském turnaji v Hostivaři vedli dva zkušení trenéři. Jedním byl Aleš Pospíšil a druhým Mojmír Martinec. Toto duo dovedlo talentované hráče do 15 let k bronzové medaili na turnaji U15. Jak tito trenéři samotný turnaj hodnotí? A jak jsou spokojeni s výkony svého mužstva?

Jdeme turnaj od turnaje, nyní společně chystáme kategorii U13

Pánové, vy jste odcestovali se svým výběrem z Královehradeckého kraje na turnaj do Hostivaře. Jak jste si ho se svými hráči užili? Jaká byla organizační stránka turnaje? Líbila se Vám?

MM: Myslím, že turnaj byl zorganizován velice dobře. Hostivař má pěkný stadion s velmi příjemným zázemím, velmi jsme si turnaj užívali.

Jako duo jste si mohli práci s týmem ulehčit. Jaké jednotlivé úkoly jste ve výběru měli? A budete u krajského výběru pokračovat i nadále?

AP: My jsme již s Mojmírem takto společně několik turnajů absolvovali, pomáháme si a spolupráce nám funguje. Jdeme ale turnaj od turnaje, nyní společně chystáme kategorii U13, kde proběhne turnaj krajů na konci června a co se týče příští sezóny, se zatím necháme překvapit.

Ve skupině jste hráli s výběrem Prahy a Plzeňským krajem. Jak těžká skupina to byla? Jako asi jediný celek jste ale ve skupině dokázali obrat vítěze z Prahy o cenný bod. Ale i přesto jste skončili na 3. místě a museli jste do čtvrtfinále. Jaký je na to Váš pohled?

MM: Turnajem jsme chtěli procházet krok za krokem, a tak jsme si stanovili 3 základní cíle. Ve skupině se jednalo o to, dokázat si hned v prvním zápase, že jako tým máme kvalitu na to, rovnat se s těmi nejlepšími, a tak jsme i přistoupili k zápasu s Prahou. Bodový zisk byl odměnou a klukům ukázal, že pokud budou hrát soustředěně a s maximálním nasazením, nemají se čeho bát. V utkání s Plzní jsme trochu polevili a využili celý široký kádr, čímž jsme trochu ztratili tempo a poté i body.


Uspět ve čtvrtfinále byl náš druhý cíl

Ve čtvrtfinále jste hráli proti Jihomoravskému kraji, se kterým jste těsně vyhráli. V semifinále jste opět narazili na pražský výběr, ale ten vás přehrál rozdílem 6 branek. Kde se podle Vás stala chyba?

AP: Uspět ve čtvrtfinále byl náš druhý cíl. Řekli jsme si, že chceme být na turnaji až do konce a odehrát všech 5 možných utkání a nikoli jet po 3 domů. Opět jsme tedy do zápasu šli naplno a s touhou postoupit. Přestože jsme prohrávali, a ne úplně vše se dařilo, nechali jsme na hřišti srdce a zápas otočili.

V semifinále s Prahou jsme věděli, že nás čekají další dva těžké zápasy a toužili jsme po medaili. Současně jsme ale asi nebyli favorité, turnaj byl dlouhý, a tak jsme se nechtěli zbláznit a v utkání opět raději rozložili síly na celý kádr a hráli ne úplně se 100% tlakem na výsledek. Dopadlo to, jak to dopadlo a šli jsme do boje o třetí místo.

O třetí místo jste bojovali se Středočeským krajem. Tento zápas byl velmi vyrovnaný, ale Vaši svěřenci ukázali, že jsou na tom technicky velmi dobře. Vyhráli jste totiž po nájezdech. Byly to pro Vás nervy?

MM: No a toto byl náš třetí cíl. V posledním zápase už nebylo, na co se šetřit, a tak jsme do toho dali poslední zbytky sil. Byly to nervy jak na hřišti, tak v hledišti, šlo se do nájezdů, ale konec byl sladký pro nás!

Jak byste celkově turnaj zhodnotili? Přeci jenom je to pro Vás historická medaile. Budete chtít, aby hráči z Královehradeckého kraje byli více vidět?

Společná odpověď: Tak my hlavně doufáme, že turnaj klukům ukázal, že se mohou rovnat s každým, povzbudí je to do další práce v tréninku, budou hrát s nadšením, zlepšovat se, a to je ta cesta, aby byli na dalších akcích co nejvíce vidět. Je to jen na nich!

Zdroj fotky: Hokejbal.cz Mojmír Martinec (vpravo nahoře) a Aleš Pospíšil (vpravo dole) dovedli Královehradecký výběr k historickému třetímu místu na krajském turnaji U15!