Vyšší ligy

Pardubice otočku nezopakovaly! Třetí zápas série opět ovládlo Kladno

HBC Pardubice na svém hřišti odvracely vyřazení z play off Extraligy. Ale před kamerami O2 TV Sport od začátku duelu na svého soupeře ztrácely. Kladno si tak vcelku pohodově došlo pro postup a náš regionální zástupce končí!

HBC Pardubice vs. HBC Kladno 2:4 (0:1, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 42. Zajíček (Kubeš), 43. Langr (Filip, Vlasák) – 12. Kubík (Barnošák), 17. Schnaubelt, 41. Kubík, 43. Pražák.

Střely na branku: 18:18, vyloučení: 2:4, přesilovky: 4:2, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:1, diváků: 237.

Konečný stav série 0:3.

Kladno nechtělo nic podcenit a vývoj zápasu si snažilo hlídat od začátku. Ve dvanácté minutě se do černého trefil Adam Kubík, o pět minut později se prosadil při vlastním oslabení Milan Schnaubelt a Kladno svému soupeři opět odskočilo. Pardubice nic nevzdávaly a ve třetí třetině brzy zkusily hru bez brankáře. Tu však potrestal svojí druhou brankou v zápase Adam Kubík a domácí již ztráceli tři zásahy. I přesto se jim závěr zápasu povedl. Nejprve se radoval Tomáš Zajíček a po něm při přesilové hře Nicolas Langr a hosté se najednou museli o výsledek bát. Poslední gól ale přidalo opět Kladno, které podruhé trefilo odkrytou klec a mohlo se radovat ze třetího vítězství.