Regionální ligy

Rezerva Ježků překvapivě postoupila do finále Regionální ligy! Jak si toho váží střelec Martin Čejgl?

Martin Čejgl pomohl rezervě Ježků k postupu do finále Regionální ligy! Heřmanův Městec B v této soutěži vyřadil favorita z Prachovic. Kde našli Ježci takovou fazónu? A jak vidí finále proti Deltě? Martin Čejgl vystřelil Ježkům výhru ve 3. zápase semifinále! Jak hodnotí celou sérii?

Normální člověk se dostává do kondice 5 týdnů, v horším případě 5 měsíců a mně to trvá už asi 5 let

Martine, Vy jste hráčem Ježků z Heřmanova Městce a nastupujete jak v 1. Lize, tak v Regionální lize. Kde Vás to baví více?

Pokud bych měl mluvit za svoje tělo, tak 99% víc se mu líbí v Regionální lize. Tam většina střídání je na rozdíl od 1.Ligy za přítomnosti kyslíku. Normální člověk se dostává do kondice 5 týdnů, v horším případě 5 měsíců a mně to trvá už asi 5 let. Jakýkoliv náznak zlepšení vyvrcholí zraněním a tenhle vzorec se už pár let opakuje. Pocitově mi je však bližší 1. Liga, ta úroveň hry je samozřejmě někde jinde.

V 1. Lize jste však s Ježky na play off nedosáhli, jak hodně Vás to mrzí? Vyvažujete alespoň postup na Českých pohár mezi 4 nejlepší týmy v ČR? Jak se na něj těšíte na zápas proti Pardubicím?

Tak pochopitelně nás to nepotěšilo. Na druhou stranu byl to náš první adaptační rok ve vyšší soutěži čili konečné 5.místo a nahraných 25 bodů za sebou zanechalo silnou Ježčí stopu. Na postup do Final four jsme v klubu patřičně hrdí. Je pravda, že kdyby každému přál Los jako nám, tak Zbrojovka Brno už je třikrát vítězem Ligy mistrů, ale i tak jsme museli přejít přes dva TOP týmy 2.Ligy, které by se ve vyšší soutěži určitě neztratily. Co k zápasu s Pardubicemi říct, asi jen doufat, že 02 TV selže technika a zápas se odehraje bez kamer.

Teď v Regionální lize jste odehráli semifinále proti favoritovi SK Prachovice. První duely na venkovním hřišti jste zvládli. Kde jste našli takovou formu pro play off?

Prachovice už pár let neprohrály, proto jsme se v rámci pravidel snažili vytvořit pro tuhle sérii konkurenceschopný tým. Domácí se toho trochu zalekli a v hlavách se víc soustředili na identitu jednotlivých hráčů na registračkách než na svůj optimální výkon. I přesto ukázali svoji sílu a svým výkonem potvrdili, že jejich dlouhodobá neporazitelnosti nebyla náhodná. Oba výsledky z prvního víkendu jsou v nepoměru s tím, jak vyrovnané zápasy to byly. V obou případech rozhodla větší efektivita v produktivitě.

Foto: Ježci Heřmanův Městec. Jak si rezerva Ježků povede ve finále proti Deltě? A jak se Martin Čejgl těší na Český pohár?

Prachovičtí byli kompaktnější, tvrdší, běhavější a my o něco chytřejší, šikovnější a produktivnější

Dokonce jste ukončili tuto sérii již po 3 zápasech, když jste minulou sobotu vyhráli 4:2. Jak hodně Vás těší postup? A jak byste celou sérii zhodnotil?

Postup do Finále je něco na co „Bégo“ není v posledních letech zvyklé. Hlavní hrající manažer Kamil dlouhá léta vyznával vizi „Kašlem na výsledek, jestli máš aspoň jednu končetinu, máš místo v první lajně jistý“. Letos se to poprvé trochu zaměřilo i na výsledek. Sérii bych na závěr stručně zhodnotil tak, že Prachovičtí byli kompaktnější, tvrdší, běhavější a my o něco chytřejší, šikovnější a produktivnější. To rozhodlo. Na dálku jim děkujeme za super sérii, respekt před jejich výkony po celou sezonu a zároveň pro nás i totální příprava na finále.

Vy jste byl střelcem dvou branek a jedna z nich byla vítězná. Kde jste v sobě našel takovou fazónu střelce?

Nehledám, jen probouzím.

Budete ji chtít potvrdit i proti Deltě ve finále? Co od finále v Regionální lize čekáte?

Oproti semifinále očekávám pomalejší, ale zase o to víc chytřejší styl hokejbalu. Mají tam i víc individualit, na které si musíme dát větší pozor. Každopádně jdeme si pro titul!