2. liga

Mistrem regionální ligy jsou Ježci z Heřmanova Městce, finále druhé ligy zatím nerozhodně

Finálová série mezi Deltou a Ježky je u konce, určila nového mistra Regionální ligy, kterým se stal tým Ježci Heřmanův Městec B. Druhá liga má finále rozehrané nerozhodně 1:1, když v neděli Jestřábi sérii vyrovnali.

Regionální liga – FINÁLE

Ježci slaví titul v Regionální lize

Ježci svou cestu za titulem zahájili ve druhém utkání série, a pak se třemi výhrami v řadě stali mistry regionální ligy. Ve všech třech vítězných utkáních výsledkově dominovali. Ježci i Delta došli do finále ze čtvrtfinálových soubojů, kdy postupně vyřadili Opatovice a vítěze základní části Prachovice, respektive Třebovou a Svitavy v případě Delty. Před sezónou by asi nikdo netipoval Ježky jako adepta na titul. Play-off však ukázalo, že slova o „jiné soutěži“ nejsou jen sportovním slovním spojením, ale že je to opravdu jiná soutěž.

"Co říct k uplynulému víkendu, máme radost, že jsme s Ježky mohli zase po dlouhé době něco vyhrát. Ač se to může komukoli nelíbit, v rámci klubu jsme zapojili Juniory, hráče A týmu a letos si prostě řekli, že to vyhrajeme a šli si za tím. Mladí kluci vyzkoušeli těžké zápasy s Prachovicemi a Deltou, která je nabita zkušenostmi, hráči a týmu se snažili udržet v nějaké provozní teplotě před final4 Českého poháru. Já za mne děkuji všem soupeřům, se kterými jsme se v play off potkali, vím, že jsou někteří třeba naštvaní, nebo ukřivdění ale věřím, že to byli super zápasy a že i vše zlé je pro něco dobré a najdou si v tom třeba motivaci a zkušenosti do příštích sezon." uvedl k záverečným bojům o titul ježek Dominik Macenauer.

3.F: Ježci Heřmanův Městec B – Delta Pardubice 7:1 (1:0, 4:0, 2:1)

KARTA ZÁPASU

4.F: Ježci Heřmanův Městec B – Delta Pardubice 6:0 (1:0, 0:0, 5:0)

KARTA ZÁPASU

stav série: 1:3 mistrem jsou Ježci Heřmanův Městec B


2. LIGA - FINÁLE

Nerozhodné finále 2. ligy, Jestřábi srovnali krok po prohře v prodloužení

„V prvním zápase jsme z převahy v první třetině bohužel nevytěžili branku. Hosté hráli v pohybu a po pěkné akci skórovali. O chvíli později uklouzl v obraně Moravec a hosté nabídnutou šanci využili. Před koncem druhé části však našel dlouhým pasem Menc na modré Pospíšila, který vymetl horní roh soupeřovy branky. Gól nás povzbudil a na něj jsme navázali ve třetí třetině, kdy jsme brankami Slaniny a Moravce otočili na 3:2. Bohužel pak hosté odrazem od nohy skórovali a poslali zápas do prodloužení. Tam musel v jednom útoku Třebové Menc zatáhnout za záchranou brzdu a Třebová v přesilovce utkání rozhodla.

Druhý den jsme paradoxně neměli v první třetině takový nástup, jako v sobotu, ale zase jsme se dvakrát prosadili. nejprve Příhoda zametl Horákovu přihrávku a vzápětí se po prostrčení od Moravce prosadil před brankou štírek Slanina. Ve druhé třetině nás ještě více uklidnil hbitý Moravec, jehož střela zapadla do soupeřovy branky. Pak se dral do zakončení Horák a vysloužil si trestné střílení, které provedl s velkým klidem.

Třetí třetina měla být jen formalitou, ale Třebová neskládala zbraně. Nejprve se prosadila v přesilovce a o půl minuty později využila zmatku v naší obraně a bylo to již pouze o dvě branky. Smeky musel zapnout radar o stupínek výše a my jsme se museli ještě na zápas hodně soustředit. Pomohla nám přesilovka a konec zápasu, kdy hosté riskovali bez gólmana a my jsme několikrát minuli prázdnou branku, vyřešil Hejhal, který dovezl balónek po páté do klece hostů.

Těžký víkend s výbornou soupeřem. Je škoda, že jsme v prvním zápase neudrželi po otočce vedení. V neděli jsme již podali soustředěný výkon a vítězství jsme si zasloužili. Jedeme do Třebové za stavu 1:1 s tím, že chceme minimálně vrátit sérii domů.....Minimálně!“ komentoval víkendové zápasy Libor Komůrka.

„Statistiky po základní části hovořily jednoznačně pro Přelouč, ale play off je vždy o něčem jiném a k tomu ještě finále. První utkání bylo velmi vyrovnané, kde jsme šli do vedení a domácím se podařilo vývoj otočit ve svůj prospěch v přesilovce. Dvě minuty před koncem základní hrací doby srovnal na 3:3 Řehák a poslal utkání do prodloužení. Tam jsme díky trefě neskutečně hrajícího Válka urvali první zápas a byly tím šťastnějším týmem. Druhé utkání Jestřábi měli již od první třetiny pevně na svých holých a vedli už 4:0. Po zranění Válka došlo k redukování sestavy a nám se podařilo pouze snížit nepříznivý stav. Pro další utkání je finálové série z našeho pohledu zcela otevřená a bude záležet na momentální formě a zdravotním stavu klíčových hráčů. Uvidíme jestli se dočkáme rozuzlení již o následujícím víkendu.“ Uvedl ze svého pohledu třebovský Jarda Badzik.

1.F: HC Jestřábi Přelouč – TJ Lokomotiva Česká Třebová 3:4pp (0:0,1:2,2:1)

KARTA ZÁPASU

2.F: HC Jestřábi Přelouč – TJ Lokomotiva Česká Třebová 5:2 (2:0,2:0,1:2)

KARTA ZÁPASU

stav série: 1:1

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HbC Chlumec nad...
0 0:0 0
2.
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
3.
HC Jestřábi...
0 0:0 0
4.
SK Hokejbal...
0 0:0 0
5.
TJ Sršni Svitavy
0 0:0 0