Turnaje

8. ročník Veterán Cupu v Letohradě pomůže Základní škole speciální Neratov a malému Vašíkovi!

Již tuto sobotu 18. června odstartuje 8. ročník Veterán Cupu v Letohradě, který po delší odmlce způsobené pandemií covid-19 pomůže dobré věci. Charitativní turnaj podporuje Základní školu speciální v Neratově, jež pečuje o děti s postižením.

Část sbírky navíc pomůže malému Vašíkovi z Letohradu, jenž trpí onemocněním motýlích křídel a jeho výdaje na léčbu jsou enormní.

Hlavní organizátor Martin Motyčka už nyní pár dnů před turnajem získal od štědrých sponzorů více jak 100 000 Kč, a to zdaleka nemusí být konečná částka! Turnaj se jako vždy ponese v přátelské atmosféře zajímavých hokejbalových duelů, které vyvrcholí předáním šeku žákům a paní ředitelce Základní školy speciální Neratov Bronislavě Havlíkové. Šek bude předán i rodičům malého Vašíka. „Když v roce 2020 bylo jasné, že nemůžeme uspořádat turnaj, tak nás napadlo, že bychom mohli alespoň uspořádat sbírku. Oslovil jsem rodiče Vašíka, jestli by s tím souhlasili, slovo dalo slovo a mi tu sbírku udělali,“ vysvětluje hlavní organizátor Veterán Cupu Martin Motyčka. „To byl první krok a letos jsem to viděl tak, že budeme pokračovat, protože si myslím, že to je tak správně,“ je přesvědčen hokejbalový srdcař.

Účastníci turnaje v podobě zkušených hokejbalistů a fanoušků se mohou těšit nejen na atraktivní zápasy hokejbalových hvězd, ale také těch z jiného sportovního odvětví. Do Letohradu například dorazí olympijský medailista Michal Krčmář se svým bývalým reprezentačním kolegou z biatlonu Michalem Šlesingrem.

Jak si skvělí biatlonisté poradí s hokejkou a míčkem?

Tradiční hokejbalový turnaj veteránů startuje v sobotu 18. června v 10:00. V 16:00 vypukne utkání osobností, mezi kterými uvidíme například i sportovního ředitele českých biatlonistů Ondřeje Rybáře, hokejbalovou mistryni světa Martinu Topičovou, biatlonistu a olympijského reprezentanta Mikuláše Karlíka a další neméně známe sportovní osobnosti! „Vše mě napadlo při mistrovství ČR v biatlonu na kolečkových lyžích v Letohradě, kdy jsem oslovil Michala Krčmáře a Ondru Moravce, že bychom mohli něco takového udělat. Oni to vzali dost dobře, tak jsme na tom začali pracovat,“ poukazuje na prvotní myšlenku pozvat na charitativní turnaj známé osobnosti hlavní organizátor Martin Motyčka.

Jednou z hlavních tváří na Veterán Cupu 2022 tak zajisté bude reprezentant ČR v biatlonu a olympijský medailista Michal Krčmář. „Hlavně s Michalem jsme byli hodně ve spojení a ladili veškeré věci spolu,“ těší Martina Motyčku, který jedním dechem dodává: „Přijďte podpořit dobrou věc. Uvidíte, jak si skvělí biatlonisté poradí s hokejkou a míčkem. Uvidíte skvělé hráče, kteří reprezentovali naši vlast na MS v hokejbale."

Sestava osobností, jež si spolu zahrají exhibiční zápas, není zdaleka uzavřená! „Budeme se snažit ještě o další překvapení. Ještě stále jednáme s některými osobnostmi. O jednáních vás budeme informovat na facebookové skupině VETERÁN CUP Letohrad. A můžete se těšit po předání šeku na autogramiádu osobností,“ upozorňuje organizátor charitativního turnaje Veterán Cup Martin Motyčka.

Rozpis Veterán Cupu 2022:

10:00 Stará Garda Letohrad vs. Olympie Hradec Králové

10:50 Letohrad Boys vs. Masters ženy ČR

11:50 Letohrad Boys vs. Olympie Hradec Králové

12:35 Stará Garda Letohrad vs. Masters ženy ČR

13:20 Letohrad Boys vs. Stará Garda Letohrad

14:10 Olympie Hradec Králové vs. Masters ženy ČR