Vyšší ligy

Svítkov je mistrem 1. Ligy! Vlčí Smečce se podařilo snížit, ale Hvězdy i tak postoupily do Extraligy!

Finálová série 1. Ligy začalo velkým překvapením, když si pardubické Hvězdy odvezly z Ústí nad Labem dvě vítězství! Vlčí Smečka musela odvracet ztrátu titulu na hřišti Svítkova, kde se ji podařilo sobotní zápas vyhrát. V neděli se však rozhodlo o postupu Svítkova do Extraligy!

Finálová série play-off

Vlčí Smečka se vzepřela ukončení série! Svítkov sobotní nájezdy nezvládl

Sobota 18. června 2022

HBC Svítkov Stars Pardubice - Vlčí Smečka Ústí nad Labem 1:2ss (0:0,0:1,1:0 – 0:1)

Střely na branku: 25:22, Vyloučení: 6:5, Přesilovky: 4:3, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 350

Branky a nahrávky: 18. Škurla (Kuchynka), 55. Kuchynka – 44. Waber

První třetina zápasu, který dělil Svítkov od titulu, lépe začali hosté, kteří měli více ze hry než domácí. Ale i Hvězdy měly své možnosti, ale všechny zlikvidovali brankáři na obou stranách. Ve druhém dějství se po 3 minutách prosadil Škurla, kterému přihrával Štěpán Kuchynka – 0:1. Poté přišlo několik vyloučení jak u týmu ze Svítkova, tak u Vlčí Smečky, avšak početní výhody oba týmy přečkaly. Posledních 15 minut se dařilo Ústečanům bránit úzký náskok až do 44. minuty. V ní se bránili v oslabení, ve kterém se podařilo vyrovnat Waberovi – 1:0. Zápas tak šel do prodloužení, jež však nerozhodlo. V nájezdech exceloval brankář Vlčí Smečky a gólem z trestného střílení rozhodl Štěpán Kuchynka a snížil stav série na 1:2 na zápasy.

HBC Svítkov Stars si splnil sen a po několika neúspěšných sezónách postoupil do Extraligy! Mistři 1. Ligy ročníku 2021/2022!

Hvězdy si došly za snem a postoupily přes Vlčí Smečku do Extraligy! Druhý pokus byl úspěšný

Neděle 19. června 2022

HBC Svítkov Stars Pardubice - Vlčí Smečka Ústí nad Labem 6:2 (3:1,1:0,2:1)

Střely na branku: 25:21, Vyloučení: 1:1, Přesilovky: 1:1, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 267

Branky a nahrávky: 5. Hrubý, 12. Korbel (Bláha, Malý), 14. Šimůnek (Waber), 23. Bláha (Malý, Černický), 34. Král (Waber, Šimůnek), 45. Matýs (Šimůnek, Král) – 9. Baxa (Navarra), 39. Navarra (Faigl)

Nedělní duel byl úplně jiný než ten sobotní. Byl méně vyhrocený, i když šlo o další pardubický mečbol. Více sil si do tohoto utkání přinesly Hvězdy, které šly rychle do vedení po 5 minutách hry. Individuální akci zakončil Hrubý – 1:0. Vlčí Smečka dokázala nastartovat svůj stroj a v čase 9:00 srovnal krok s Pardubicemi Baxa – 1:1. Svítkov si však vedení vzal okamžitě zpět, když se ve 12. minutě prosadil Korbel po souhře Bláhy a Malého – 2:1. Vyrovnání a přemístění série zpět do Ústí nad Labem bylo ještě dál, když v první patnáctiminutovce 3. branku vstřelil svítkovský Šimůnek – 3:1. Druhá část zápasu probíhala ve stejné režii. Pardubice si tvořily více šancí, přičemž jedna střela se ujala a byl to Bláha, který posunul Svítkov blíže titulu ve 23. minutě – 4:1. Vlčí Smečka se snažila, ale na větší odpor se nezmohla, protože v posledním dějství 1. Ligy první inkasoval opět Svítkov, konkrétně na 5:1 navýšil Král. Hosté kosmeticky ještě snížili na 5:2, ale vyrovnání bylo daleko. Na závěr ještě padl gól z hole Matýse, který pečetil titul pro Svítkov do prázdné branky.