Reprezentace

Bude to pro mě nová zkušenost, které si hodně cením, říká před Evropským pohárem Matyáš Licek

Na Evropský pohár, který se o víkendu uskuteční v Pardubicích, byl nominován také Matyáš Licek. Pardubický útočník v letošní sezóně nastupoval v extralize i první lize, s A-týmem také vyhrál Český pohár. Nyní se těší na reprezentační akci a věří, že s týmem budou úspěšní.

Věřím, že s U23 předvedeme výkon, který se od nás očekává

Matyáši, na začátku července odehrajete s reprezentací U23 ALPA Evropský pohár. Jak se na turnaj těšíte?

Samozřejmě se na turnaj těším, bude to pro mě nová zkušenost a věřím, že s U23 předvedeme výkon, který se od nás očekává, možná i lepší.

Evropský pohár se bude konat v Pardubicích. Jste rád, že to pro Vás bude v domácím prostředí, jen na zimním stadionu?

Tak určitě jsem rád, že se turnaj odehraje v Pardubicích, díky tomu se může přijít podívat spousta lidí, které znám. Na druhou stranu bych ale chtěl, aby se to hrálo někde jinde, aspoň bych se někam podíval. Hřiště ale bude mít větší rozměry než hokejbalové, takže to bude fyzicky náročnější než u nás na hokejbalovém hřišti v Pardubicích.

Utkáte se tam kromě reprezentace U20 také s týmy ze zahraničí. Jak vidíte možnost zahrát si i s jinými státy?

Jak už jsem zmiňoval, bude to pro mě nová zkušenost, které si hodně cením a těším se, až si zahraju i proti jiným státům.

Na turnaji vás čeká nabitý program. Věříte, že to zvládnete a podaří se vám s týmem uspět?

Program je sice nabitý, ale já věřím, že to všichni zvládneme a s U23 vyhrajeme celý turnaj.

Autor fotky: Martin Halíř. Matyáš Licek je na Evropský pohár přichystaný! Využije své zkušenosti z 1. Ligy?

Sezónu jsem si velice užil

V letošní sezóně jste nastoupil do více soubojů, hrál jste především v extralize a první lize. Byl jste spokojený se zápasovým vytížením?

Letošní sezóna byla pro mě opravdu nejnáročnější ze všech. Bylo to kvůli přechodu do A-týmu, což pro mě byla úplně nová věc. Ale sezónu jsem si velice užil, zápasů jsem odehrál víc než dost a těším se na další sezónu, která doufám, že bude ještě úspěšnější než tahle.

S pardubickým A-týmem jste vyhráli Český pohár. Jak se za tím ohlížíte? Jaká to pro Vás byla zkušenost?

Myslím si, že Český pohár se velice povedl a určitě jsem rád, že se nám s týmem povedlo takhle uspět. A zkušenost to pro mě určitě byla velká, protože jsem si mohl zahrát proti nejlepším týmům.

Myslíte, že je pro Vás výhodou, že jste měli sezónu delší a před reprezentačním turnajem nemáte velkou pauzu?

Tak určitě si myslím, že je to výhoda a jen tak prostě nevypadneme z formy, kterou každý měl. I když na mě je dlouhá pauza i tyhle dva týdny, nejradši bych ten turnaj odehrál hned týden po konci sezóny.