Reprezentace

Od zítřka začíná Evropský pohár v Pardubicích, na kterém se představí Češi v kategorii U16, U20 a U23! Přijeďte je podpořit!

Od 1. července se kvůli zrušenému juniorskému Mistrovství světa uskuteční Euro Cup, který pořádá Českomoravský svaz hokejbalu pod záštitou ISBHF. Turnaj se uskuteční za přítomnosti Čechů, Britů, Slováků a Švýcarů! Dokáží české naděje v některé kategorii dojít až na vrchol? Přijďte jim fandit!

Hokejbalové Pardubice a Českomoravský svaz hokejbalu se těší na Evropský pohár

Tento mezinárodní turnaj se koná z důvodu zrušení Mistrovství světa juniorů v Žilině, protože zámořské týmy mají obavy z bezpečnostní situace v sousedící Ukrajině. Tento turnaj by měl nahradit mezinárodní akce pro juniorské hráče, kteří několikrát přišli o šampionát hlavně z důvodu covidu.

ALPA Evropský pohár juniorů pro kategorie U20 & U16 se bude konat 1. - 3. července v Pardubicích – na druhé ploše Enteria arény a na hřišti v Polabinách. Aby turnaj doznal vyšší kvality, tak se juniorského Evropského poháru zúčastní také výběry hráčů České republiky a Slovenska do 23 let, které se připravují na mistrovství světa této věkové kategorie. To se uskuteční příští rok. “Historické hokejbalové město Pardubice a Českomoravský svaz hokejbalu přivítá zpět mládež ISBHF v dlouho očekáváném návratu k našim turnajům. Přeji všem hráčům, trenérům, rozhodčím a organizačnímu výboru skvělý a úspěšný turnaj!” uvítal tuto akci předseda ISBHF George Gortsos.

Foto: Hokejbal tým. Dosáhnou Češi v kategorii U16 či U20/U23 na zlaté medaile?

Dvacítka vstoupí do akce v rámci druhého utkání v Enteria Aréně proti výběru Švýcarska. Turnaj pro kategorii hráčů do 16 let otevře exhibičním zápasem mezi Velkou Británií a výběrem talentované mládeže hráčů do 14 let z České republiky. V Polabinách se bude pokračovat dvěma duely dvou týmů České republiky do 16 let. Ten s označením „červený“ nastoupí proti Slovensku, „bílý tým“ se střetne s Velkou Británií.

Zápasy kategorie U20 se v základní části budou hrát 2x15 minut. V nedělních duelech o umístění se bude hrát již tradičně na tři třetiny 3x15 minut. Kategorie hráčů do 16 let budou hrát tradičním formátem 3x15 minut po celou dobu turnaje.

>>SLEDUJTE VŠECHNY ZÁPASY ŽIVĚ NA TVCOM.CZ<<

Všichni hokejbaloví fanoušci jsou vítáni dorazit do Pardubic, aby zhlédli návrat těch nejlepších evropských mladých hokejbalistů! Turnaj U20 čítá 6 týmů, které se utkají ve formátu každý s každým a v neděli 3. července dojde k finálním zápasům o konečná umístění. Kategorie hráčů do 16 let disponuje čtyřmi celky a stejně jako u starší juniorské kategorie dojde k vyvrcholení zápasem o bronz a finálovým duelem v neděli 3. července. Všechny zápasy budeme vysílat živě na webu TVCOM.cz nebo YouTube kanálu Hokejbal TV.

Foto: Hokejbal tým. Turnaj se odehraje na polabinském hokejbalovém hřišti a na druhé ploše Enteria plochy pardubického zimního stadionu! Přijďte se podívat!