Mládež

Mladší žáci Pardubice uzmuli bronzové medaile! Ježci na elitu nestačili

Mladší žáci poprvé bojovali také na finálovém turnaji. Na triumf dosáhli berounští Kelti, na které se z našeho regionu dotahovaly nejvíce Pardubice, které skončily třetí! Ježci dopadli o něco hůře.

Po šesti kvalifikačních turnajích Přeboru mladších žáků se na zimní stadion do Světlé nad Sázavou probojovalo šest týmů: Kelti, Kladno, Hostivař, Kert, Ježci a Pardubice. Týmy byly v sobotních utkáních rozděleny do dvou skupin, kde každý sehrál dva zápasy. Všechny duely byly velmi vyrovnané a hráči předvedli skvělé výkony. Nedělní zápasy rozhodovaly o konečném pořadí.

V zápase o 5. místo změřili síly Ježci Heřmanův Městec a HC Kert Park Praha. Ježci v úvodu zápasu dokázali rychle otočit skóre ve svůj prospěch. Kert však ve druhé polovině překvapil a třetí třetinu dokonce ovládl. To však ale na vítězství nestačilo a Kertu se nepodařilo dohnat manko z úvodní části zápasu. Na finálovém turnaji obsadil tedy šestou příčku. Velkou zásluhu na výhře měla dvojice Jakub Peřina a Michal Mareček, kterým se několikrát povedlo v rozhodujícím zápase prosadit. Ježci si tak z finálového turnaje odváží pohár za páté místo.

Do semifinálového boje postoupily Pardubice a Hostivař. V prvních dvou třetinách se hra přelévala ze strany na stranu a skvělou práci předvedli oba brankáři, kteří podrželi svůj tým. Do vedení se hned v úvodu třetí třetiny dostávají po gólu Marka Salamona Pardubice, Lukáš Kmínek přidává ve dvacáté osmé minutě na 2:0. Hostivař však snižuje po šestnácti vteřinách na 2:1. O necelou minutu později uklidňuje Martin Hruška situaci a Pardubice jsou o kousek blíže k bronzovým medailím. V poslední minutě zápasu přidává Kmínek ještě čtvrtou branku a Pardubice se mohou radovat z bronzových medailí.