Ostatní oznámení

Veterán Cup 2022 podpořil Základní školu speciální Neratov a malého Vašíka částkou přes 200 tisíc korun!

Již 8. ročník charitativního hokejbalového turnaje v Letohradě Veterán Cup pomohl dobré věci. 18. června dorazila na hokejbalové hřiště v Letohradě řada sportovních osobností.

V exhibičním utkání po turnaji veteránů oblékli hokejbalový dres například olympijský medailista v biatlonu Michal Krčmář nebo trenér biatlonistů Ondřej Rybář. Celá akce se nadmíru vydařila!

Hlavní organizátor charitativního turnaje Martin Motyčka může být právem spokojený. Od účastníků hokejbalového turnaje, firem a ostatních dárců se vybralo úctyhodných 213 103 Kč! Peníze směřují do Základní školy speciální Neratov a malému Vašíkovi, který trpí nemocí motýlích křídel.

Biatlonista Michal Krčmář (vlevo) s Filipem Faltusem (vpravo) předávali šek pro Základní školu speciální Neratov. Zdroj fotky: Petr Fiala.

Ne každý má v životě štěstí, jako my, děti z Neratova a Vašík si podporu zaslouží, říká olympijský biatlonista Krčmář

Hokejbalovou charitativní zábavu na podporu dobré věci si užil již zmiňovaný reprezentant a olympijský medailista v biatlonu Michal Krčmář. „Účastním se podobných exhibicí a akcí a částku, která se povedla vybrat na tomto turnaji, tak před ní musím smeknout klobouk. Nechci se dotknout Letohradu, ale na takové malé město, co se tady povedlo a povedlo se Martinovi Motyčkovi, to je přesně to, proč jsme tady, proč jsem přijel,“ chrlil oprávněně samá slova chvály.

Organizace tak velké akce, která vyžaduje spoustu úsilí a komunikace nejen s hvězdnými účastníky, ale také štědrými sponzory, není jednoduchou záležitostí. „Nebylo to lehké, jsme s Martinem asi čtyři roky v kontaktu a dostat nás sem nebylo vůbec jednoduché. Myslím si, že plány do budoucna jsou opravdu veliké a věřím, že se na ně povede navázat. Už spolu o něčem komunikujeme a třeba se příští rok podaří přivést někoho dalšího, zajímavějšího a neokoukaného, protože přeci jenom my biatlonisti tady okoukaní už trochu jsme,“ culil se před předáváním šeku dětem Michal Krčmář.

Organizátor dobročinné akce Martin Motyčka posouvá turnaj rok co rok dál. Děti ze Základní školy speciální Neratov si zaslouží podporu, stejně tak letohradský občánek Vašík, jenž trpí nevyléčitelnou nemocí motýlích křídel. „Smekám klobouk před Martinem Motyčkou, celou jeho organizací a sponzory a lidmi, kteří do této sbírky přispěli, ne každý má takové štěstí v životě jako my, a děti z Neratova a Vašík si naši podporu zaslouží,“ zdůraznil na závěr své řeči Michal Krčmář.

Veronika Víšková (vlevo) s Ondřejem Rybářem (reprezentační trenér biatlonu) přebírají poděkování od dětí z Neratova. Autor fotky: Jiří Mikyska.

Největší odměnou byla radost dětí, potěšilo Veroniku Víškovou

Na turnaj a benefiční exhibici nedorazili jen čistě slavní sportovci, ale také osobnosti z jiného odvětví. Jednou takovou byla herečka Veronika Víšková, která však ve volném čase hraje hokejbal a v roli brankářky dokonce v minulosti dosáhla na titul vicemistrů Extraligy staršího dorostu s chlapci z Hradce Králové! „Veterán Cupu jsem se díky Martinovi Motyčkovi mohla zúčastnit podruhé a musím smeknout, protože vše, co dělá pro druhé, posunul zase o další kus dál. Po minulé zkušenosti jsem se hrozně na tento turnaj těšila, protože na turnaji vládne úžasná atmosféra, a i když panovalo velké teplo a občas to na hřišti bylo úmorné, člověk si to opravdu užil, protože to dělal s pocitem, že to pomůže Vašíkovi a dětem ze školy v Neratově,“ těšilo profesionální herečku a hokejbalovou brankářku Veroniku Víškovou.

Na 8. ročníku Veterán Cupu opět panovala fantastická nálada. K vidění byla velká touha především potěšit děti z Neratova a Vašíka. „Často máme tendenci si na něco stěžovat a že to máme v životě těžké, ale díky těm dětem, pro které to celé bylo, si člověk uvědomí, že často řešíme malichernosti,“ upozornila Víšková. „Největší odměnou pro mě byla radost těch dětí, když nám předávaly medaile. Chtěla bych Martinovi hrozně moc poděkovat, že je motorem tohoto projektu a přeji mu, aby to dělal i nadále s takovým nadšením a láskou, jako doposud a aby se mu v příští roce podařila vybrat minimálně stejná částka jako letos. Martine, děkuji za pozvání! Bylo to úžasné,“ dodala.

„Velké poděkování všem, kteří nás podpořili a všem, kdo mi pomohli, a také všem, kteří přijeli a zúčastnili se zápasu osobností. Bez firem a všech lidí, kteří nás podpořili, bychom to nikdy nedokázali. Strašně moc si jich vážím a moc děkuji za podporu. A to samé patří všem, kteří pomáhali s organizací celého dne. Michalovi Krčmářovi bych chtěl moc poděkovat za spolupráci se zajištěním osobností z řad biatlonistů. Poděkování taky patří klubu SK Hokejbal Letohrad za propůjčení areálu,“ uvedl na závěr hlavní organizátor Veterán Cupu Martin Motyčka.

Shrnutí 8. ročníku Vetrán Cupu 2022:

Sestavy:

OLYMPIA H.K.: Brankář - David Musil. Hráči - Petr Machán, Michal Dunda, Aleš Bečka, Jan Šmíd, Jiří Košťál, Petr Flídr, Petr Špryňar, Josef Buchta, Jiří Bečka, Lukáš Rotter.

S.G. Letohrad: Brankář - Michal Špárlínek. Hráči - Karel Volštát, Roman Swiatek, Jan Nožka, Michal Dvorský, Zdeněk Smetana, Jan Smejkal, Petr Moravec, Daniel Kubelka, Pavel Ptáček, Miroslav Haüsler, Tomáš Pospíšil, Jiří Koloc, Luboš Bayer.

Masters ženy ČR: Brankářka - Veronika Hůlková. Hráčky - Martina Topičová, Monika Řepková, Radka Kvasničková, Martina Mazancová, Kamila Kantoříková, Lucie Kalistová, Kateřina Kandrová, Edita Musilová, Petra Holoubková.

Letohrad BOYS: Brankářka - Veronika Víšková. Hráči - Roman Ondráček, Kamil Mlejnek, Michal Hnízdil, Milan Faltus, Jindřich Horníček, Tomáš Friml, Martin Kettner, Jan Malík, Jakub Doleček, David Baier, Kamil Halbrštát, Martin Kosina, Jakub Marušinec, Martin Motyčka.

S.G. Letohrad vs.OLYMPIA H.K. 0:1

Branka: Jiří Košťál.

Letohrad BOYS vs. Masters ženy ČR 7:0

Branky: Kosina, Halbrštát, Kettner, Kosina, Hnízdil, Kettner, Mlejnek.

Letohrad BOYS vs. OLYMPIA H. K. 0:0

S.G. Letohrad vs. Masters ženy ČR 7:2

Branky: Stejskal, Haüsler, Smejkal, Haüsler, Stejskal, Nožka, Volštát, - 2x Holoubková.

Letohrad BOYS vs. S.G. Letohrad 4:1

Branky: Marušinec, Hnízdil, Marušinec, Kettner.

OLYMPIA H.K. vs. Masters ženy ČR 9:0

Branky: 5x Košťál, Machán, Dunda, Rotter.

ZÁPAS OSOBNOSTÍ

Tým osobností „A“ bílý vs. Tým osobností „B“ modrý 7:6

Branky: Adamec, Šlesingr, Krčmář M., Krčmář D., Hnízdil, Rybář O., Šlesingr - Kosina, Holec, Topičová, Malík, Ondráček, Karlík.

Sestava „A“ bílý:

Brankářka: Veronika Víšková

Hráči: Michal Krčmář, Michal Šlesingr, Daniel Krčmář, Ondřej Rybář, Michal Uhlíř,

Michal Hnízdil, Jiří Košťál, Martin Kettner, David Halbrštát, Miroslav Adamec, Filip Faltus, Jakub Marušinec, Jakub Doleček, Vítek Rybář, trenér: Michal Katerinjuk.

Sestava „B“ modrý:

Brankářka: Kateřina Teplá.

Hráči: Mikuláš Karlík, Milan Faltus, Michal Málek, Martin Holec, Martina Topičová, Roman Ondráček, Tomáš Friml, Jan Malík, Jan Bečka, David Baier, Michal Kovář, Martin Kosina, Aleš Ligaun, trenér: Pavel Kormunda.