2. liga

Zkušená Přelouč měla zlato na dosah! Jak se finálová série líbila Liborovi Komůrkovi, manažeru Přelouče?

HC Jestřábi Přelouč ve 2. Lize mají své místo, přičemž v letošní sezóně ovládli základní část a dostali se až do finálové série, kde nad jejich síly byla českotřebovská Lokomotiva. Jak celou sezónu klubu hodnoti Libor Komůrka, manažer Přelouče? Nepomýšlí Jestřábi na návrat do 1. Ligy?

Buď první nebo titul, směje se Libor Komůrka

Libore, jaká byla sezóna Přelouče? Vnímáte ji jako povedenou? Jak byste ji zhodnotil?

Bezesporu kladně a to z několika důvodů. Myslím, že jsme byli všichni rádi, že se hokejbal opět po covidu dostal do běžných kolejí, kluky to bavilo, hlavně na těch starších bylo vidět, že je baví, po těch letech v 1. lize a cestování, si hokejbal strčit trochu uvolněněji. Samozřejmě nakonec nám chyběl jen krůček k absolutní spokojenosti, ale díky tomu, že jsme mužstvo „starších pánů“, co už mají něco za sebou a vidí ten hokejbal už trochu jinak než třeba, když nám bylo pětadvacet, z toho neděláme vědu. Navíc pro mě je po těch letech velké pozitivum, že v klubu jsou teď lidé, kteří jej mají na prvním místě. Víš, v hokejbale jsou dva druhy lidí. Ti, co dělají vše pro klub bez ohledu na svůj individuální úspěch a pak ti, co chtějí, a to je samozřejmě taky dobře, v hokejbale něco individuálně dosáhnout a musí někdy hledat místo v jiném týmu, kde k tomu mají blíže. Respektuji oba typy lidí, ale přiznám se, že mám celou dobu, co jsem u hokejbalu, blíže spíše k té první skupině a jsem rád, že podobných lidí mám teď, jako manager pod novou lukrativní smlouvou (smích), v klubu většinu. Takže ještě jednou, já jsem se sezónou spokojený.

Ovládli jste základní část celé soutěže a dostali se do finále proti České Třebové. Věřil jste, že by Přelouč mohla dosáhnout na titul?

Celou sezónu jsem byl, především od zbytku vedení, někdy kárán za to, že jsem byl až moc optimisticky naladěn. (smích) Heslem jednoho letitého účastníka přeloučské ligy. "Buď první nebo titul." (smích) Ne, sranda, samozřejmě nás to za ta léta naučilo, že do každého zápasu je potřeba jít na jednu stranu s pokorou, ale na druhou stranu věřit v to, co umíš.

 Ale jo, věřil jsem, že to dotáhneme, takže to prvotní zklamání tam bylo, ale už jsem někde psal, že když si uvědomím, jaké máme věkové složení týmu, tak pořád hrajeme dobrý hokejbal a to mě těší.

Kdybyste celou soutěž opanovali, vrátili byste se do 1. Ligy? Nemrzí Vás, že už v 1. Lize nefigurujete?

Do vyšší soutěže bychom se, ani v případě vítězství, v tomhle stavu nevrátili. Zkrátka nejsou teď lidi ani chuť jít do soutěže, která neustále mění složení, či se do ní dá prostě přihlásit a my prostě začínáme pracovat zase znova. Obracíme hlavy hlavně k našim malým prckům, bude hlavně na nich, jaká soutěž se tu bude třeba jednou hrát. A po pravdě, ta prvotní nostalgie, že již nejsme v „národce“ už z nás vyprchala. Myslím, že jsme zanechali v té soutěži velkou stopu a je potřeba se dívat zase dopředu. Navíc zážitky z 1. ligy nám už nikdo nevezme!

Stříbrní Jestřábi z Přelouče pomýšleli na zlato, na které budou cílit v příštím ročníku! Zdroj fotky: HC Jestřábi Přelouč.

Myslím, že se vše lámalo už v prvním zápase, kdy jsme otočili skóre a měli jsme si to pohlídat

Jaká podle Vás byla série s Českou Třebovou? Asi měla vše, když se muselo rozhodovat v 5. zápase. Kde zápas Přelouči utekl?

Tak pokud se hraje na plný počet utkání, je to vždy paráda. Myslím, že se vše lámalo už v prvním zápase, kdy jsme otočili skóre a měli jsme si to pohlídat. Kdybychom jeli do Třebové za stavu 2:0, už bychom to asi nepustili, ale to je kdyby. Pátý zápas jsme moc chtěli, nešlo to a dřelo to, opět nás dohnala naše letitá špatná koncovka. Třebová jej zvládla zkušeně, zachytal ji gólman, dostala se do vedení, to si hlídala a uhlídala.

Není škoda, že ve 2. Lize v tomto ročníku nastupovalo pouze 6 celků? Jaké by to bylo, kdyby ji hrálo třeba 8 týmů?

To je samozřejmě žalostný pohled, ale situace je teď s počty týmů, nejen v hokejbale, špatná. Ohledně struktury soutěží by se mělo něco dělat a zaměřit se především na fungování hokejbalu zdola, ale to je na dlouhé povídání a ne na krátký článek. Každopádně bych uvítal soutěž minimálně o 12 týmech. Utopie?

Jaké jsou výhledy Přelouče do dalšího ročníku soutěží? Přijde nějaké posílení kádru?

Velkým posilněním kádru bude, když půjde hrát zase Lamby (Martin Šmíd) do Poličky a tentokrát přednostně. (smích) Smlouvu už máme se Šejbou (Pavlem Štefkou) připravenou na několik let dopředu, jen u ní měníme datum. (smích) Ne, vážně, něco samozřejmě už řeším, ale rozhodli jsme se dát možnost těm několika dorostencům, co nám zůstali a zbytku kluků B týmu, aby se poprali o místo v A týmu. Uvidíme, kdo bude chtít končit, zatím nemám žádné signály. Věřím, že zase postavíme tým, který bude schopný něco uhrát. Hlavně ať nás to baví.

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HbC Chlumec nad...
0 0:0 0
2.
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
3.
HC Jestřábi...
0 0:0 0
4.
SK Hokejbal...
0 0:0 0
5.
TJ Sršni Svitavy
0 0:0 0