Turnaje

Pardubický výběr U13 byl na turnaji v Rakovníku kousek od nejcennějšího kovu, ví trenér Jakub Mokříž

V Rakovníku se uskutečnil turnaj talentované mládeže do věku 13 let. Pardubický kraj na něj vyslal svůj výběr, čímž neudělal chybu! Hokejbalisté z východu Čech došli až do finále, kde nakonec získali stříbrné medaile! Je to pro Jakuba Mokříže úspěch?

Drželi jsme se nohama na zemi

Trenére, se svým výběrem jste se před krajským turnajem zúčastnili Pardubického poháru, který byl přípravou před turnajem. Vy jste na něm skončili třetí. Připravila vás tato akce dostatečně?

Turnaj byl pro nás určitě přínosem, odehráli jsme několik kvalitních zápasů, které nám ukázaly naše silné a slabé stránky. Mohli jsme tak na nich zapracovat v další části přípravy.

Vy jste rakovnický turnaj započali ve skupině B, kde jste porazili jak Královehradecký, Moravskoslezský kraj i talentovaný výběr dívek do 16 let, což vám zajistilo první místo a semifinále. Jaké byly pocity po prvním hracím dni?

Panovala spokojenost, ale drželi jsme se nohama na zemi. Věděli jsme, že toto je teprve první krok k našemu cíli. Boj o postup do vytouženého finále na nás čekal další den.

Mohli jste se od zápasů ve skupině odrazit i v semifinále? Jak byste celou skupinu zhodnotil?

Podařilo se nám získat větší jistotu, ale zároveň jsme věděli, že budeme muset ještě přidat, pokud chceme bojovat o zlatou medaili. Skupinou se nám podařilo projít celkem hladce, největším soupeřem nám byl Výběr talentovaných dívek U16.

Pardubický výběr U13 na turnaji v Rakovníku uzmul stříbrné medaile. Tým vedl Martin Komárek a Jakub Mokříž. Zdroj fotky: Hokejbal tým.

Naděje je vždy, nic jsme rozhodně nevzdali a bojovali až do konce

V semifinálovém utkání jste odehráli vyrovnanou bitvu s Ústeckým krajem, kterou jste zvládli v poměru 2:0. Co zápas rozhodlo?

Proměnných bylo více, oba týmy odehrály kvalitní utkání. Jako prvním se nám podařilo vstřelit branku, což nám přineslo větší jistotu a naklonilo pomyslnou ručičku vah na naši stranu.

Ve finále jste si to rozdali se Středočeským krajem. V zápase jste prohrávali 3:0, takže bylo těžké vrátit se do zápasu. Byla tam však naděje?

Naděje je vždy, nic jsme rozhodně nevzdali a bojovali až do konce. Svědčí o tom i naše dvě vstřelené branky.

Jsou pro Váš tým stříbrné medaile úspěchem? Jak jste si celý turnaj užil?

Stejně jako všechny ostatní celky, jsme i my přijeli pro ten nejcennější kov. Po prohře ve finále byli kluci zklamaní, byli jen kousek od celkového vítězství. Rozhodně se však nemají za co stydět, předvedli skvělý výkon a bojovali až do konce.

Turnaj jsem si užil moc, odnáším si spoustu pozitivních zážitků a nových zkušeností. Před hráči smekám za jejich přístup, nasazení a bojovnost. A těším se, až se potkáme na další hokejbalové akci.