Turnaje

Královehradecký výběr U13 se v Rakovníku umístil na 5. místě! I přes sobotní zklamání jsme si turnaj užili, říkají trenéři Pospíšil a Martinec

Z krajského turnaje kategorie U15 hokejbalisté z Královehradeckého kraje přivezli bronzové medaile, mladší zástupci kraje se museli spokojit s 5. místem. Jak turnaj hodnotí trenéři Pospíšil a Martinec? Mrzí je nepostup do semifinále? A jak se podle nich celý turnaj povedl?

Herně jsme na turnaji hráli celkem slušně

Trenéři, před krajským turnajem U13 jste měli možnost se s týmem připravit na turnaj herní formou v Pardubicích, kde jste skončili na 4. místě. Co Vám Pardubický pohár 2022 ukázal před turnajem v Rakovníku?

Na turnaj v Pardubicích jsme jeli s 20 hráči do pole, přičemž jsme věděli, že do Rakovníka budeme brát 15-16 hráčů. Chtěli jsme si tedy ověřit sestavení jednotlivých formací a dořešit poslední nominační detaily.

Herně jsme na turnaji hráli celkem slušně, výsledek byl však zkreslen výrazným rozdílem v kvalitě soupeřů. Nejzajímavější zápas jsme odehráli ve čtvrtfinále s děvčaty U16. Z tohoto utkání jsme chtěli nejvíce čerpat. Bohužel, po celý turnaj nám branky střílela vlastně pouze jedna lajna, a přestože jsme se snažili všelico vymyslet, herně a nasazením to nebylo špatné ani v ostatních pětkách, ale tento problém se nakonec přenesl i do turnaje v Rakovníku.

Základní část jste odehráli ve skupině B, kde jste se utkali s Pardubickým krajem, talentovaným výběrem dívek do 16 let a Moravskoslezským krajem. Co jste si před startem o skupině říkali?

V prvním zápase na Moravskoslezský kraj jsme si věřili a zápas chtěli vyhrát. Nabádali jsme ale kluky k soustředěnému výkonu a nepodcenění protivníka, přeci jen se s tímto soupeřem potkáváme víceméně pouze jednou do roka.

Na Pardubický kraj se nám dlouhodobě nedaří, zde jsme chtěli co nejdéle držet krok, a hlavně dodržovat taktiku, kterou bychom využili v dalším průběhu turnaje. A pro zápas s děvčaty U16 jsme předpokládali, že se rozhodne o postupu do první čtyřky, což byl náš cíl.

Královehradecký kraj se raduje z vítězství o 5. místo! Zdroj fotky: Hokejbal tým.

nedokázali jsme toto vedení pojistit a soupeř nás potrestal

Podařilo se vám deklasovat Slezany 0:13, ale poté jste nestačili na Pardubický kraj. Rozhodoval zápas s talentovanými dívkami, kde šlo o postup. Vy jste ho smolně prohráli v nájezdech, jak moc to mrzelo?

Vítězství s Moravskoslezským krajem bylo až překvapivě vysoké, naopak s Pardubickým krajem jsme chtěli dopadnout samozřejmě lépe.

Jak jsme předpokládali, rozhodovalo se s děvčaty U16. Vedli jsme, soupeř vyrovnal nedlouho před koncem a šlo se do nájezdů. Tam jsme opět vedli, ale nedokázali jsme toto vedení pojistit a soupeř nás potrestal.

Jak těžké bylo namotivovat hráče, když věděli, že nebudou hrát o medaile? Přece jenom je čekal další hrací den.

Večer to nebylo lehké, všichni jsme na to mysleli, ale do druhého dne jsme se oklepali a tentokrát už měli jediný cíl, a to obě utkání vyhrát. Trochu jsme ještě vyladili sestavu, posílili křídelní prostory, a to nakonec zřejmě rozhodlo.

V neděli jste porazili Jihomoravský kraj a následně výběr Hlavního města Prahy. Berete 5. místo jako úspěch?

I přes sobotní zklamání jsme si nakonec turnaj užili a v neděli za výrazné podpory fantastických rodičů vyhráli obě utkání. A jak se říká, když vyhrajete poslední dvě utkání v sezóně, tak z tohoto pohledu „asi dobrý“.

Jak byste zhodnotili celý turnaj? Hrálo se na zimním stadioně, takže se musel uzpůsobit styl hry.

To hřiště bylo opravdu hodně veliké, pro tuto kategorii to většinou znamená ještě větší zvýraznění kvalitativního rozdílu mezi jednotlivými týmy, takže je potřeba se pohybovat ve správných prostorech. Naopak lze ale využít výhody, pokud máte vhodné hráče do brejků, což se také potvrzovalo.

Trenéři Martinec a Pospíšil dovedli Královehradecký celek k 5. místu v kategorii U13, přičemž s kategorií U15 brali historický bronz! Zdroj fotky: Hokejbal tým.