2. liga

Před letošní sezónou jsme se všichni chtěli hlavně bavit hokejbalem, říká David Štefanský

Přeloučský David Štefanský hodnotí sezónu, ve které si Jestřábi došli až pro stříbrné medaile v 2. Lize Čechy Východ.

Každá medaile se cení

V letošní sezóně jste skončili těsně pod vrcholem. Považujete stříbrné medaile za úspěch?

Každá medaile se cení a má svoji hodnotu. Stříbro tedy za úspěch považuji.

Pojďme postupně. Základní část jste ovládli a do play-off jste tak postoupili z prvního místa. Jak hodnotíte základní část 2. Ligy Čechy-Východ?

Základní část nám vyšla nad očekávání. Neměli jsme téměř žádné výsledkové výkyvy. Nikdo z nás před začátkem soutěže netušil, jak nám to po delší pauze společně půjde. Po několika zápasech jsme chytli vlnu a drželi se na ní v podstatě až do konce sezóny.

V základní části zářil brankář Jestřábů Petr Smekal, který byl mezi gólmany nejlepší s procentuální úspěšností zákroků 91,5%. Co říkáte na vašeho brankáře? Cítili jste z něho jistotu?

„Smeky“ je zkušený a ostřílený brankář, který už ví, co a jak. Některé zápasy měl díky nám trochu lehčí, ale v jiných naopak ukázal svůj brankářský um. On vždy držel naše akcie vysoko.

Pojďme na play-off. V semifinále jste tedy z prvního místa vyzvali tým HBC Pardubice C. Sérii jste ovládli poměrem 3:0 na zápasy. Jak semifinále hodnotíte?

Jak mohu takovou sérii hodnotit? Odehrály se pouze dva zápasy. Jednou jsme prohráli a jednou vyhráli. Kvalitní soupeř, který ale nedbal na upozornění a chyboval v administrativě. Škoda!

Sice jsme nakonec prohráli, ale vzpomínat na ni budu v dobrém

Ve finále jste pak vyzvali tým z České Třebové. Po pětizápasové bitvě jste nakonec odcházeli jako poražení. Jak s odstupem času vzpomínáte na tuto finálovou sérii?

Sice jsme nakonec prohráli, ale vzpomínat na ni budu v dobrém. Hrál se totiž běhavý, urputný hokejbal. Soupeř hrál férově. Takhle by to mělo vypadat vždy.

Co chybělo k zisku zlatých medailí?

Asi vyhrát o jedno utkání více než soupeř (směje se). Myslím, že rozhodl hned první domácí zápas série, který jsme po otočce skóre už neměli pustit. Bohužel se tak ale stalo a zápas jsme nedotáhli do vítězného konce.

S jakými ambicemi jste vstupovali do této sezóny?

Chtěli jsme si po covidové přestávce zase všichni zahrát sport, který máme všichni tak rádi. Chtěli jsme také zůstat zdraví, scházet se, trénovat a bavit se hokejbalem.

Jak celkově hodnotíte letošní sezónu?

Sezóna to byla úspěšná. Vždyť jsme si zahráli finále. Letos nám to vcelku vyšlo.

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hradec...
14 71:42 30
2.
HBC Pardubice B
13 56:51 24
3.
HC Jestřábi...
13 48:42 23
4.
Ježci Heřmanův...
13 54:53 23
5.
SK Prachovice
13 56:53 21
6.
HbC Chlumec nad...
13 44:50 18
7.
SK Hokejbal...
14 50:54 17
8.
HBC Svítkov Stars...
14 46:61 14
9.
TJ Sršni Svitavy
13 46:65 10