Regionální ligy

S odstupem času víme, že jsou stříbrné medaile úspěch, vysvětluje Filip Paukrt

V minulé sezóně Delta z Pardubic dokráčela až ke stříbrným medailím v Regionální Lize – Čechy Východ. Do následující sezóny však tento tým již nebyl přihlášen. Jak hodnotí uplynulou sezónu jeden z tahounů týmu Filip Paukrt?

Když jsme dostali na krk stříbrné medaile za druhé místo, byla ta pachuť velká

V minulé sezóně skončila Delta Pardubice na druhém místě Regionální Ligy – Čechy Východ. Ve finále vás zastavila až rezerva Ježků z Heřmanova Městce. Byla to z vašeho pohledu povedená sezóna Delty?

Když jsme dostali na krk stříbrné medaile za druhé místo, byla ta pachuť velká. Teď už všichni víme, že to nakonec úspěch je, i když Delta, jakožto loňský mistr, koukala po zlatu.

Jaké vlastně byly vaše ambice před startem soutěže?

Obhajoba titulu. Delta, když se sejde a hraje v plné síle, má určitě nejzkušenější tým, který hraje krajskou ligu. Zkušenosti jsou velké plus pro celý tým. Na druhou stranu – věk se nedá zastavit.

Základní část ovládly Prachovice, které neztratily ani bod. Překvapilo vás, že Prachovice hrály tak dobrý hokejbal?

Asi ani ne. Mají také zkušený tým, který už roky hraje pohromadě. Nakonec však řešili spíše než hokejbal to, kdo proti nim hraje a celkově berou bronz.

Foto: Delta Pardubice. Pardubická Delta brala v loňské sezóně stříbro v Regionální lize.

Rozhodla jednoznačně kvalita A týmu Ježků

Vám po základní části patřila 3. příčka. Byla to dobrá výchozí pozice do play-off?

Jelikož se první kolo hrálo na dva zápasy, bylo to asi úplně jedno. Na druhou stranu tím, že se začínalo u týmu hůře postaveného a Delta jela do Třebové, musím říct, že jsme rádi, že jsme byli aspoň třetí.

Ve finále jste nestačili na Ježky B. V čem byli Ježci lepší?

Rozhodla jednoznačně kvalita A týmu Ježků, kteří přeplnili soupisku „béčka“. Nevadí nám to. Každý tým by udělal to samé, kdyby měl tu možnost. Když hráčům, kteří odehráli celou sezónu nevadí, že si v play-off nezahrají a pouze zápasy sledují, je vše v pořádku.

Jak byste zhodnotil úroveň Regionální Ligy?

Nerad bych se k tomu vyjadřoval. To, že se spojují dvě ligy asi hovoří za vše. Není to z pohledu hokejbalu dobré. Nedá se nic dělat.