Regionální ligy

Petr Menc pomáhá prvoligovým Ježkům! Činí se však i v rezervním celku! Jak se těší na 2. Ligu?

Ježci Heřmanův Městec má hned několik ikon. Jednou z nich je brankář Petr Menc, který v loňské sezóně chytal v 1. Lize, zároveň však pomohl Ježkům v Regionální lize. S rezervním celkem Heřmanova Městce celou soutěž vyhrál. A tento celek navíc bude v příští sezóně hrát 2. Ligu, co na to říká?

„B“ tým je již dlouho parta lidí, co si chodí hrát pro radost

Petře, po několika leté pauze jste se navrátil s Ježky do 1. Ligy. Jaké to bylo zachytat si opět druhou nejvyšší soutěž?

Neskutečný zážitek. Po domluvě s trenérem jsem byl do sezóny jen záskok, kdyby něco. Ale sešlo se to a já mohl týmu pomoct.

S Ježky jste však nevybojovali play off. Jak Vás to mrzelo?

Play off je cíl pro každý tým, ale místo je jen pro osm nejlepších a každého mrzí, když ho nehraje.

Vy jste však nastupoval i za rezervní tým svého celku, se kterým jste v play off Regionální ligy udělali velký úspěch a celou soutěž vyhráli. Měl jste z titulu radost?

„B“ tým je již dlouho parta lidí, co si chodí hrát pro radost. Letošní sezónu měl „A“ tým brzo dohranou. Kluci si rádi přišli zahrát. Do hry jsme zapojili mládežníky, které potkávám na „Ježkovce“ více jak deset let a díky nim se hrálo play off. Radost je nejen z titulu, ale i předvedené hry.

Petr Menc (vlevo) hájí barvy Ježků se svým bratrem Lubomírem (vlevo). Spolu budou také zápolit na MS Masters v Kladně a Novém Strašecím. Jak se na něj těší?

Postup ze skupiny by byla sladká tečka

Vy jste zkušený brankář. Teď budete s „B“ týmem hrát 2. Ligu. Jak se na ni těšíte? Bude to zase o něčem jiném?

Letošní 2. Liga bude určitě o něčem jiném. Je to výzva nejen pro mě, ale i pro mládežníky zkusit další sezónu nějaký zápas za dospělý tým, což je pro budoucnost klubu jedině dobře

Jak u Vás probíhají přípravy? Přece jenom už jste aktivním veteránem, jak se držíte ve formě?

Přípravy mám stále stejné. Místo posilovny dělám fyzickou práci všeho druhu a chodím na hřiště kdykoliv a s kýmkoliv od juniorky až po „hobíky“.

Teď se připravuje Mistrovství světa Masters, na kterém byste měl nastoupit. S jakými cíli na něj pojedete?

Na Mistrovství světa Masters je cíl jasný. Do každého zápasu jít s nadšením a pokorou. Postup ze skupiny by byla sladká tečka.