Vyšší ligy

První utkání v sezóně? Totální euforie a nadšení do zápasu, říká Petr Kopečný

Svítkovští Stars v tuto chvíli vládnou tabulce Extraligy. Některé týmy sice ještě naplno sezónu nerozjely, přesto si Svítkov pomalu začíná získávat respekt. Nejdříve rozstřílel Dobřany 9:1, poté vyhrál i v Plzni 5:0. Co na to trenér Petr Kopečný?

Myslím, že tohle čekal málokdo

Svítkov má za sebou úvodní dva zápasy nové sezóny. Se dvěma vítězstvími se pyšní prvním místem v tabulce. Čekal jste, že na tom budou Stars po dvou utkáních takhle dobře?

Byli jsme v očekávání, jak se s tím popereme. Myslím, že tohle čekal málokdo. Zajíci se budou sčítat až po honu, zatím to je hodně předčasné.

V prvním utkání si váš tým na domácí půdě zastřílel proti Dobřanům. Po třetí siréně svítil na tabuli stav 9:1 ve prospěch Svítkova. Jak na toto utkání vzpomínáte?

Totální euforie, nadšení do zápasu a dominance. Tak bych to asi popsal.

Na druhé utkání jste jeli do Plzně. Tam jste znovu nepoznali hořkost porážky. Dokonce to bylo vzadu s nulou. Jak hodnotíte druhé vystoupení svých svěřenců v Extralize?

Tady to musíme trochu krotit, protože Plzeň držela míček v první půli zápasu v poměru tak 75 na 25. Naštěstí jsme ten brutální úvod přežili a následně byli chladnokrevní v našich šancích. Absolutorium zaslouží náš gólman Lukáš Novotný.

Kam až Petr Kopečný dovede Hvězdy v aktuální extraligové sezóně? Zdroj fotky: HBC Svítkov Stars Pardubice.

Naše ambice je vyhnout se play down

V čem se od sebe tyto dva zápasy lišily?

Absolutně ve všem. V prvním utkání jsme diktovali tempo hry my. Byli jsme v plné sestavě. V Plzni diktoval tempo hry domácí tým a nám chyběla jedna lajna "chlapů“. Myslím, že podle předvedené hry bude Plzeň do 4. místa v tabulce. Proto si tohoto vítězství velmi cením.

Když už jste si osahali, jak chutná Extraliga... Víte, co od toho čekat? Jaké jsou tedy ambice Stars v této sezóně?

Naše ambice je vyhnout se play down. Cíl je tedy 8. příčka. To by bylo úžasné pro první sezónu mezi elitou.

V čem vidíte největší zbraň Vašeho týmu?

V každém z nás. Jsme jeden tým.

Do Extraligy jste vstoupili naprosto bez respektu. Skóre 14:1 hovoří o tom, že v týmu vše funguje tak, jak má. Souhlasíte, nebo ještě víte o nějakých rezervách svítkovského týmu?

Rezervy jsou mnohé a víme o nich. Chceme se hlavně zaměřit na standardní situace ve hře, které nám pomohly vyhrát zápas v Plzni. Na druhou stranu musím říct, že jsme si snad nějaký respekt od soupeřů vytvořili.