2. liga

Pozvánka na víkend: Jak se odehraje 2. kolo druholigové soutěže?

Vysoké výsledky, překvapivý vítězové. To vše nám nabídlo 1. kolo a my se jen můžeme těšit, co nám připraví další hrací víkend. Do akce vyráží všech 10 účastníků 2. Ligy!

Sobota přinese 3 utkání

Asfalt a zase asfalt, mohou si říkat hráči pardubického C týmu. Tentokrát tito borci zamíří na hřiště úřadujícího mistra ligy. Pardubickým se vstup do nového ročníku nevydařil, když hned z kraje okusili hořkou Chlumeckou desítku. Jejich soupeř uzmul na ježkárně „pouhý“ bod, když nakonec nezvládl udržet své vedení a padl v prodloužení. Rozkmitají koníci svá kopyta, nebo jim lokomotiva nedovolí ani vyklusávat? Utkání mezi domácí TJ Lokomotiva Česká Třebová vs. HBC Pardubice „C“ začíná od 14:00.

Loupit body se v sobotu budou snažit Piráti. Soupeřem jim budou Vrtačky. Jak už bylo zmíněno výše, hráči Chlumce si jistě pardubickou desítku dozajista vychutnali a vstup do soutěže jim vyšel na jedničku. Pirátům se vstup do sezóny taktéž povedl a tak bude jistě zajímavé sledovat toto střetnutí, kde se proti zkušenému týmu postaví dravé mládí. Prožene se Pirátská kocábka Chlumce a odpluje s body, nebo z ní Vrtačky udělají cedník? Utkání HBC Chlumec nad Cidlinou vs. HBC Hradec Králové 1988 startuje od 14:00 na hřišti v Chlumci.

Ve Svitavách můžeme čekat zajímavý duel. Ježčí rezerva v posledním kole vyzrála na Lokomotivu a do svitavské haly si jistě pojede pro další cenný skalp. Do cesty se jim postaví rozjetí Sršni, kteří hráčům Opatovic uštědřili 12 žihadel. V loňském ročníku se spolu tyto týmy utkali třikrát a ze všech tří duelů odešli vítězně Sršni. Naváže Ježčí družina na minulý povedený zápas, nebo Sršní letka bude znovu úřadovat a rozdávat žihadla? TJ Sršni Svitavy vs. Ježci Heřmanův Městec „B“ začíná od 17:00 ve Svitavské hale.

V neděli jdou do akce Jeleni, Jestřábi, Opatovice a Prachovice

Rezerva Jelenů vchází na scénu 2. Ligy. Tento tým složený z hráčů juniorského týmu a doplněný o hráče Žamberku, přijedou prověřit Opatovice. Jeleni jsou pro všechny soupeře velká neznámá a všichni jsme zvědaví jak se tento nakombinovaný tým porve s mužskou soutěží. Jejich kvality přijedou prověřit Opatovice, které po prvním zápase sčítají jak obdržené góly, tak i nějaká ta zranění. Povede se Jelenům vstup do sezony, nebo se hráči Opatovic otřesou z vysoké porážky a povede se jim v Letohradě složit reparát? Utkání mezi SK Hokejbal Letohrad „B“ vs. HBC Led Loga Opatovice nad Labem začíná od 11:00.

Víkend zakončí souboj Prachovic s Jestřábi. Prachovičtí v domácím prostředí body nerozdávají, navíc před domácími fanoušky budou chtít napraviv prohru s Piráty. Do cesty se jim postaví velezkušená letka Jestřábů, která do nového ročníku nebude chtít vstoupit prohrou. Povede se týmu z Přelouče odvést body, nebo domácí úspěšně složí reparát? Ve 14:30 začíná poslední utkání víkendu mezi domácími SK Prachovice vs. HC Jestřábi Přelouč.

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hradec...
15 77:45 33
2.
Ježci Heřmanův...
15 63:57 29
3.
SK Prachovice
15 68:58 26
4.
HBC Pardubice B
15 61:58 26
5.
HC Jestřábi...
15 51:53 23
6.
HbC Chlumec nad...
15 54:57 21
7.
SK Hokejbal...
16 60:61 20
8.
HBC Svítkov Stars...
15 47:68 14
9.
TJ Sršni Svitavy
15 50:74 12